شناسهٔ خبر: 70993031 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی:

وفاق زمینه ساز توسعه است

بجنورد- ایرنا- مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی وفاق ملی را زمینه ساز توسعه دانست و گفت که شعار دولت چهاردهم به خوبی و در زمان مناسبی به عنوان یک راهبرد اساسی به کار گرفته شد و لازمه تحقق آن همگرایی تمامی جریان های سیاسی برای رسیدن به توسعه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، همگان به این نتیجه رسیده اند که کنار گذاشتن اختلافات لازمه رسیدن به قله‌های پیشرفت است و از طرفی وحدت و همگرایی و دست به دست هم دادن بسیاری از گره‌های سیاسی و اقتصادی را باز خواهد کرد و تشکیل دولت وفاق ملی مهمترین شاخصه این هم افزایی است.

رئیس جمهور با شعار وفاق ملی در انتخابات حاضر و با همین شعار نیز در انتخابات پیروز شد و می توان گفت که وفاق ملی یکی از مهم ترین راهبردهای دولت چهاردهم است و امروز مردم، فعالان حوزه اجتماعی و فعالان مدنی بیشتر از ملاک و شاخص وفاق می پرسند.

خراسان شمالی رنگین کمان اقوام است و تنوع در قومیت و فرهنگ در این استان یک ظرفیت سیاسی به شمار می رود و این تفاوت و تنوع سبب شده تا حضور و مشارکت در صحنه های مختلف بیشتر و پررنگ تر باشد و راهبرد وفاق در این خطه دارای اهمیتی می شود.

وجود مذاهب و اقوام گوناگون در خراسان شمالی یکی از ظرفیت ‌های استان است که باید از این فرصت برای حرکت به سمت توسعه بهره برد و مردم استان با شور، نشاط، آگاهی و بصیرت با صلح و سازش سالهاست در کنار یکدیگر خرسند زندگی می کنند بدون اینکه کوچکترین تفرقه و اختلافی بین آنان وجود داشته باشد.

«مهردخت قوپرانلو» مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری در خصوص اقدامات انجام شده در خصوص راهبرد وفاق و کارکردهای آن در استان بیشتر توضیح می دهد.

وفاق زمینه ساز توسعه است/ وحدت در بین مردم خراسان شمالی موج می‌زند

ایرنا: وفاق چیست و چه شاخصه هایی دارد؟

قوپرانلو: رییس جمهور با شعار وفاق در عرصه انتخابات پیروز شدند و حالا پس از تشکیل دولت این موضوع پررنگ تر شده است.

شعار وفاق به درستی و در مواقع حساس بعنوان راهبردی درست استفاده شد و باید تمام ظرفیت هایمان را برای سرانجام این شعار به کار گرفت.

اگر نیرو و توان ما صرف تنش ها و منازعات داخلی شود کارها پیش نمی رود و بر اساس شعار دولت، وفاق باید در تمام عرصه ها به کار گرفته شود و محدود به یک شاخص نباشد.

باید دید همه جانبه نسبت به این شعار داشت و این شاخصه در توزیع اعتبارات و طرح ها نیز مشاهده می شود و وفاق در مسائل اقتصادی نیز ریشه دوانیده است.

لازم است با عقلانیت و درایت پیش رفت و منافع ملی پذیرفته شود و این راهبری در هر چیزی اولویت داشته باشد، در استان باید منافع استانی مهمتر از هر چیزی باشد و دیدگاه هایمان را توسعه یافته تر در نظر بگیریم و نباید همه چیز را شخصی و سیاسی کرد.

هنوز منافع استانی در استان تعریف نشده است و برای مردم استان کم رنگ جلوه می شود و ضرورت دارد تا ریشه های فرهنگی در استان بازنگری شود و باید به دنبال توسعه فردی بود و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی ایجاد شود و دنبال توسعه استان بود.

ایرنا: وفاق و همگرایی در استان خراسان شمالی چگونه است؟

قوپرانلو: وفاق شعار دولت است و خود مردم این موضوع را پذیرفته اند و این مردم هستند که پیگیر کارکرد این موضوع هستند، بحث وفاق و همگرایی در استان به قدری متعالی است که هیچگونه تنش و اختلافی بین گروه ها و قومیت ها وجود ندارد و اما در لایه‌های میانی شعار وفاق ملی مورد کم‌توجهی قرار گرفته و تفسیرهای نادرستی از آن صورت گرفته و بعضاً تفسیر به رأی شده است.

