شناسهٔ خبر: 70997992 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

خط و نشان‌های مارکو کوچولو برای ایران/ بررسی مواضع وزیر امور خارجه جدید آمریکا در قبال پرونده هسته‌ای

مارکو روبیو -وزیر امور خارجه جدید ایالات متحده آمریکا- که قبلا ترامپ او را «مارکو کوچولو» خطاب می‌کرد، در روزهای ابتدایی کار خود لفاظی علیه ایران را آغاز کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، مارکو روبیو کسی که روزی ترامپ او را به تمسخر «مارکو کوچولو» خطاب می‌کرد، اکنون به عنوان وزیر امور خارجه ترامپ انتخاب شده‌است. او همچنین رقیب دونالد ترامپ در رقابت‌های ریاست جمهوری سال 2016 بود.

روبیو هفته گذشته در جلسه تأیید صلاحیت خود در مقام وزارت امور خارجه مواضعی را در خصوص برخی از کشورها از جمله ایران بیان کرد. او در این جلسه مواضع سختی را علیه چین، روسیه، کره شمالی و برنامه هسته‌ای ایران ارائه و در مقابل از حملات اسرائیل به غزه حمایت کرد.

بیشتر بخوانید:

ترس و ارعاب ابزار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره

گفتنی است ایران پس از اینکه ترامپ در سال 2018 تصمیم به خروج از توافق هسته‌ای چندجانبه موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کرد، مورد تحریم سخت قرار گرفت، اما از آن زمان با وجود تمام فشارها توانست توانایی‌های خود را به جامعه جهانی نشان دهد.

حال که ترامپ دوباره به عنوان ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شده بسیاری از کارشناسان معتقدند امسال برای برنامه هسته‌ای ایران سال تعیین‌کننده‌ای خواهد بود که برخی از آنها مربوط به برجام و برخی مرتبط با تنش‌ها حتی منطقه‌ای و بین‌المللی است. به خصوص که شخص تندرویی مانند روبیو نیز در سمت امور خارجه قرار دارد.

مارک روبیو در جلسه تأیید خود به عنوان وزیر امور خارجه در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت: «هر امتیازی که به ایران بدهیم، باید پیش‌بینی کنیم که آنها همانند گذشته از آن برای ساختن سیستم‌های تسلیحاتی خود و تلاش برای از سرگیری حمایت خود از حزب‌الله و سایر نهادهای مرتبط در منطقه استفاده خواهند کرد».

روبیو همچنین در این جلسه با اشاره به تحولات اخیر سوریه و پیامدهای آن برای لبنان و همچنین آینده آتش بس اسرائیل و حماس، تأکید کرد که فرصت‌های تاریخی و خارق العاده‌ای در خاورمیانه وجود دارد که سه ماه پیش وجود نداشت.

همچنین او تنها چند روز پس از تحلیف دونالد ترامپ، طی تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو -نخست وزیر اسرائیل- مجددا بر «حمایت ثابت» کشورش از اسرائیل تأکید کرد. روبیو، به عنوان یک جمهوری خواه کوبایی الاصل که به دلیل حمایت قاطع خود از اسرائیل شناخته می‌شود، قبلا فلسطینی‌ها را با عبارات خصمانه توصیف کرد که انتقاد مدافعان فلسطینی را برانگیخته است.

طبق بیانیه‌ای که توسط تامی بروس -سخنگوی وزارت امور خارجه- منتشر شد، روبیو در این تماس همچنین تأکید کرد که حفظ «حمایت مستحکم ایالات متحده از اسرائیل اولویت اصلی رئیس‌جمهور ترامپ است». همچنین او گفت: «مشتاقانه منتظر رسیدگی به تهدیدات ناشی از ایران و دنبال کردن فرصت‌هایی برای صلح است».

گفتنی است درحلقه نزدیکان ترامپ، روبیو به همراه مایک والتز-مشاور امنیت ملی- و پیت هگزث -نامزد وزیر دفاع- دارای دیدگاهی جنگ طلبانه و ونس-معاون ترامپ- و تاکر کارلسون دارای مواضعی مخالف آنها هستند.

همچنین در بین سناتورهای آمریکایی نیز بسیاری از افراد مخالف هرگونه مذاکره با ایران هستند. به طور مثال سناتور لیندسی گراهام از کالیفرنیا، در شبکه سی‌بی‌اس اعلام کرد: «فکر نمی‌کنم دیپلماسی کارساز باشد». او گفت: «این مانند مذاکره با هیتلر است. من امیدوارم که تلاشی از سوی اسرائیل و با حمایت ایالات متحده برای از بین بردن برنامه هسته‌ای ایران صورت گیرد و اگر این کار را نکنیم، این یک اشتباه تاریخی خواهد بود».

این مواضع در حالی شکل می‌گیرد که ترامپ سعی کرده پس از پیروزی خود تا به الان از هرگونه مواضع روشنی خودداری کند و پیش‌بینی می‌شود که او در حال بررسی فشارهای حداکثری به ایران است.

همه این موارد نیز در حالی است که ایران توانایی خود در غنی سازی 60 درصدی را به جهانیان ثابت کرده و نشان داد توانایی این را دارد که با وجود تمام تحریم‌ها به گسترش تأسیسات غنی‌سازی در نطنز و فردو بپردازد. اما با این حال در ماه‌های گذشته به نمایندگان آژانس اتمی نیز اجازه بازدید از تشکیلات صلح‌آمیز خود را داده و حسن‌نیت خود را ثابت کرد. مقامات کشورمان نیز اعلام کردند که آماده هستند تا در مورد مسائل هسته‌ای به مذاکره بپردازند. تا جایی که آقای پزشکیان در مصاحبه با ان‌بی‌سی اظهارات در خصوص جاه طلبی ایران در برنامه هسته‌ای را که غربیان ادعا دارند مورد تکذیب قرار داده و اعلام کرد که امیدواراست که ترامپ به صلح در منطقه و جهان کمک کند.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/