جوان آنلاین: علی بویری روز جمعه در گفتوگو با تاکید بر ضرورت معرفی این یادمان ارزشمند دفاع مقدس گفت: بیمارستان صحرایی شهید مخبری ارتش در ۳۵ کیلومتری غرب رودخانه کرخه بخش فتح المبین شهرستان شوش در دوران دفاع مقدس نقش کلیدی در ارایه خدمات درمانی به رزمندگان داشته است.
به گزارش ایرنا، وی با بیان اینکه این بیمارستان در طول دفاع مقدس به دهها هزار رزمنده و بیمار خدمات درمانی ارایه کرده است افزود: این بیمارستان معراج بیش از هشت هزار شهید گلگون کفن ایران اسلامی از سراسر کشور و یکی از مکانهای مقدس این سرزمین است.
دعوت از رسانهها برای بازدید از این یادمان کم نظیر دفاع مقدس
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوش گفت: بیمارستان صحرایی شهید مخبری ارتش در شهرستان شوش به عنوان یکی از یادمانهای دفاع مقدس به تازگی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده که متعاقب آن اقدامهایی برای معرفی این یادمان در دستور کار میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوش قرار گرفته است.
وی با دعوت از همه رسانهها و فعالان گردشگری دفاع مقدس برای بازدید و معرفی این یادمان بی نظیر افزود: این یادمان میتواند به یکی از مقصدهای اصلی گردشگری دفاع مقدس در کشور تبدیل شود که تحقق این مهم نیازمند مشارکت عمومی و کار رسانهای است.
بیمارستان شهید مخبری به موزه دفاع مقدس تبدیل میشود
بویری، با اعلام آمادگی برای برگزاری تورهای گردشگری برای هنرمندان، اصحاب رسانه و فعالان گردشگری دفاع مقدس در این یادمان اظهار کرد: نخستین تور گردشگری رسانهای در روز گذشته با حضور جمعی از اهالی رسانه، هنرمندان و فعالان گردشگری دفاع مقدس اهواز در این بیمارستان انجام شد که استمرار برگزاری چنین تورهایی برای معرفی این یادمان در دستو کار است.
وی با بیان اینکه بیمارستان صحرایی شهید مخبری ارتش در شوش نقش اساسی در تاریخ معاصر و دفاع مقدس داشته است گفت: این بیمارستان جلوهای از ایثارگری فرزندان رشید ایران برای دفاع از این آب و خاک است که شناساندن و معرفی آن به جامعه و نسلهای آینده ضرورت دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شوش گفت: بیمارستان شهید مخبری ارتش، در آینده به موزه دفاع مقدس تبدیل میشود.
دبیرخانه نخستین جشنواره روایت هنری گردشگری مقاومت به روایت هنری پیرامون معرفی بیمارستانهای صحرایی شهید مخبری ارتش در شوش و بیمارستان صحرایی امام حسین (ع) بهداری رزمی جنگ در ۶ رشته هنری آغاز به کار کرده است.
بیمارستانهای صحرایی نمادی از مقاومت و همبستگیِ انسانی در شرایط بحرانی هستند که با تلاش و ایثار افراد، زندگی بسیاری را نجات دادهاند. این بیمارستانها در مناطق جنگی، مناطق آسیبدیده از بلایای طبیعی، و در بحرانهای مختلف، برای خدمت به مردم ایجاد شدهاند.
این مراکز درمانی موقت و سیار، شرایط چالش برانگیز و دشواری را تجربه میکنند که میتواند محتواهای هنری و رسانهای جالبی برای روایت هنرمندانه داشته باشد.
پیش از این در دی ماه ۱۳۹۴ محوطه یادمان عملیات فتح المبین شوش در غرب کرخه نیز در فهرست میراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کشور ثبت شد. یادمان فتح المبین یادگار ارزشمند عملیات غرور آفرین فتح المبین در سال ۱۳۶۱ به شماره ۱۷ در فهرست میراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ثبت شد.
یادمان فتح المبین در بخش فتح المبین شهرستان شوش در استان خوزستان و دهستان سرخه و در پنج کیلومتری پل شهید ناجیان واقع شده است.
در عملیات غرورآفرین فتح المبین که دوم فروردین سال ۱۳۶۱ با رمز یا زهرا (س) در غرب شوش و دزفول انجام شد نیروهای متجاوز بعثی عراق از مناطق اشغالی عقب رانده شدند.
منطقه عملیاتی فتح المبین در تمام ایام سال به ویژه ایام نوروز میزبان کاروانهای راهیان نور از سراسر کشور است.