به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان مدیریت خراسان شمالی؛ سپیده صالحی جمعه شب در نشست اعضای ستاد هماهنگی سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ خراسان شمالی اظهار کرد: تلاش ما این است تا در طرحهای مختلف بیش از گذشته از دادههای ثبتی مبنا استفاده کنیم تا ضمن کاهش زمان آمارگیری، هزینه اجرای آنها را نیز تقلیل دهیم.
به گفته صالحی، بدین منظور باید بانکهای دادهای و سامانه پهنهبندی تقویت شود تا آمار به روز وجود داشته باشد.
وی به اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در کشور با شعار «همکاری در سرشماری، همراهی در رفاه و آبادانی» اشاره کرد و گفت: آمارگیری در این طرح، فرایند دشواری است که به همکاری همه دستگاهها نیاز داشت.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران بیان کرد: سرشماری کشاورزی امسال یک تفاوت عمده با گذشته داشت و آن این بود که نقش جهاد کشاورزی در اجرای آن بسیار پررنگتر بود.
وی به اجرای این طرح در استان خراسان شمالی نیز اشاره کرد و افزود: بررسیها و آمارهای ارائه شده نشان میدهد همکاری بسیار مناسبی در این استان وجود داشت و این اقدامِ هماهنگ، جای تقدیر ویژه دارد.
آمارگیری ۷۵ درصد از کشاورزان خراسان شمالی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و جانشین رئیس ستاد هماهنگی و مدیر اجرای سرشماری کشاورزی خراسان شمالی نیز در این جلسه بیان کرد: در هفته پایانی اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی قرار داریم و فشار کار بیش از گذشته است.
مرتضی بهزادفر افزود: از همه مردم بهرهبرداران کشاورزی و همچنین عوامل دخیل در اجرای این طرح درخواست داریم که با همان انگیزه بالا طرح سرشماری را ادامه دهند تا آمار دقیق و با کیفیت جمع آوری شود.
وی همچنین گفت: تاکنون ۷۵ درصد از آمار مربوط به این طرح از بهرهبرداران کشاورزی استان جمع آوری شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تاکید کرد: علی رغم اینکه با سختیهای مختلفی از جمله سه موج سرما در زمان اجرای این طرح روبرو بودیم، فرایند اجرای طرح به خوبی و با کیفیت در حال انجام است و مشارکت و همراهی مردم نیز نشان از عملکرد مناسب و قابل قبول استان دارد.
بهزادفر در این جلسه از تلاش همه عوامل برگزار کننده سرشماری عمومی کشاورزی خراسان شمالی به ویژه فرمانداران شهرستانهای استان تقدیر کرد.
قائم مقام مدیر اجرای سرشماری کشاورزی و معاون آمار و اطلاعات خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: استان خراسان شمالی دارای ۲۵۴ هزار و ۷۴۷ خانوار است که ۵۶ درصد از آنها در مناطق شهری و ۴۴ درصد نیز در مناطق روستایی سکونت دارند.
اسماعیل براتی افزود: فرآیند اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در استان از همان روزهای نخست پس از ابلاغ، آغاز و آموزشهای معاونان فنی، کارشناسان فنی و اجرایی و مأموران آمارگیر انجام شد.
وی افزود: اجرای این سرشماری در شورای برنامهریزی استان مطرح، جلسات هماهنگی برگزار و عملیات میدانی آن همزمان با سراسر کشور پس از توزیع اقلام، جنبه میدانی به خود گرفت و هم اکنون نیز در حال اجرا است.
در این جلسه فرمانداران نیز به عنوان مدیران اجرای سرشماری عمومی کشاورزی شهرستانها، نقطه نظرات خود را مطرح کردند.