شناسهٔ خبر: 70993155 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

میراث ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

حامیان حقوق مهاجران می‌گویند که سیاست‌های مرزی جو بایدن در مقایسه با اقدام‌های دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش شدیدتر بوده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

تاریخ درمورد دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن و وضعیت مهاجران قضاوت خواهد کرد.

مهاجرت یک چالش تعیین‌کننده برای ریاست‌جمهوری بایدن بود که با تعداد بی‌سابقه پناهجویان و سایر مهاجرانی که به مرز آمریکا و مکزیک می‌رسیدند، مشخص شد. 

تلاش‌های بایدن با انتقاد از هر دو طرف طیف سیاسی مواجه شد. منتقدان جناح راست می‌گفتند که دولت بیش از حد ملایم است، در حالی که منتقدان در طرف مقابل می‌گفتند که این سیاست‌ها بسیار خشن است.

حامیان حقوق مهاجران می‌گویند که سیاست‌های مرزی بایدن در مقایسه با اقدام‌های ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش شدیدتر بوده است. 

میراث سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

بر اساس محاسبه‌های موسسه سیاست مهاجرت (MPI) دولت بایدن سطح بی‌سابقه‌ای از فعالیت در زمینه مهاجرت را نشان داد و تا ۶ دسامبر (۱۶ آذر) ۶۰۵ اقدام اجرایی مرتبط با مهاجرت را پیش برد؛ این میزان بسیار بیشتر از ۴۷۲ مورد اقدام اجرایی در دوره نخست دونالد ترامپ بود. 

مقام‌های آمریکایی در دولت بایدن ۸.۶ میلیون مورد بازداشت مهاجران را از ژانویه ۲۰۲۱ تا اکتبر ۲۰۲۴ انجام دادند. 

مقام‌های مهاجرتی آمریکا سال گذشته بیشترین تعداد مهاجران را در نزدیک به یک دهه گذشته اخراج کردند و از رکورد نخستین دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ پیشی گرفتند.

براساس گزارشی آژانس مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) در سال مالی گذشته بیش از ۲۷۱ هزار مهاجر از آمریکا اخراج شده‌اند.

گزارش آژانس مهاجرت و گمرک آمریکا تنها چند هفته قبل از روی کار آمدن ترامپ، که همواره قصد داشته اخراج دسته‌جمعی را سنگ بنای دولت خود قرار دهد، منتشر شده بود.

میراث سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

جو بایدن در سال ۲۰۲۱ متعهد شده بود که اخراج‌ها را متوقف کند، اما دولت او پس از افزایش ورود مهاجران عمل خود را تغییر داد. 

آژانس مهاجرت و گمرک آمریکا در گزارش منتشرشده اعلام کرد که افزایش شدید اخراج‌ها در سال مالی گذشته تا حدی نتیجه یک فرآیند ساده بود. این نهاد گفت که پرواز‌های اخراج بیشتر به مقاصد دورتر، از جمله آفریقا و آسیا بودند.

این درحالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا مدعی شده که بزرگترین عملیات اخراج مهاجران را در تاریخ اجرا خواهد کرد.

دوره‌ای مرگبار برای مهاجران

سال مالی گذشته مرگ‌بارترین سال ثبت‌شده در منطقه ال‌پاسو (ایالت تگزاس) در زمینه مرگ مهاجران زمان عبور از مرز آمریکا بود.

براساس آمارها، در مجموع ۱۷۶ مهاجر در مسیر ال‌پاسو، شامل مسیر‌های کوهستانی و صحرای نیومکزیکو و جاده‌هایی که ازسوی قاچاقچیان استفاده می‌شوند، جان خود را از دست دادند. این آمار‌ها مربوط به سال مالی گذشته، یعنی اول اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ (مهر ۱۴۰۲ تا مهر ۱۴۰۳) است. 

میراث سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

گزارش‌ها حاکی از آن است که از آن زمان، ۲۳ مهاجر دیگر در این منطقه جان خود را از دست داده‌اند. 

تسلیم شدن مهاجران در مرز آمریکا، از زمانی که دولت بایدن در ژوئن (خرداد/تیر) فرمان مهاجرتی تازه‌ای را صادر کرد، کاهش یافته است. براساس آمارها، افسران گشت مرزی در اکتبر و نوامبر امسال (مهر تا آذر) بیش از ۱۱۰ هزار مهاجر را در امتداد مرز جنوب غربی آمریکا بازداشت کردند. 

ورود مهاجران به آمریکا در نتیجه ۲ سرکوب مهاجرتی که در سال ۲۰۲۴ با هم تداخل دارند، به‌شدت کاهش یافته، که به ویژه برای مهاجرانی که به دنبال حمایت هستند، سخت بوده است؛ نخست، دولت مکزیک از آغاز سال ۲۰۲۴ تلاش‌های تهاجمی خود را برای جلوگیری از ورود مهاجران افزایش داده و ده‌ها هزار نفر از آن‌ها را با اتوبوس به بخش جنوبی کشور منتقل کرده است.

میراث سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

سپس دولت آمریکا در اوایل ژوئن (خرداد) دومین سرکوب را آغاز کرد؛ یک اعلامیه و دستور اجرایی برای امتناع از ارائه درخواست پناهندگی برای بیشتر افرادی که از مرز در زمان‌های شلوغ عبور می‌کنند.

وضعیت وخیم در بازداشتگاه‌های مرزی آمریکا

بازداشتگاه‌های مرزی آمریکا همواره شاهد نقض حقوق بشر علیه مهاجران بازداشت شده بوده‌اند و این روند همچنان ادامه دارد. 

ده‌ها مهاجر در بازداشتگاه‌های نزدیک مرز آمریکا و مکزیک طی سال ۲۰۲۴ در اعتصاب غذایی به‌سربرند؛ دلیل اعتصاب‌ها این بود که مهاجران عنوان می‌کردند که از حقوق اولیه بشر محروم شده‌اند.

میراث سیاست‌های ضدمهاجرتی دولت جو بایدن

۵۹ مهاجر در ماه جولای (تیر/مرداد) اعتصاب‌های غذایی را در بازداشتگاه‌های موسسه‌های اشاره شده برگزار کرده بودند. 

در ادامه اعتصاب‌ها، ۴۲ نفر از مهاجران بازداشت‌شده در گلدن‌استیت‌انکس دست به اعتصاب غذا زدند؛ چندین نفر از مهاجران به مدت ۱۲ روز به اعتصاب غذا ادامه دادند؛ این افراد در ۲۳ جولای (۲ مرداد) از سوی نگهبانان تهدید شدند. 

اعتصاب‌های غذایی در ماه آگوست (مرداد/شهریور) نیز با اعتصاب غذای ۶۲ نفر در هر ۲ مرکز آغاز شد.

انتهای پیام/