بابک محمودی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره تشکیل تیمهای واکنش سریع بانوان امدادگر، اظهار داشت: این تیمها بهصورت ۲۴ ساعته آماده اجرای مأموریتهای امدادی هستند. هر تیم شامل ۶ نفر است و هر استان دارای ۳ تیم خواهد شد؛ که در مجموع بیش از ۵۰۰ بانوی امدادگر برای حضور در این تیمها، آموزشهای تخصصی خواهند دید.
محمودی با بیان اینکه این تیمها هنگام بروز بحران و حوادث مختلف به منطقه اعزام و ارزیابیهای اولیه را انجام میدهند، توضیح داد: امدادگران و نجاتگران حاضر در تیمهای واکنش سریع، همه آموزشهای مدیریت بحران و سوانح، امداد و نجات و نظایر آن را طی کردهاند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: مهمترین موضوع، شناسایی به موقع نیازهای صحنه حادثه است تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم که این امر فقط با سیستم ارتباطی مناسب میسر میشود.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر خاطرنشان کرد: اعضای تیمهای واکنش سریع بانوان با توجه به اینکه دورههای متعدد عملیاتی را گذراندهاند، قادر به امداد رسانی در بحرانهای مختلف هستند.
محمودی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه این افراد چه آموزشهایی به این تیمها ارائه شده است؟ گفت: اعضای این تیمها مراحل سخت آزمونهای تخصصی را طی کردهاند. سپس آموزشهای پیشرفته امداد و نجات، درمانی و بیمارستانی را با کمک سازمان اورژانس و دانشگاه علوم پزشکی گذراندهاند. این آموزشها بیش از یک سال طول کشیده است و شامل عملیاتهای جادهای، سیلاب و مدیریت اردوگاههای اضطراری میشود.
وی افزود: حضور تیمهای امدادی بانوان آرامش روانی بسیاری را در حوادث ایجاد میکند، بهویژه برای زنان و کودکان که ارتباط عاطفی بهتری با بانوان برقرار میکنند همچنین، این تیمها در کنار ویژگیهای روانی، توانایی بالایی در اجرای مأموریتهای تخصصی دارند و در اردوگاههای اضطراری، مدیریت و ارتباطات مؤثری را نشان دادهاند.