شناسهٔ خبر: 70995387 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شمار بهره‌برداران کشاورزی خراسان شمالی هفت درصد افزایش یافت 

بجنورد-ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: شمار بهره‌برداران بخش کشاورزی استان نسبت به یک دهه پیش هفت درصد افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

مرتضی بهزادفر روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شمار بهره برداران بخش کشاورزی استان براساس اطلاعات طرح سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۹۳ حدود ۸۲ هزار بهره بردار بود که این رقم در طرح سرشماری عمومی کشاورزی امسال به ۸۷ هزار بهره بردار افزایش یافت.

وی با بیان اینکه نتایج سرشماری عمومی کشاورزی در برنامه ریزی‌ها و تصمیم‌گیری های آینده مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان آغاز شد و ۵۰ روز طول کشید، این طرح با پوشش کامل بهره برداران استان همراه و داده برداری و اطلاعات کامل ثبت شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی با اشاره به پوشش کامل بهره برداران بخش کشاورزی در سرشماری امسال گفت: نتایج این دوره از سرشماری عمومی کشاورزی پس از پردازش در اختیار بخش‌های مربوط قرار خواهد گرفت.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از جمله ماموران، مدیران دستگاه های اجرایی و کارشناسان در این طرح مشارکت داشتند.

بهزادفر درباره اعتبارهای اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان گفت: بیش از ۸۰ میلیارد ریال اعتبار در مرحله نخست در این باره مصوب شد.

وی اظهار کرد: هماهنگی کامل و اجرای بدون مشکل این طرح در استان به دلیل محدودیت‌هایی که به واسطه برخی محرومیت ها، کمی دور از انتظار بود اما خوشبختانه هیچ خللی در اجرای این طرح رخ نداد.

طرح سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبانماه سالجاری همزمان با سراسر کشور در ۸۳۵ نقطه خراسان شمالی آغاز و این طرح به مدت ۴۵ روز با مراجعه ماموران سرشماری به تمامی بهره برداران بخش کشاورزی استان اجرا شد.

اقتصاد خراسان‌شمالی بر محور کشاورزی بنا نهاده شده است و این بخش پیشران اقتصاد این خطه را تشکیل می‌دهد از این رو داده‌برداری نقش بسیار مهمی در سیاست‌گذاری و مدیریت توزیع منابع ایفا می‌کند.

سطح زمین های کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار و کل زمین های استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز عرصه غیرکشاورزی است.

خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.