شناسهٔ خبر: 71026898 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

معتمدیان: بزرگترین چالش استان تهران فضای آموزشی است

استاندار تهران گفت: بزرگترین چالش استان تهران در حوزه فضای آموزشی است. میانگین سرانه فضای آموزشی کشور ۵.۲۸ متر مربع است، در حالی که در استان تهران این عدد ۵.۱۶ متر مربع است که حدود ۱۲ سانتی‌متر از سرانه استاندارد کشوری کمتر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد صادق معتمدیان استاندار تهران امروز در نشست خبری با رسانه‌ها در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره کمبود مدارس در استان تهران و برنامه ریزی برای رفع مشکل کمبود مدرسه بیان کرد: «بزرگترین چالش استان تهران در حوزه فضای آموزشی است. میانگین سرانه فضای آموزشی کشور 5.28 متر مربع است، در حالی که در استان تهران این عدد 5.16 متر مربع است که حدود 12 سانتی‌متر از سرانه استاندارد کشوری کمتر است. در حال حاضر استان تهران جزو چهار استان انتهایی کشور از نظر کمبود مدرسه به شمار می‌رود. این چهار استان عبارتند از تهران، آذربایجان غربی، البرز و سیستان و بلوچستان که محروم‌ترین مناطق از نظر فضای آموزشی هستند.»

معتمدیان ادامه داد: «در استان تهران به 13 هزار کلاس درس نیاز داریم. علاوه بر این، بسیاری از مدارس نیازمند مقاوم‌سازی، تخریب و بازسازی هستند. همچنین، طبق برنامه هفتم توسعه، سرانه استاندارد فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز 6.1 متر مربع تعریف شده است که استان تهران هنوز فاصله زیادی با این سرانه دارد.»

وی افزود: «یکی از اولویت‌های جدی رئیس‌جمهور که ده‌ها جلسه در این زمینه برگزار کرده‌اند، استفاده از تمام بخش‌های حاکمیت، از جمله بسیج، برای مدرسه‌سازی است. در چند وقت اخیر شاهد بازدید سرزده رئیس‌جمهور از شهر قدس بودیم که با تنها 2.25 متر مربع فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز، پایین‌ترین سرانه فضای آموزشی را در استان تهران دارد و نیاز به ساخت 1600 کلاس درس دارد.»

استاندار تهران تصریح کرد: «برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان دولت، حداقل سرانه فضای آموزشی استان تهران را به سرانه کشوری برسانیم. البته تلاش می‌کنیم به سرانه 6.1 متر مربع طبق برنامه هفتم توسعه دست یابیم و دغدغه کمبود فضای آموزشی را برطرف کنیم. مهمترین مشکل ما در این زمینه تأمین زمین است که برای این منظور اقداماتی انجام داده‌ایم و بخشی از زمین‌ها را برای ساخت مدارس اختصاص داده‌ایم.»

وی همچنین گفت: «5 مدرسه 15 کلاسه با منابع استانی در شهر قدس ساخته خواهد شد، همچنین 5 مدرسه 15 کلاسه دیگر توسط شهرداری شهر قدس ساخته خواهد شد. 10 مدرسه نیز با مشارکت‌های مردمی و واحدهای تولیدی و اقتصادی در قالب 150 کلاس درس ساخته می‌شود که فعالان اقتصادی این امر را پذیرفته‌اند.»

معتمدیان اظهار داشت: «115 مدرسه 15 کلاسه دیگر نیز توسط سازمان نوسازی مدارس ساخته خواهد شد و در مجموع، 525 کلاس درس در یک سال ساخته خواهد شد. این مدل را در چهار شهرستان استان تهران که کمترین سرانه آموزشی را دارند، ادامه خواهیم داد.»

وی با اشاره به توزیع ناعادلانه امکانات در استان تهران گفت: «در یک شهرستان سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز 13 متر مربع است، اما در شهر قدس این عدد فقط 2.25 متر مربع است. علاوه بر این، در شهر تهران نیز پنج منطقه وجود دارند که وضعیت فضای آموزشی آن‌ها بحرانی است.»

استاندار تهران در پایان افزود: «180 کلاس درس توسط شهرداری تهران در این مناطق ساخته خواهد شد و بخشی از ناترازی فضای آموزشی استان برطرف خواهد شد.»

انتهای پیام/