به گزارش خبرنگار ایرنا، فریبار بریمانی روز جمعه در آیین تحلیف و اعطای مجوز مشاوران خانواده که در محل دادگستری مازندران برگزار شد در سخنانی افزود: مراکز مشاوره، روانشناسی و کلینک مددکاری با بهرهگیری از ۲۰۰ نیروی متخصص، در اجرای طرح کاهش طلاق در این استان مشارکت دارند.
وی با بیان اینکه برنامه تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق با همکاری دادگستری و بهزیستی از سال ۹۶ در قالب سامانه تصمیم آغاز شده است، اظهار کرد: در این برنامه با میانگین سازش بالای ۲۰ درصد، بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ زوج در استان، سازش کردند.
وی افزود: سالانه حدود ۲۰ هزار پرونده طلاق در محاکم قضایی استان با اخذ نظرات تخصصی، مشاوره روانشناسی و مددکاران اجتماعی بهزیستی مازندران منجر به صدور رای می شود.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه ملاقات فرزندان طلاق در ۲۲ مرکز بهزیستی استان انجام می شود، تصریح کرد: این مراکز با هدف کاهش پیامدهای روانی طلاق در کودکان و محلی بی طرف برای ملاقات کودکان طلاق و والدینی که حضانت ندارد و حساس سازی و علاقمند سازی والدین پس از طلاق به همکاری و تربیت موثر فرزندان راهاندازی شده است.
بریمانی ادامه داد: در طی سه سال اخیر، ۱۳ هزار و ۱۶۸ جلسه ملاقات فرزند برای یکهزار و ۹۸۴ کودک با نظارت روانشناسان و مددکاران اجتماعی استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه ارتقای سلامت روانی اجتماعی دانشآموزان از ضروریات نظام سلامت است، گفت: در این راستا طرح سراد یا همان طرح ارتقای سلامت روانی اجتماعی دانش آموزان با همکاری دادگستری، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی در استان اجرا شد.
وی گفت که همچنین برای توانمندسازی دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی، طرح نماد نیز از دیگر برنامههای اجرایی مشترک بین دستگاه های یاد شده است.
بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.
بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.