شناسهٔ خبر: 71001165 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بار کجی که به منزل نرسید

کلاهبرداران اینترنتی در آبادان و خرمشهر در بند قانون

پلیس با دستگیری سه کلاهبردار اینترنتی در آبادان و خرمشهر بیش از ۲۰ میلیارد ریال وجوه کلاهبرداری شده را کشف کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ فرمانده انتظامی شهرستان آبادان با اشاره به بازنشر یک فقره کلاهبرداری اینترنتی در فضای مجازی گفت: قربانیان زیادی در دام این کلاهبرداری گرفتار شدند. 

سرهنگ کشوری افزود: کارشناسان پلیس فتا با بررسی سرنخ‌های دیجیتالی و تحقیقات گسترده یکی از متهمان که جوانی ۱۸ ساله بود را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی دستگیر کردند.

از این متهم ۱۶ دستگاه تلفن همراه، ۱۴ عدد سیم کارت حاوی لینک‌های آلوده با عناوین جعلی ثنا، سهام عدالت و بسته معیشتی کشف شد.

به گفته وی متهم در مواجهه با ادله و مستندات به کلاهبرداری با ترفند فیشینگ با استفاده از ربات‌های آلوده با همدستی ۲ نفر از دوستانش اعتراف کرد.

در ادامه این عملیات ۲ عضو دیگر این باند دستگیر و ۸ دستگاه تلفن همراه، یک دستگاه لپ تاب حاوی ۱۰ عدد سیم کارت حاوی ربات‌های درگاه ساز بانکی و بدافزار‌های ساخت پیامک و دیگر ربات‌های مجرمانه کشف شد.

سرهنگ کیومرث کشوری با بیان اینکه تاکنون حدود ۲ هزار نفر قربانی این باند سه نفره شناسایی شده اند که طبق اظهارات مال باختگان، این افراد در شبکه اجتماعی با دریافت پیامک‌های جعلی سامانه ثنا به درگاه جعلی کشانده شده و با با ورود به پیوند سبب دستیابی کلاهبرداران به رمز‌های اینترنتی شدند و حساب شان خالی شده است.

فرمانده انتظامی شهرستان آبادان اظهار کرد: متهمان با طراحی لینک آلوده، شهروندان را به باز کردن پیوند اینترنتی جعلی ترغیب و با هدایت طعمه هایش به صفحه فشینگ حساب کاربران را خالی و با استفاده از نصب بد افزار با عناوین (سهام من، عدالت همراه، ابلاغیه ثنا، بسته معیشتی) بر روی گوشی مالباختگان،  بیش از ۲ هزار پیامک از طریق ربات به شماره خطوط مختلف در سراسر کشور ارسال می‌کردند.

وضعیت شکایت مالباختگان با تشکیل پرونده مقدماتی در حال رسیدگی است.

وی در همین رابطه به همه کسایی که در فضای مجازی فعالیت دارند توصیه کرد: تحت هیچ شرایطی پیوندهایی که برای آنها ارسال می‌شود باز نکنند و به آن ورود نکنند زیرا اکثر این لینک‌ها بدافزاری است که اطلاعات گوشی‌ها را به سرقت می‌برد.  

سرهنگ کیومرث کشوری خاطر نشان کرد: تاکنون ۲۳ میلیارد ریال از وجوه کلاهبرداری شده کشف شده است و با توجه به مستندات، تحقیقات برای شناسایی مالباخته‌ها که به اعتراف متهمان افزون بر ۲ هزار نفر هستند ادامه دارد.

وی از شهروندان خواست به اخبار و اطلاعات منتشر شده از منابع نامعتبر توجه نکرده و اطلاعات مهم اعم از بانکی و یا شخصی و هویتی خود را برای این منابع ارسال نکنند و بگوش باشند قطع یارانه، ابلاغیه سامانه ثنا، بسته کمک معیشتی، ثبت نام برای دریافت کارت سوخت، ثبت نام سهام عدالت و ... از نمونه‌های بارز این پیامک‌های ارسال شده است.  

<div id="video-display-embed-code_11961654"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4439179/11961654?width=600&height=350"></script></div>