شناسهٔ خبر: 70998696 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

قطار پرسرعت تهران - مشهد تا هفته آینده راه‌اندازی می‌شود

معاون توسعه و مدیریت منابع راه‌آهن کشور، از راه‌اندازی قطار پرسرعت تهران به مشهد در مدت یک هفته آینده خبر داد و گفت: این قطار تندرو مسیر تهران به مشهد را در مدت ۸ ساعت و ۲۰ دقیقه طی می‌کند.

صاحب‌خبر -

قطار پرسرعت تهران-مشهد تا هفته آینده راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، علی کاظمی‌منش، معاون توسعه و مدیریت منابع راه‌آهن کشور روز شنبه در آیین تودیع و معارفه مدیرکل راه‌آهن قم در ادامه با تأکید بر اهمیت توسعه حمل‌ونقل ریلی در دستیابی به توسعه پایدار، اظهار کرد: قطار تندروی تهران به مشهد که از هفته آینده راه‌اندازی می‌شود با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت، مسیر تهران بر مشهد را در مدت هشت ساعت و ۲۰ دقیقه طی خواهد کرد.   

وی با بیان اینکه ارتقای حمل‌ونقل ریلی کلید اصلی توسعه است و بدون توجه به این حوزه، شاهد پیشرفت پایدار نخواهیم بود، افزود: اتصال شبکه ریلی به مراکز بزرگ صنعتی و تولیدی از سیاست‌های کلان کشور است، اما تاکنون عملکرد مطلوبی در این زمینه نداشته‌ایم.

معاون توسعه منابع و مدیریت راه‌آهن کشور همچنین به اولویت‌داده شدن توسعه حمل‌ونقل ریلی در دولت وفاق ملی اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش سالانه آلودگی هوا، اگر شبکه ریلی بین‌استانی و درون‌شهری به‌موقع توسعه می‌یافت، امروز شاهد چنین حجمی از آلودگی نبودیم.

وی کاهش مصرف سوخت، ایمنی بالا و کاهش آلودگی را از مزایای اصلی توسعه حمل‌ونقل ریلی برشمرد.

کاظمی‌منش با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در حوزه ریلی، گفت: طی چهار سال گذشته، افزایش نرخ بار، رشد تعداد مسافران و ارتقای فنی مسیر‌های ریلی در راه‌آهن قم به وضوح قابل مشاهده بوده‌است.

وی همچنین به ظرفیت زیاد استان قم در توسعه حمل‌ونقل ریلی اشاره کرد و افزود که قم به دلیل قرارگیری در محور مواصلاتی ۱۷ استان و وجود بارانداز‌های صنعتی، پتانسیل زیادی برای توسعه این بخش دارد.

معاون توسعه و مدیریت منابع راه‌آهن کشور با بیان اینکه نگاه مثبتی در راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است، ابراز امیدواری کرد که این روند نویدبخش ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی در آینده باشد.