سرطان یکی از مهمترین چالشهای سیستم درمانی در جهان است که هر ساله میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. با توجه به اهمیت پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این بیماری هفته ملی مبارزه با سرطان طی روزهای یک تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» درحال برگزاری است.
امکان پیشگیری از حدود ۳۵ درصد سرطانها
به همین مناسبت منوچهر احمدی، متخصص رادیو انکولوژی در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه بروز سرطان دلایل مختلفی از جمله سبک زندگی، ژنتیک و شرایطی نظیر آلودگی هوا را دارد، گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت میتوان از حدود ۳۵ درصد سرطانها پیشگیری کرد، میتوان با پرهیز از مصرف سیگار و مشروبات الکلی، داشتن تحرک و ورزش کردن، دوری از مواد صنعتی که متاسفانه در حال حاضر برای کارهای مختلف نظیر نظافت بسیار مورد استفاده مردم قرار میگیرد، داشتن تغذیه مناسب و پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر و سرخ کردنی از بروز درصدی از سرطانها پیشگیری کرد که این امر نشان دهنده اهمیت ویژه سبک زندگی در سلامت افراد است.
نقش سیگار در بروز ۳۰ درصد سرطانها
وی با بیان اینکه سیگار در بروز ۳۰ درصد از سرطانها نقش دارد و تنها ترک سیگار بسیار میتواند در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد، تاکید کرد: تشخیص زودهنگام سرطان در درمان این بیماری نقش بسزایی دارد. بسته به نوع سرطان و عضوی که دچار این عارضه میشود علائم این بیماری نیز متفاوت است، اما علائم مشترکی نیز وجود دارد که از جمله آنها میتوان به کاهش وزن، بی اشتهایی، رنگ پریدگی و درد اشاره کرد که تقریبا در همه سرطانها مشابه است.
این پزشک متخصص با بیان اینکه به طور کلی افراد باید مراقب خودشان باشند و به علائمشان دقت کنند، افزود: متاسفانه در حال حاضر شرایط زندگی مردم به گونهای شده است که به داشتن یکسری از علائم توجه نمیکنند. برای مثال مدتهاست که سرفه میکنند، اما به آن بی توجه هستند و یا اینکه کاهش وزن و دردهای مزمن دارند و یا در ادرار و مدفوعشان خون مشاهده میکنند ولی اهمیت چندانی به آن نمیدهند این در حالیست که اگر همه افراد به این علائم توجه کنند میتوان بسیاری از سرطانها را به موقع تشیخص داد و درمان را آغاز کرد.
شایعترین سرطان در کشور
این متخصص با اشاره به اینکه در دنیا شایعترین سرطانها، سرطانهای ریه و پروستات است، گفت: در کشور ما سرطانهای گوارشی نظیر سرطان معده، مری و روده بزرگ جزو شایعترین سرطانها هستند که تغذیه نقش بسزایی در بروزشان دارد.
انتهای پیام/