خراسان شمالی استان تلفیقی از حضور اقوام و قومیت هایی با پیشینه های تاریخی اند، مذهب و قومیتی که واگرایی داشته باشد در استان وجود ندارد که منجر به تنش شود، از این بابت نگرانی وجود ندارد زیرا مردم با همگرایی زندگی کردند.

ایرنا: دستاوردهای سفر دیماه جاری رییس جمهور به خراسان شمالی چه بوده است؟

قوپرانلو: انتخاب خراسان شمالی به عنوان دومین سفر استانی رییس جمهور بسیار مثبت ارزیابی می شود و از این بابت حائز اهمیت است که فرصت بیشتری برای پیگیری مصوبات سفر تا پایان دولت خواهیم داشت.

همچنین رییس جمهور از نزدیک با قابلیت های استان آشنا شد و طرح های بسیار مهمی در استان مصوب شد که رونق، تحول و شکوفایی استان را سرعت خواهد بخشید.

استان در بخش های مختلف محرومیت هایی داشت که اعتبارات خوبی مصوب شد و امید بسیاری در دل مردم ایجاد شد.

ایرنا: مردم خراسان شمالی چگونه نقش خود را برای وفاق ایفا کردند؟

قوپرانلو: جوانان در دور دوم انتخابات دولت چهاردهم حضور پرشوری داشتند و مخصوصا بانوان و دخترانی که دور اول بیشترین میزان قهر را با صندوق های رای داشتند و برای حضور در انتخابات راغب نبودند، اما دور دوم این امید در آنان زنده شد و می دانستند که دولت چهاردهم می تواند نوید تغییر باشد و حضورشان پررنگ تر شد.

اکنون کشور بیشتر از اعتبارات نیاز به امید دارد و این امید است که زمینه وفاق و مشارکت را فراهم می کند و باید تمامی دستگاه ها و نهادها این شاخصه ها را مدنظر قرار دهند.

سفر اخیر رییس جمهور به خراسان شمالی بسیاری از امیدها را در دل مردم این خطه زنده کرد و این سفر نوید بخش خبرهای خوبی برای توسعه اقتصادی و سیاسی استان بود.

ایرنا: احزاب چگونه در پروژه وفاق نقش آفرینی می کنند؟

قوپرانلو: حوزه سیاسی استانداری سه کمیسیون اقوام و مذاهب، کارگری و دانشجویی دارد که دبیری آن با دفتر سیاسی و زیرمجموعه شورای تامین استان است.

 حوزه احزاب، گروه ها و تشکل های سیاسی بخش دیگری از فعالیت ما را تشکیل می دهد و احزاب مانند سمن ها حلقه واسطه بین دولت و جامعه هستند و به دید بازوان کمکی دولت به احزاب نگاه می شود.

۲۱ حزب استانی و ۱۱۳ دفتر فرعی در شهرستان های خراسان شمالی فعال است.

امروزه شرایط کشور به گونه ای پیش می رود که همبستگی و همفکری همه فعالان بخش های مختلف را می طلبد و خانه احزاب می تواند بیش از پیش به این روند همفکری و همدلی کمک کند.

اگرچه طی عمر انقلاب، ثابت شده هر زمانی که کشور نیاز به وحدت و حضور همه گروها داشته، تمام گروهای مردمی و سیاسی بدون شک و تردید برای دفاع از کیان و ارزش های انقلاب اسلامی با همه توان به صحنه آمدند، اما امروز این نیاز بیشتر احساس می شود.

و ضرورت دارد احزاب صدای گروه‌های مختلف جامعه باشند و منافع و خواسته‌های آنها را به دولت و نهادهای تصمیم‌گیر منتقل کنند و با گرد هم آوردن افراد به ایجاد انسجام و همبستگی اجتماعی کمک کنند.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است که ۴۴ درصد از آن در نواحی روستایی سکونت دارند.