حمید غفاری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هرچند براساس مفاد قانونی یاد شده دستگاههای خدماترسان ملزم به اجرای قانون هستند اما بر اساس برخی بخشنامهها این دستگاهها از انجام برخی وظایف قانونی امتناع میکنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه شبکه داخلی زیرساختهای مورد نیاز از سوی شرکت شهرکهای صنعتی انجام میشود انتظار میرود دستگاههای خدمات رسان نسبت به این مفاد قانونی پایبند باشند و وظایف خود را به نحو مطلوب اجرا کنند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: همکاری دستگاههای خدماترسان از جمله شرکت گاز، آب منطقهای و برق در ایجاد زیرساختهای لازم در شهرکهای صنعتی موجب ترغیب و جذب سرمایهگذار در استان میشود.
وی یادآور شد: در این ارتباط آمارها نشان میدهد طی سه سال گذشته ۱۷۳ لیتر آب بر ثانیه در شهرکهای صنعتی استان تامین شده است.
غفاری یادآور شد: همچنین در این مدت قریب به ۸۷ کیلومتر شبکه داخلی برق، ۴۸هزار و۷۰۷ متر شبکه داخلی گاز، ۳۰۲ هزار و ۵۸۳ مترمربع زیرسازی، جدول، خیابان کشی و آسفالت در شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری انجام شده است.
بیشتربخوانید:
تفاهمنامه تامین ۱۶۰ مگاوات برق شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری منعقد شد
توسعه شهرکهای صنعتی در دستور کار
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری در خصوص توسعه این شهرکها در استان گفت: در نظر گرفتن ۸۴ هکتار برای توسعه شهرک صنعتی هفشجان، ۲۰۰ هکتار برای توسعه شهرک صنعتی بروجن، پیگیری و ایجاد مقدمات برای ایجاد شهرک صنعتی کُنَرک به مساحت ۸۰ هکتار و ۵۰ هکتار برای شهرک صنعتی محمدآباد شوراب کبیر از جمله این اقدامات است.
وی اضافه کرد: افزون براین مقدمات کار برای گرفتن سند مالکیت ناحیه صنعتی باباحیدر به مساحت ۳۷ هکتار نیز در حال انجام است.
غفاری اظهار داشت: براساس اقدامات انجام شده سال آینده با تکمیل زیرساختها ناحیههای صنعتی اردل، وحدت کیار و یانچشمه به سرمایه گذاران و متقاضیان واگذار میشود.
کمبود اعتبار از مشکلات شهرکهای صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: کمبود اعتبارات استانی و ملی برای ایجاد زیرساختها یکی دیگر از مشکلات و چالشهای پیش روی شهرکهای صنعتی در این استان است.
به گفته غفاری، در صورت تامین اعتبار لازم برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز در شهرکهای صنعتی قیمتتمام شده برای سرمایهگذار کاهش مییابد و به این صورت زمینه جذب سرمایهگذاران در چهارمحال وبختیاری فراهمتر میشود.
انعقاد چهار هزار میلیارد ریال قرارداد برای زیرساختها
وی یادآور شد: امسال برای تامین زیرساختها چهار هزار میلیارد ریال قرارداد با پیمانکاران منعقد شده و بیش از ۲ هزار میلیارد ریال نیز تاکنون در قالب صورت وضعیت پیمانکاران تامین شده است.
غفاری با تاکید بر اینکه ایجاد زیرساختها در شهرکهای صنعتی با هدف کاهش هزینههای سرمایه گذاری ضروری است گفت: اعتبارات استانی تخصیص یافته برای ایجاد زیرساختها در شهرکهای صنعتی استان نسبت به سایر استانهای دیگر بسیار محدود است.
وی ادامه داد: تخصیص کم اعتبارات استانی به شهرکهای صنعتی قدرت چانه زنی را در کشور برای جذب اعتبارات کاهش میدهد.
وجود حریمهای ؛ مشکل شهرکهای صنعتی
وی با اشاره به کوهستانی بودن چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از۸۰ درصد زمینهای این استان کوهستانی است و برای تملک زمین با محدودیتهای محیطی، زیستی و آب منطقهای روبرو میشویم.
به گفته غفاری، به همین دلیل است که برای توسعه شهرکهای صنعتی پیش بینی اصلاح حریمها در چهارمحال و بختیاری ضروری است.
به گزارش ایرنا، یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری وجود دارد که ۹۰ درصد این واحدها به عنوان صنایع کوچک شناخته میشوند.