کمیسیون مرکزی امور امنیتی و تصفیهای طالبان در گزارشی نوشت: افغانستان به دلیل سیاست امنیتی حاکم در این کشور از امنیت و ثبات کامل برخوردار است.
این کمیسیون اما در ادامه مدعی شد نهادهای امنیتی پاکستان در گسترش تروریسم و افراطگرایی و صدور آن به افغانستان تلاش میکنند.
در این گزارش آمده است: «بهواسطه مبارزه مؤثر طالبان، پروژه فتنه (داعش) و شرانداز یا ساعین بالفساد که با هدف بدنام کردن اسلام، جهاد و حرکتهای اسلامی و جهادی طراحی و اجرا شده بود، در سه سال گذشته بهطور کامل در افغانستان نابود شده است».
گزارش افزود: بسیاری از فرماندهان، رؤسای شاخههای مهم، طراحان و مجریان حملات برجسته، و صدها نفر از اعضای آنها یا کشته شده و یا دستگیر شدهاند که در میان آنها تعداد قابل توجهی از اتباع خارجی نیز حضور داشتهاند، برخی از رهبران و اعضای این پروژه (داعش) که پس از سرکوبی به کشورهای همسایه افغانستان فراری بودند، با چشمپوشی، تسامح و حمایت غیرمستقیم برخی جریانها دوباره سازماندهی خود را آغاز کردهاند.
طالبان با اشاره به نهادهای امنیتی در پاکستان اضافه کرد: آنها در بلوچستان و برخی مناطق قبایلی خیبرپختونخوا مستقر شدند، کمپهای آموزشی برایشان فراهم شد، امکاناتی برای جمعآوری کمکهای مالی به آنها داده شد و شرایط برای تبلیغات و جذب نیرو از کشورهای مختلف جهان برایشان مهیا گردید و همین حالا اطلاعات موثق در دسترس داریم که این افراد از طریق فرودگاهها در کراچی و اسلامآباد نیروهای جدید جذبشده را از برخی کشورهای آسیایی و اروپایی به مراکز خود در بلوچستان و مناطق قبایلی خیبرپختونخوا منتقل میکنند.
کمیسیون مرکزی امور امنیتی و تصفیهای طالبان همچنین هشدار داد: احتمال میرود در ماههای آینده از این افراد برای انجام حملات در کشورهای مختلف منطقه و جهان استفاده کنند.
در ادامه گزارش درباره اهداف داعش آمده است: یکی از اهداف اصلی این پروژه مخرب و فتنهانگیز علاوه بر سایر کشورها، افغانستان بوده و هست؛ این جریانها قصد دارند تا امنیت و ثبات گسترده افغانستان را به چالش بکشند، در میان مردم ترس و وحشت ایجاد کنند، از اجرای شریعت اسلامی، پیشرفتهای اقتصادی مبتنی بر نظام شرعی، و سرمایهگذاری تجار داخلی و خارجی در افغانستان مانع شوند و نظام شرعی که در نتیجه جهاد در این سرزمین حاکم گردیده است را تضعیف کنند.
طالبان با اشاره به حملات داعش در افغانستان اظهار داشت: این جریانها علیرغم تلاشهای فراوان نتوانستند به اهداف شوم خود در افغانستان دست یابند، در 12 ماه گذشته حملات آنها تا حد زیادی مهار شد و اکثراً حملات محدود آنها نیز توسط نیروهای امنیتی دفع گردیده و عاملان این حملات یا دستگیر شده و یا کشته شدهاند. قابل ذکر است که این حملات نیز عمدتاً خارج از افغانستان طراحی شده و مجریان آن با سوءاستفاده از پوششهای مختلف از خارج به افغانستان آمده بودند و بازهم بسیاری از این حملات توسط اتباع خارجی بهویژه شهروندان تاجیکستان و پاکستان انجام شده است.