شناسهٔ خبر: 70992313 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

یادکردی از سردار شهید مجید بقایی که ۹ بهمن ۶۱ آسمانی شد

همراه حسن باقری بود و کنار هم شهید شدند

شهید بقایی در سال ۵۸ وارد سپاه شد. دانشجو بود و به جهت حضور در محیط علمی و فرهنگی، در ابتدا در واحد روابط عمومی، تبلیغات و انتشارات مشغول شد، اما خیلی نگذشت که توانایی‌هایش باعث شد در اولین ماه شروع جنگ (مهر ۵۹) نماینده سپاه در اتاق جنگ شود. مجید بقایی در کنار کار‌های ستادی که انجام می‌داد یک نیروی عملیاتی بود

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: سردار شهید مجید بقایی یکی از رزمندگانی بود که در کنار سردار شهیدحسن باقری و در جریان شناسایی منطقه عملیاتی والفجر مقدماتی به تاریخ نهم بهمن ۱۳۶۱ به شهادت رسید. زندگی ۲۴ ساله او هرچند کوتاه، اما بسیار پربرکت بود. قبولی در رشته مهندسی شیمی دانشگاه اهواز، تحصیل مجدد در سال آخر دبیرستان برای تغییر رشته و قبولی در رشته فیزیوتراپی دانشگاه اهواز، اشتغال در دادگاه انقلاب پس از پیروزی نهضت حضرت امام و اشتغال در جهاد سازندگی بهبهان تنها بخشی از فعالیت‌ها و اموری بود که بقایی قبل از ورود به سپاه و شرکت در جبهه‌های دفاع‌مقدس انجام داده بود. 
 
 
 پرکار، اما گمنام
مجید بقایی در زمان شهادت فرمانده قرارگاه کربلا بود که چند لشکر عملیاتی و خط شکن سپاه زیر نظر این قرارگاه قرار داشتند. جایگاه بالا در جبهه‌ها و همینطور تحصیلش در دانشگاه و فعالیت‌های انقلابی که داشت، همگی مواردی هستند که باعث می‌شوند حدس بزنیم نام بقایی باید پرآوازه باشد، اما به رغم تمامی خدماتی که او انجام داده بود، نامش همواره در گمنامی قرار دارد و خصوصاً در بین نسل جوان، سردار شهید مجید بقایی کمتر شناخته شده است. 
 اتاق جنگ 
شهید بقایی در سال ۵۸ وارد سپاه شد. دانشجو بود و به جهت حضور در محیط علمی و فرهنگی، ابتدا در واحد روابط عمومی، تبلیغات و انتشارات مشغول شد، اما خیلی نگذشت که توانایی‌هایش باعث شد در اولین ماه شروع جنگ (مهر ۵۹) نماینده سپاه در اتاق جنگ شود. مجید بقایی در کنار کار‌های ستادی که انجام می‌داد، یک نیروی عملیاتی بود. دو ماه از جنگ گذشته بود که مأموریت گرفت برای تقویت سپاه شوش به آن منطقه برود تا همراه دیگر رزمنده‌ها، جلوی یگان‌های زرهی دشمن را که درصدد اشغال جاده شوش بودند، بگیرند؛ سپس همانجا ماند و فرماندهی سپاه شوش را برعهده گرفت. 
 عملیات فتح‌المبین
آغاز سال ۱۳۶۱، آغاز دور موفقیت‌های جبهه ایران در برابر دشمن بود. فروردین ۱۳۶۱، ایران عملیات بزرگ و تاریخی فتح‌المبین را انجام داد. در این عملیات شهید بقایی فرماندهی قرارگاه فجر را برعهده گرفت. آن زمان هنوز برخی از تیپ‌های سپاه تشکیل نشده بودند. بسیاری از فرماندهان گردان حاضر در فتح‌المبین بعد‌ها به مسئولیت‌های بالاتری رسیدند. در آن زمان بقایی فرمانده قرارگاه بود و اگر در انتهای سال ۶۱ به شهادت نمی‌رسید، به حتم بعد‌ها از او بیشتر شنیده می‌شد. مجید بقایی در آزادسازی ارتفاعات ابوصلیبی خات در همین عملیات فتح‌المبین نقش مهمی ایفا کرد و همچنین در عملیات الی بیت المقدس (آزاد‌سازی خرمشهر) خوش درخشید. 
 همراه باقری
یکی از نکات بارز در زندگی جهادی شهید بقایی، همراهی او با شهید حسن باقری بود. در قرارگاه کربلا که قرارگاه اصلی جبهه جنوب بود، شهید باقری سمت فرماندهی داشت و شهید بقایی هم جانشینش بود. بعد از عملیات برون مرزی رمضان، کار جنگ تا حدی گره خورد و شهید باقری به عنوان جانشین نیروی زمینی سپاه برگزیده شد و از قرارگاه کربلا رفت. سپس بقایی فرمانده این قرارگاه شد. زمستان سال ۶۱ قرار شد یک عملیات بزرگ در منطقه فکه صورت بگیرد. باقری و بقایی مثل بسیاری از مواقع که همراه هم بودند، در جمع‌آوری اطلاعات برای عملیات والفجر مقدماتی نیز همدیگر را همراهی کردند. آنها ۹ بهمن سال ۶۱ برای شناسایی به منطقه عمومی فکه رفته بودند که سنگر دیده‌بانی مورد اصابت گلوله خمپاره دشمن قرار گرفت و هر دو به شهادت رسیدند.