به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی نباتینژاد امروز _جمعه پنجم بهمن_ در سیامین جلسه مشترک مجمع نمایندگان شهرستان و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان که با حضور استاندار اصفهان با محوریت بررسی مشکلات توسعه گردشگری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: ساختارهای متنوعی در زمینه ظرفیتهای مدیریت شهری در حوزه گردشگری فعال است.
وی افزود: اصفهان دارای ۱۵ منطقه شهری، نزدیک به ۱۶ سازمان و ۱۵ شرکت است که هرکدام از این نهادها، مستقیم یا غیرمستقیم، در توسعه گردشگری تأثیرگذار است و مأموریتهای مستقلی را دنبال میکند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: از ۱۵ منطقه شهری، ۱۳ منطقه بهطور مستقیم در برنامههای نوروزی مشارکت داشتهاند.
نباتینژاد با اشاره به نقش کلیدی شورای اسلامی شهر و سایر سازمانها همچون حملونقل، پارکها، مدیریت تخت فولاد، شرکت بینالمللی نمایشگاهی استان و معاونت شهرسازی گفت: نقش این نهادها در تسهیل گردشگری و توسعه خدمات مرتبط بسیار برجسته است.
وی با اشاره به چالشها و نیازهای گردشگران ادامه داد: انتظارات گردشگران شامل تأمین زیرساختهایی همچون اطلاعرسانی، حملونقل عمومی، اقامتگاهها، سرویسهای بهداشتی و ارائه محصولات گردشگری همچون میزبانی رویدادها و بستههای گردشگری است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ مرکز گردشگری در اصفهان میتواند مقصد گردشگران باشد که چند مورد از آنها در میان ۱۰ مقصد برتر شهر قرار دارد.
نباتینژاد با تاکید بر ارتقای فرهنگ مهماننوازی و آشنایی شهروندان با ظرفیتهای گردشگری اصفهان گفت: شهروندان اعم از ساکنان قدیمی و مهاجران جدید باید با عظمت این شهر آشنا شوند و نسبت به حفظ حرمت و هویت آن کوشا باشند.
وی با اشاره به نبود ساختار معین و ارشد در حوزه مدیریت گردشگری شهرداری افزود: نظریات مختلف در شورای اسلامی شهر مورد بررسی قرار گرفته و پیشنهادهایی ارائه شده است که ممکن است ابعاد جدیدی توسط شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر به آن افزوده شود.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: از جمله این پیشنهادها، توسعه روابط خواهرخواندگی، مشارکت فعال در سازمانهای ملی و بینالمللی، تأسیس نهادهای ملی با محوریت اصفهان و تهاتر خدمات گردشگری است.
نباتینژاد با اشاره به ضرورت نظارت بر ساختوسازها و نماها گفت: حمایت از فعالان گردشگری، از رانندگان تاکسی گرفته تا سرمایهگذاران بزرگ، کلیدواژهای اساسی در این مسیر است.
وی ضمن مطرح پیشنهاد ایجاد یک ساختار ارشد ستادی در شهرداری ادامه داد: این ساختار میتواند تمام مأموریتهای مستقیم و ضمنی مرتبط با گردشگری را یکپارچه کند.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اهمیت مدیریت مقصد تاکید کرد: پلتفرم بیننهادی ذینفعان و تشکیل سازمان مدیریت مقصد میتواند برنامهریزی و تسهیل پروژههای گردشگری را بهبود ببخشد.
نباتینژاد با اشاره به دو دسته پروژههای سختافزاری و نرمافزاری اظهار داشت: پروژههای سختافزاری شامل توسعه زیرساختهای رفاهی و حملونقل است، درحالیکه پروژههای نرمافزاری بر بازاریابی، تبلیغات و توسعه برند گردشگری متمرکز خواهد بود و این اقدامات باید در قالب همکاری میان بخش خصوصی و مدیریت شهری انجام شود.
وی با اشاره به اهمیت همافزایی میان دستگاهها و نهادهای شهری اضافه کرد: اصفهان با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود و تدوین راهبردهای جدید، میتواند به مقصدی شاخص در گردشگری داخلی و بینالمللی تبدیل شود.