همشهری آنلاین- شهره کیانوشراد: آشنایی «محمد رضا بهرامن»، رئیس خانه معدن ایران، با حاج علاءالدین میرمحمدصادقی به اوایل انقلاب اسلامی برمی گردد. مهندس بهرامن، برایمان از آن روزها و ادامه همکاری با میرمحمدصادقی میگوید. عین سخنان بهرامن در پی میآید.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
تاکید بر توسعه بخش خصوصی
اوایل انقلاب میرمحمد صادقی، عضو شورای عالی معادن بودند و من در شورای معادن برای اولین بار با ایشان آشنا شدم. در آن زمان دفاع تمامقد حاج علاء از سرمایهگذار در بخش معدن بسیار ارزشمند بود. تمام عمرشان را صرف اشتغال، کارآفرینی و گسترش بخش خصوصی کردند. حاج علاءالدین میرمحمدصادقی، به عنوان یکی از پیشگامان صنعت و معدن و تجارت ایران، همواره بر توسعه بخش خصوصی، تقویت تشکلهای اقتصادی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی تأکید داشتند و با تأسیس و مدیریت تشکلهای متعدد، نقش مهمی در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور ایفا کردند. تشکیل خانه معدن ایران در سال ۱۳۸۱ و حضور حاج آقا به عنوان عضو هیات امنا و هیات مدیره، ثروتی ارزشمند برای صنعت معدنکاری کشور بود.
توجه به حقالناس
حاج آقا، مدیری موفق بود که به اخلاقمداری، رعایت حقوق افراد و توجه به نیروی انسانی بهویژه حقالناس شهرت داشت. وی همواره با زیردستان و کارکنان خود با احترام و عدالت رفتار کرده و به اهمیت منابع انسانی در پیشبرد اهداف سازمانی همیشه باور داشت. از چهرههای برجسته صنعت و اقتصاد ایران بودند و بر اهمیت اخلاق در کسبوکار و رفتار انسانی با کارکنان تأکید داشته و معتقد بودند که موفقیت در تجارت تنها با رعایت اصول اخلاقی و احترام به حقوق دیگران ممکن است. همچنین در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و زندگی خود همواره بر اصول دینی و اخلاقی تأکید میکردند و معتقد بودند که موفقیت پایدار تنها با رعایت این اصول ماندگار و حاصل میشود. حاج آقا همواره بر اهمیت حقالناس و لزوم رعایت حقوق دیگران در تمامی تعاملات تأکید داشتند و معتقد بودند که در کسب وکار، علاوه بر توجه به سودآوری، باید به مسئولیتهای اجتماعی و اخلاقی نیز پایبند بود.
صمیمیت در محیط کار
حاج آقا با زیردستان و همکاران خود با احترام و عدالت رفتار میکرد و به ایجاد محیطی صمیمی و محترمانه در محیط کار اهمیت میداد. رفتارشان، باعث ایجاد انگیزه و تعهد بیشتر در کارکنان و همکارانش میشد. یکی از همکاران نزدیک مرحوم میرمحمدصادقی نقل میکند که در یکی از پروژههای مشترک، وی با وجود فشارهای زمانی و مالی، همواره بر پرداخت بهموقع حقوق کارگران و تأمین رفاه آنها تأکید داشت و حتی در شرایط دشوار اقتصادی، حاضر به کاهش مزایای کارکنان نشد.
حاج آقا علاء در خاطرات خود گفته بودند که با یکی از مدیران خود دچار اختلاف نظر شدند و با رویکردی مبتنی بر گفتوگو و درک متقابل، سعی در حل این موضوع داشتند و چنین رویکردی نه تنها به حل مشکلات کمک کرد، بلکه باعث تقویت روابط انسانی در محیط کار و بالا رفتن بهرهوری شد. این رویکردها و تأکیدات، نشاندهنده تعهد و اخلاقمداری میرمحمدصادقی در حوزه مدیریت و توسعه اقتصادی کشور است.
تأسیس بیش از هزار صندوق قرضالحسنه
مرحوم میرمحمدصادقی یکی از پیشگامان صنعت و معدن ایران و از چهرههای برجسته صنعت و اقتصاد ایران، بهواسطه فعالیتهای گسترده خیریه و نیکوکارانهاش شناخته میشود. وی بانی تأسیس بیش از هزار صندوق قرضالحسنه در سراسر ایران بود و نقش مهمی در حمایت از نیازمندان و ترویج فرهنگ قرضالحسنه ایفا کرد. ایشان همچین با تأسیس و حمایت از مؤسسات خیریه، به نیازمندان کمک میکرد. این کمکها شامل ارائه حوالههای ارزاق ماهانه، بیمه درمانی برای افراد نیازمند و سادات و کمکهای مالی مخفیانه بود. تعهد عمیق میرمحمدصادقی به مسئولیتهای اجتماعی و کمک به بهبود زندگی افراد نیازمند در جامعه بود.