به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "سیدرسول حسینی" روز شنبه در نشست بررسی راهکارهای سرمایهگذاری و احداث نیروگاههای خورشیدی در ملایر افزود: این شهرستان با برخورداری از موقعیت جغرافیایی مناسب، از استعداد و ظرفیت بالایی برای توسعه انرژی خورشیدی برخوردار است.
وی بحران انرژی را یکی از چالشهای اساسی در مسیر توسعه صنعتی و کشاورزی دانست و بیان کرد: با توجه به مشکلات ناشی از قطع برق در بخش کشاورزی، استفاده از انرژی خورشیدی برای تامین برق چاههای کشاورزی ضروری است.
سرپرست فرمانداری ویژه ملایر ادامه داد: ادارات باید الگوی مصرف انرژی برای مردم باشند و ضمن اجرای این مهم، باید در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و پاک خورشیدی نیز اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، گفت: اگرچه ایران کشوری دارای آفتاب فراوان است، اما هنوز نتوانسته انرژیهای خورشیدی را آنطور که باید رونق دهد.
حجت الاسلام "احد آزادیخواه" افزود: این در حالیست که در قانون برنامه ششم توسعه حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر مورد تاکید قرار گرفته است.
وی به ظرفیت شهرکهای صنعتی برای احداث نیروگاههای خورشیدی اشاره و اظهار کرد: این شهرکها با توجه به زیرساختهایی که دارند، میتوانند نیروگاههای کوچک را ایجاد کنند.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: واحدهای صنعتی و کارخانهها نیز از طریق نصب پنلهای خورشیدی بر روی سقفهای سولهها میتوانند برق مورد نیاز مجموعههای تولیدی خود را تأمین کنند.
انرژی پاک؛ ضرورتی انکارناپذیر
دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استفاده از انرژی پاک برای بهرهمندی مناسب از انرژیهای تجدیدپذیر ضرورتی انکارناپذیر و تأثیرگذار برای توسعه هر چه بیشتر است.
"احمد آریایینژاد" با اشاره به اینکه توجه به استفاده از انرژیهای پاک رویکرد جدیدی در دنیای امروز است، بیان کرد: استفاده از این انرژی در حوزه مباحث زیست محیطی نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر توجه هر چه بیشتر مسوولان بر استفاده از انرژی خورشیدی، افزود: باید از ظرفیتهای مطلوب ملی و داخلی و سرمایهگذاران در این راستا استفاده شود.
قائم مقام مدیرعامل در توزیع نیروی برق شهرستان ملایر نیز ضمن تشریح سیاستهای وزارت نیرو در خصوص خرید تضمینی برق، گفت: طرح احداث نیروگاههای خورشیدی گزینهای مناسب برای ایجاد درآمد پایدار روستاها به منظور تولید انرژی در چاههای کشاورزی و مرغداریها است.
"رضا شیردره" با اشاره به ترویج احداث نیروگاههای مقیاس کوچک خورشیدی در سطح روستاها، بیان کرد: راهکار ما آماده کردن بستری برای ایجاد اینگونه نیروگاهها است.
نیروگاههای خورشیدی؛ درآمدی پایدار برای روستاها
وی خاطرنشان کرد: برای ترویج احداث نیروگاههای خورشیدی در روستاها با ایجاد فرهنگسازی، مسیر را برای توسعه شهرستان هموار میکند.
قائم مقام مدیرعامل در توزیع نیروی برق ملایر از بخشداران، شوراهای اسلامی روستاها، دهیاران و نهادهای حمایتی خواست: با تشویق و ترغیب ساکنان روستاها نسبت به احداث نیروگاههای خورشیدی که هم در ایجاد اشتغال و درآمد پایدار خانوارهای روستایی و هم در تامین و رفع کمبود برق به ویژه در فصل تابستان، مشارکت فعال داشته باشند.
شیردره گفت: متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت شرکت توزیع برق استان همدان و انتخاب گزینه نیروگاه خورشیدی و انتقال به سامانه مهرسان نسبت به ثبت نام اقدام کنند و در صورت نیاز به ارائه مشاوره و کسب راهنمایی لازم به کارشناس ما در مدیریت توزیع نیروی برق شهرستان ملایر مراجعه کنند.
گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۲۰۷ روستای دارای سکنه و ۶ شهر با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر است که تمامی روستاها و ۶ شهر تابعه ملایر، سامن، زنگنه، جوکار، ازندریان و اسلامشهر آقگل از نعمت برق مطمئن و پایدار بهرهمند هستند.