شناسهٔ خبر: 70995464 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

تصمیم کابینه نتانیاهو و امریکا برای ادامه حضور نظامیان در لبنان

کابینه اسرائیل تصمیم به ادامه حضور نظامیان این رژیم در جنوب لبنان پس از اتمام مدت یاد شده گرفته و از اسوی دیگر هم کاخ سفید خواستار تمدید موقت و کوتاه مدت مهلت خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان شده است.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه بین الملل: در شرایطی که بر اساس فرمول توافق آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان قرار است ارتش این رژیم طی ۶۰ روز از جنوب لبنان خارج شود، کابینه اسرائیل تصمیم به ادامه حضور نظامیان این رژیم در جنوب لبنان پس از اتمام مدت یاد شده گرفت.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، شبکه ۱۱ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کابینه این رژیم در پایان نشست خود با تمدید یک ماهه آتش بس و ادامه حضور نیروهای ارتش در جنوب لبنان موافقت کرد.

ایتای بلومنتال خبرنگار نظامی این شبکه افزود که مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی به ارتش دستور دادند پس از پایان مهلت ۶۰ روزه آتش بس همچنان در بخش شرقی لبنان باقی بمانند.

یک منبع اسرائیلی نیز در گفت وگو با شبکه «سی ان ان» (CNN) آمریکا گفت که کابینه رژیم صهیونیستی به واشنگتن اطلاع داده است که نیروهای آن حداقل برای یک ماه دیگر پس از اتمام مدت آتش بس در جنوب لبنان باقی خواهند ماند.

همچنین دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به درخواست‌های بین المللی برای خروج کامل ارتش این رژیم از لبنان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اساس فرمول توافق آتش بس در لبنان، قرار است ارتش اسرائیل طی ۶۰ روز به تدریج عقب نشینی کند.

دفتر نتانیاهو ادعا کرد که متن این بند بر اساس این درک است که روند خروج ممکن است بیش از ۶۰ روز طول بکشد.

در این بیانیه آمده است که خروج ارتش اسرائیل مشروط به استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور و اجرای کامل و مؤثر این توافق همراه با عقب نشینی حزب‌الله فراتر از لیتانی است.

دفتر نتانیاهو ادعا کرد که بر اساس این بیانیه و از آنجایی که توافق آتش بس هنوز به طور کامل توسط دولت لبنان اجرا نشده است، روند خروج تدریجی ارتش اسرائیل با هماهنگی کامل با آمریکا ادامه خواهد یافت.

در این بیانیه تاکید شده است که رژیم اسرائیل امنیت شهرک‌ها و شهرک نشیان شمال [ سرزمین های اشغالی فلسطین] را به خطر نمی‌اندازد و بر اجرای کامل اهداف عملیات نظامی پافشاری می‌کند.

در این پیوند، «جاک نیریا» کارشناس رژیم صهیونیستی در امور لبنان نسبت به سناریوی ۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰ یعنی جنگ‌های چریکی با حزب الله لبنان هشدار داد.

وی در شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی با بیان اینکه «ما باید اظهارات حزب الله در خصوص لزوم عقب نشینی اسرائیل را جدی بگیریم» گفت: با انجام چنین کاری به ۴۰ سال قبل باز خواهیم گشت.

 آمریکا خواستار «تمدید موقت و کوتاه مدت» حضور اسرائیل در لبنان شد

یک رسانه صهیونیستی گزارش داد که کاخ سفید خواستار تمدید موقت و کوتاه مدت مهلت خروج رژیم صهیونیستی از جنوب لبنان شده است.

به گزارش الجزیره انگلیسی، نشریه تایمز اسرائیل به نقل از بیانیه برایان هیوز سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: «هدف همه طرف‌ها این است که حزب‌الله توانایی تهدید مردم لبنان یا همسایگان آن را ندارد. برای دستیابی به این اهداف، یک تمدید کوتاه مدت و موقت آتش بس ضروری است.»

هیوز افزود: خوشحالیم که ارتش اسرائیل عقب نشینی از مناطق مرکزی را آغاز کرده است و به همکاری نزدیک با شرکای منطقه ای خود برای نهایی کردن این توافق ادامه می دهیم.

«آکسیوس» در گزارشی به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت که دولت ترامپ در ۴۸ ساعت گذشته در حال مذاکره با لبنان و تل‌آویو برای جلوگیری از فروپاشی آتش‌بس بوده است. دولت لبنان روز جمعه اعلام کرد که این اقدام تل‌آویو را نقض آتش‌بس می‌داند و علناً از آمریکا درخواست مداخله کرده است.

وزیر خارجه کویت: خروج اسرائیل از خاک لبنان ضروری است

وزیر امور خارجه کویت که در صدر هیاتی دیپلماتیک همراه با دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس به بیروت سفر کرده است، تاکید کرد که خروج ارتش رژیم صهیونیستی از خاک لبنان ضروری است.

به گزارش شبکه المیادین، «عبدالله الیحیا» در کنفرانس خبری با «عبدالله بوحبیب» همتای لبنانی خود تاکید کرد که اجرای قطعنامه بین المللی ۱۷۰۱ و لزوم خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از خاک لبنان ضروری است.

وی هدف از سفر خود به بیروت را حمایت و ابراز تعهد بر ایستادن در کنار لبنان بیان کرد و افزود: فعال کردن کمیته‌های مشترک لبنان و کویت برای رسیدگی به موضوعات مطرح شده باتوجه به نیاز لبنان ضروری است.

«جاسم البدیوی» دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس نیز گفت: شورای همکاری خلیج فارس بر انجام اصلاحات و ضرورت اجرای قطعنامه بین المللی ۱۷۰۱ و لزوم خروج نظامیان اسرائیلی از خاک لبنان معتقد است.

وی افزود: در دیدار با «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان بر حمایت از بیروت و حفظ حاکمیت ملی وعدم مداخله در امور این کشور تاکید کردم و خواستار تهیه برنامه شورای همکاری خلیج فارس برای لبنان با هماهنگی دولت این کشور شدم.