شناسهٔ خبر: 70999409 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

تاب آوری کودکان درآینده آنها چه تاثیری دارد

تاب آوری انعطاف‌پذیری و توانایی «بازگشت» برای کودکان در چالش‌هایی مانند شروع مدرسه یا مهدکودک جدید، تغییر خانه یا ورود یک خواهر یا برادر به خانواده بسیار سخت است. اما...

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین - حوادث: تاب آوری انعطاف‌پذیری و توانایی «بازگشت» برای کودکان در چالش‌هایی مانند شروع مدرسه یا مهدکودک جدید، تغییر خانه یا ورود یک خواهر یا برادر به خانواده بسیار سخت است. چالش‌ها همچنین می‌توانند شامل تجارب جدی مانند قلدری، فروپاشی خانواده، بیماری خانوادگی یا مرگ باشند. اگر این تاب‌آوری در سنین کم به بچه‌ها آموزش داده نشود، در آینده احتمال وقوع حوادث تلخ خواهد بود.

سمانه خطیبی، مسئول واحدمشاوره کلانتری ۱۶۰ خزانه در این‌باره می‌گوید: در صورت وجود مهارت تاب‌آوری در کودکان آنها می‌توانند از شکست‌ها بهبود یافته، سریع‌تر به زندگی خود بازگردند و احساس توانایی بیشتری داشته باشند.
او می‌گوید: کودکان تاب‌آور اغلب در حل مشکلات و یادگیری مهارت‌های جدید خوب هستند، به این دلیل که آنها تمایل بیشتری به تلاش مجدد دارند. کودک انعطاف‌پذیر می‌تواند در مقابل احساس اضطراب، غم، ترس یا ناامیدی محکم باشد و بداند که این احساسات ناراحت‌کننده برای همیشه دوام نمی‌آورند.

خطیبی می‌افزاید: تاب‌آوری کودک باعث می‌شود تا کمتر به روش‌های ناسالم مانند حالت تدافعی یا تهاجمی یا آسیب رساندن عمدی به خود با مشکلات برخورد کند. کودکانی که دارای خلق و خوی مضطرب، مشکلات یادگیری یا ناتوانی هستند، ممکن است دچار مشکلات جدی شوند. برای مثال ماندن در کنار یک مراقب نا آشنا.

وی می‌گوید: روابط، پایه و اساس انعطاف پذیری فرزند شما هستند. روابط قوی والدین و سایر مراقبین به فرزندتان کمک می‌کند تا احساس دوست داشته شدن و امنیت کنند. این احساس امنیت به کودک شما اعتماد به نفس می‌دهد تا دنیای خود را کشف کند و پس از هر گونه شکستی که تجربه می‌کند، بهبود یابد.

مسئول واحدمشاوره کلانتری ۱۶۰ خزانه می‌افزاید: روابط فرزند شما با پدربزرگ و مادربزرگ، خاله‌ها و عموها، مربیان و معلمان دوران کودکی و دوستان نیز مهم است. این ارتباطات خانوادگی و اجتماعی به فرزند شما احساس تعلق می‌دهد. این احساسات به تقویت اعتماد به نفس و انعطاف پذیری کودک شما کمک می‌کند.

وی می‌گوید: بچه‌ها از تماشای نحوه واکنش شما و سایر افراد مهم زندگیشان به زمان‌های سخت و شکست‌ها، تاب‌آوری را یاد می‌گیرند. وقتی فرزندتان می‌بیند که شما دوباره تلاش می‌کنید، خشم را رها می‌کنید یا در موقعیت‌های سخت مثبت فکر می‌کنید، یاد می‌گیرد که می‌تواند همین کار را انجام دهد.