شناسهٔ خبر: 70996646 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

استقبال زندانیان از آموزش صنایع دستی در زندان

سرپرست بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه تعداد کارگاه‌های آموزش صنایع دستی در زندان‌ها افزایش پیدا کرده است گفت: در استان اصفهان بیشترین تعداد کارگاه صنایع دستی را داریم.

صاحب‌خبر -

ناصر جعفرقلی سرپرست بنیاد تعاون زندانیان کشور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: رسته‌های خیاطی، فلزکاری و نجاری بیشترین تعداد اشتغال در میان زندانیان را دارد. معمولاً زندانی‌ها از کارهای یدی بیشتر استقبال می‌کنند. از طرفی در این حوزه‌ها کارآفرینان بیشتری به سمت ما آمده‌اند.

وی گفت: میناکاری در زندان‌های اصفهان بیشترین کارگاه‌ها را دارد شاید چون فضا و کارآفرینان بیشتری دارد. اگر اصفهان منبت، فیروزه یا مس مینا دارد برای این است که آنجا فضا و استعداد وجود داشته است پیمانکاری داریم که از بیرون در زندان کارگاه زده و نیرو تربیت کرده است الان هنر آن زندانی‌ها با کارمندان خودش برابری می‌کند. در این حد حرفه‌ای شده‌اند.

جعفر قلی بیان کرد: هر استان بسته به موقعیت، فرهنگ، کارآفرینان در یک رشته بیشترین فعالیت را می‌کند. مثلاً در تبریز فرش بافی زیاد انجام می‌شود. در استان سیستان و بلوچستان توپ چرمی دوخته می‌شود. دلیلش آن است که کارآفرینی آمده و روی توپ‌های ورزشی کار می‌کند. در مشهد هم کفش‌های چرمی دوخته می‌شود.

وی از حضور پررنگ بنیاد تعاون زندانیان کشور در نمایشگاه صنایع دستی خبر داد و گفت: در این نمایشگاه به عینه می‌دیدیم که کارهای زندانیان با هنرمندان دیگر برابری می‌کند.

جعفرقلی درباره درآمد حاصل از فروش صنایع دستی توسط زندانیان هم گفت: ما به آنها مواد اولیه، فضا و استاد معرفی می‌کنیم تا بتوانند کار کنند ما نمی‌توانیم زندانی را مجبور به کار کنیم اگر خواست می‌تواند از این موقعیت استفاده کند ولی پیشنهاد می‌کنیم کارهای هنری که تولید می‌کنند هدفمند باشد و در نهایت به درآمدزایی برای خودشان منجر شود.

وی افزود: خیلی از آنها کار انجام می‌دهند و به دیگری هدیه می‌کنند در فروش آثارشان اجباری نداریم با این حال تلاش می‌کنیم از طریق مذاکره با پلتفرم‌های فروش، برایشان فضا ایجاد کنیم. حتی با سایت‌ها قرارداد بسته‌ایم تا آثارشان را با تاریخچه‌ای از زندانی، بارگذاری کنند.

جعفرقلی گفت: چند سال پیش کارگاه ساخت جعبه‌های چوبی ایجاد کردیم فردی که زندانی بود، این کار را یاد گرفت و در بیرون از زندان کارگاه زد. ما هم به او سفارش دادیم و کارگاهش رونق گرفت. هدف ما هم همین است که زندانی بتواند برای خودش شغل ایجاد کند و هنری بیاموزد.