شناسهٔ خبر: 70982042 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل آب منطقه‌ای سمنان:

اجرای قانون توزیع عادلانه آب درخواست مردم گرمسار و آرادان است

سمنان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان با اشاره به تشکیل نخستین نشست کارگروه مشترک نظارت بر حبله‌رود گفت: اجرای قانون توزیع عادلانه آب مهمترین درخواست مردم گرمسار و آرادان از مسوولان اجرایی و قضایی است.

صاحب‌خبر -

حمید احسانی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه موضوع حبله‌رود و تحویل حقابه مردم گرمسار از سال‌های گذشته مورد پیگیری و دستور کار شرکت آب منطقه‌ای سمنان قرار دارد، افزود: راه‌اندازی کارگروه نظارت بر حبله‌رود با محوریت و نظارت شهرستان‌های گرمسار و فیروزکوه در نشستی با حضور معاون اول قوه قضاییه مصوب شد و نخستین نشست این کارگروه ۲ روز پیش در مرکز استان سمنان برگزار شد.

وی تامین سهم حقابه شهرستان‌های گرمسار و آرادان از سد نمرود را مهمترین رویکرد این کارگروه برشمرد و بیان کرد: قانون توزیع عادلانه آب که مبتنی بر مدیریت صحیح منابع آب است و نظارت بر برداشت آب از سوی بهره‌برداران درخواست اصلی و به حق مردم غرب استان سمنان است.

وی با تاکید بر اینکه دخالت استان سمنان به عنوان ذی‌نفع در مدیریت سد از دیگر مواردی است که در این کارگروه دنبال می‌شود، اضافه کرد: اجرای مصوبه‌های ۱۳بندی در نشست مشترک مدیران و مسوولان استان سمنان با استان تهران از دیگر مواردی است که دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، «حبله رود» تنها رودخانه دائمی استان سمنان و مهمترین منبع آبی برای تامین آب کشاورزی مردم غرب استان سمنان در شهرستان‌های گرمسار و آرادان است که در سال‌های اخیر میزان آب آن به شدت کاهش یافته و کشاورزی منطقه در معرض خطر قرار گرفته است.

به گفته کارشناسان، خشکی حبله‌رود تنها به سبب کاهش نزولات جوی نیست، بلکه عوامل انسانی با برداشت‌های غیرمجاز در بالادست در این موضوع دخالت دارد.

حبله‌رود رودخانه‌ای به طول حدود ۲۴۰ کیلومتر از کوه‌های شمالی فیروزکوه در استان تهران سرچشمه می‌گیرد و مسیر نهایی آن غرب استان سمنان است.

حبله‌رود در سالیان گذشته پرآب بود و منطقه‌ای جذاب برای گردشگران و تفریح تعطیلات آخر هفته مردم غرب استان سمنان محسوب می‌شد. بعد از خشکسالی‌های متوالی و کاهش نزولات آسمانی، این رودخانه رفته رفته و روز به روز تحلیل رفت و حتی در برخی از روزهای سال کاملا خشک می‌شود و در برخی روزها اگر باران نصیب مردم این منطقه شود، رودخانه به مانند یک جویبار کوچک آب روانه می شود.

کاهش آب ورودی از سد نمرود به حوضه آبریز گرمسار در سال‌های اخیر همواره مشاهده شده است و مسوولان این منطقه از برداشت‌های نامتعارف در بالادست ابراز نگرانی می‌کنند؛ این در حالی است که در برخی روزهای سال بستر حبله‌رود به طور کامل خشک می‌شود.