به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه درباره جلسه ارائه و دفاع از گزارش یو.پی.آر جمهوری اسلامی ایران در نشست چهلوهشتم یو.پی.آر شورای حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه، پنجم بهمن ۱۴۰۳ گفت: کشورها براساس مجموعهای از توصیههایی که به آنها برای ارتقا و حمایت از حقوق بشر در چارچوب شورای حقوق بشر سازمان ملل میشود و آنها میپذیرند، اقدامهایی را انجام میدهند و گزارشی از اقدامهای یادشده را در نشست بعدی ارائه میکنند؛ این همان یو. پی. آر یا سازوکار بازنگری دورهای حقوق بشر است؛ همه کشورها در برابر این سازوکار برابر هستند و یو. پی. آر برای همه کشورها اجرا میشود.
بیشتر بخوانید:
دفتر نتانیاهو: از جنوب لبنان تدریجی خارج میشویم!
وی ادامه داد: با وجود اینکه که بسیاری از سازوکارهای حقوق بشری تبعیضآمیز هستند، سازوکار یو. پی. آر تبعیضآمیز نیست؛ جمهوری اسلامی ایران چهار سال پیش در دور سوم یو. پی. آر مجموعهای از توصیهها را پذیرفت؛ ما گزارشی از نتایج اقدامهای انجامشده در رابطه با آن دسته از توصیههایی که در همکاری با دستگاههای مختلف پذیرفتیم، در نشست چهارم که امروز جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد، ارائه کردیم و به اطلاع اعضای شورای حقوق بشر رساندیم؛ نکات برجستهای که در گزارش جمهوری اسلامی ایران وجود داشت، تشریح دستاوردها و اقدامها در حوزههای سیاسی، مدنی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در طول چهار سال گذشته بود؛ متاسفانه هنگامی که صحبت از وضعیت حقوق بشر در ایران میشود، برخی از سازوکارهای بینالمللی یا برخی از گروههای معاند ادعاها و اتهامهایی را مطرح میکنند و حتی یکی از ایرادهای اصولی ما به گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران این است که پیشرفتها و واقعیتها را در گزارش سالانه خود نمیآورد و صرفا به ادعاها و اتهامها میپردازد؛ نشست یو. پی. آر فرصت بسیار خوبی برای ما بود که اقدامهای خوب کشورمان را در حوزههای مختلف حقوق بشر در چهار سال گذشته ارائه کنیم.
غریب آبادی همچنین با اشاره به این که هیئت ایران در این نشست که یک هیئت تخصصی و حرفهای از دستگاههای مختلف بود، توانستاقدامهای مناسب انجامشده در حوزههای مختلف را تشریح کند، افزود: نکتهای که در این نشست برجسته شد، درباره موضوعهایی است که به نقض حقوق مردم ایران توسط برخی از کشورها منجر میشود؛ این نکتهای است که متاسفانه سازوکارهای بینالمللی عامدانه از آن غفلت میکنند؛ ما در این نشست تشریح کردیم که تروریسم و تحریم ۲ عامل مهم نقضکننده حقوق مردم ایران هستند؛ ۲۳ هزار شهروند ایرانی بر اثر تروریسم به شهادت رسیدند و حق حیات و حق رفاه بسیاری از شهروندان ایرانی بر اثر تحریمهای یکجانبه وضعشده ازسوی امریکا و اجراشده ازسوی کشورهای مدعی حقوق بشر به خطر افتاده و نقض شده است؛ برخی از کشورهای غربی امروز خواستار لغو مجازات اعدام و توقف صدور احکام اعدام جدید در ایران شدند؛ من به آنها اعلام کردم که مجازات اعدام قانونی است ما هیچ تعهد جامع بینالمللی نداریم که کشورها نباید مجازات اعدام را صادر کنند.
معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه اظهار داشت: من همچنین از آنها پرسیدم که آیا فکر کردهاید که تعداد جانهایی که از مردم ایران بر اثر اقدامهای تروریستی و حمایت از چنین اقدامهایی و همچنین بر اثر تحمیل و اجرای تحریمهای یکجانبه گرفته شده است، بسیار بسیار بیشتر از تعداد احکام اعدامی است که ایران در زمینه مواد مخدر صادر کرده است؛ این را باید با صدای بلند و رسا گفت که آنهایی که خود را مدعی حقوق بشر میدانند، بزرگترین و عمدهترین ناقضان حقوق بشر هستند؛ نکته دیگری که ما در نشست امروز در کنار تشریح پیشرفتها برجسته کردیم، چالشهایی است که حقوق بشر با آنها مواجه است؛ ازجمله اینچالشها استفاده از حقوق بشر بهعنوان ابزار سیاسی است؛ ما شاهد رویکردهای دوگانه و استانداردهای تبعیضآمیز در حوزه حقوق بشر هستیم.
غریب آبادی گفت:من تاکید کردم که با وجود اینکه ما شاهد وقوع جنایتهای جنگی، نسلزدایی و جنایت علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه طی بیش از ۱۵ ماه گذشته بودیم، و در این مدت شاهد بیاقدامی سازوکارهای حقوق بشری و کشورهای مدعی حقوق بشر بودیم، کشورهای غربی دیگر مدل خوبی برای حقوق بشر نیستند و میتوانند برای ما درباره حقوق بشر توصیه کرده یا درباره این موضوع موعظه کنند؛ این موضوعی است که در جلسه امروز گزارشدهی یو. پی. آر ایران تصریح شد؛ امیدواریم با این روشنگریها دستکم افکار عمومی جهان یا افکار عمومی کشورهای آزاده متوجه واقعیتها شوند؛ ما دقیقا تلاشمان برای حمایت و ارتقای حقوق بشر است و هیچگاه نهتنها ایران بلکه هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که بهترین سیستم حمایت از حقوق بشر را دارد؛ تلاش ما همواره بر حمایت و ارتقای حقوق بشر بوده است، در حالیکه تلاش مدعیان حقوق بشر همواره در مسیر برخوردهای سیاسی و نقض حقوق مردم ایران بوده است؛ ما باید از اینجا این واقعیت را به گوش جهانیان برسانیم.
انتهای پیام/