به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد جعفر قائم پناه در پایان سفر به خوزستان بیان کرد : از این رقم ۲۹ هزار میلیارد تومان آن اعتبار پیش بینی شده از محل بودجه عمومی دولت (سازمان برنامه و بودجه، استان و دستگاه ها) است که در سال آینده تامین و پرداخت خواهد شد.
وی اظهار کرد: همچنین ۴۰ میلیون دلار اعتبار ارزی برای ایجاد راه مناسب شلمچه به بصره و ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات (اعتبار بانکی) نیز به عنوان مصوبات سفر برای استان خوزستان اختصاص داده شد.
وی گفت: هشت موافقت نامه در زمینه سرمایه گذاری به ارزش ۴۴ هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان نیز میان دستگاههای دولتی و شرکتهای وابسته به دولت مبادله شد که این اقدام قطعا منجر به شکوفایی اقتصاد استان خوزستان میشود.
قائم پناه اظهار کرد: ۴۱۸ میلیون دلار اعتبار ارزی دیگر نیز برای سرمایه گذاری در این استان به عنوان یکی دیگر از مصوبات سفر استانی رییس جمهور، در نظر گرفته شده است.
معاون اجرایی رییس جمهور ادامه داد: یکی از مطالبات به حق مردم خوزستان، انتقال حساب شرکتهای دولتی به داخل استان است که رییس جمهور دستورات لازم را به وزارتخانههای مربوطه دادند تا در کوتاهترین زمان، حساب شرکتهای زیر مجموعه خود را به استان انتقال دهند.
قائم پناه تصریح کرد: در سفر استانی هیات دولت به خوزستان ۱۱ هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی نیز (در قالب مجموع اعتبارات مصوب) برای استان درنظر گرفته شد.
شنیدن صدای مردم در سفرهای استانی رییس جمهور مد نظر است
سرپرست نهاد ریاستجمهوری در ادامه اولین و مهمترین محور سفرهای استانی رییس جمهور را شنیدن صدای مردم عنوان کرد و گفت: رییس جمهور در ۲ روز سفر به خوزستان، تمامی اعتراضات، انتقادات و مطالبات مردم استان را با گوش جان شنید.
وی گفت: خوزستان شایسته بهترین هاست و باید در جایگاه واقعی خود باشد و این مطالبه همه مردم استان است.
قائمپناه با بیان اینکه خوزستان پنج درصد جمعیت کشور را شامل میشود، ادامه داد: این استان در بحث تورم، رده بیستم کشور و در مشارکتهای مردمی رتبه بیستم را داراست.
وی با اشاره به برخی شاخصهای اقتصادی استان، افزود: متوسط درآمد سالانه خانوار شهری در کشور ۲۵۷ میلیون تومان و در خوزستان ۲۳۸ میلیون تومان است که استان را در رتبه ۱۰ ملی این شاخص قرار میدهد.
معاون اجرایی رییس جمهور گفت: نرخ بیکاری خوزستان ۱۱ درصد و متوسط هزینه سالانه استان نیز ۱۸۳ میلیون تومان است، همچنین خوزستان رتبه ۱۳ کشور در تعداد راهها و رتبه دوم در تراکم جادههای اصلی را دارد.
قائم پناه با اشاره به اینکه متوسط تعداد تختهای فعال بیمارستانی کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۵.۱ تخت است، گفت: این رقم در استان خوزستان ۱۸.۷ (تخت) است.
تاکید بر حفظ کرامت مردم در سفرهای استانی
سرپرست نهاد ریاستجمهوری با بیان اینکه سفر استانی رویکرد خاص خود را دارد، تصریح کرد: رییس جمهور دستور دادند که کرامت مردم در سفرهای استان حفظ شود ضمن اینکه طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اولین نشست در هر سفر استانی نیز با فعالان اقتصادی است.
قائم پناه ادامه داد: با کمال تاسف بیش از ۷۰ درصد وعدهها و مصوبات سفرهای استانی در گذشته عملی نشده و این موضوع باعث ناامیدی مردم میشود.
برنامه دولت برای افزایش سقف اعتبارات استانی خوزستان
به گفته معاون اجرایی رییس جمهور، دولت در نظر دارد در صورت امکان سقف اعتبارات استانی خوزستان را افزایش دهد که این اقدام بعد از شنیدن مطالبات نمایندگان مردم خوزستان و نظرات کارشناسی عملیاتی خواهد شد.
وی ایجاد نیروگاه خورشیدی، تکمیل طرح فاضلاب اهواز، اختصاص سه درصد درآمد نفت به استان، آزاد شدن مبادلات مرزی برای ۳۰ شغل (مرزی) را از جمله مصوبات مهم سفر استانی رییس جمهور به خوزستان اعلام کرد.
نظرسنجی مردم خوزستان/ نارضایتی ۷۰ درصد از وضعیت آسفالت راهها و عدم تمایل ۴۹ درصد برای مهاجرت به سایر استانها
وی با اشاره به انجام نظرسنجی از مردم خوزستان در خصوص وضعیت خدمات رسانی استان، گفت: براساس نتایج این نظر سنجی ۷۰ درصد مردم از وضعیت آسفالت، بهداشت و درمان ناراضی هستند.
قائم پناه ادامه داد: همچنین ۶۱ درصد مردم از وضعیت بیمارستانها ناراضی هستند ضمن اینکه ۴۹ درصد مردم تمایلی برای مهاجرت به استانهای دیگر نداشته و ۷۰ درصد نیز تمایلی برای مهاجرت به خارج از کشور را ندارند.
وی گفت: ۹۱ درصد مردم خوزستان (براساس نظرسنجی) به ایرانی بودن خود افتخار میکنند و ۶۲ درصد نیز از عملکرد رییس جمهور راضی هستند.