شناسهٔ خبر: 70979553 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد: در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد:

برخی مدیران دولتی قاتل کسب و کار‌ها شده‌اند

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی به تعلل برخی از دستگاه‌ها در صدور مجوز کسب و کار‌ها پرداخت.

صاحب‌خبر -

برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور سید امیر سیاح مشاور کمیسیون جهش تولید مجلس و مصطفی طاهری مسئول کمیته تسهیل صدور مجوز های کسب و کار کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی به تعلل برخی از دستگاه ها در صدور مجوز کسب و کار ها پرداخت.

مصطفی طاهری مسئول کمیته تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار کمیسیون جهش تولید مجلس در ابتدای این برنامه اظهار کرد: گاهی اوقات در همکاری‌ها با برخی دستگاه‌ها و کمک کردن به بخش‌ها تعلل وجود دارد. در کشور ما ترک فعل‌ها جریمه‌ای ندارد. در مورد کسب و کار و مجوز‌ها مجلس سعی کرد متولی واحدی به نام وزارت اقتصاد باشد و قانون را اجرا کند، تا بقیه دستگاه‌ها را از بابت حرکت در جهت صدور مجوز‌ها ترغیب کند.

طاهری تاکید کرد: حداقل کار این است که کسب و کار‌ها شناسایی شود تا همه افراد بفهمند که برای کسب مجوز چه چیز‌هایی را می‌خواهند. با دستگاه‌هایی که این اقدامات را انجام نمی‌دهند باید برخورد قضایی انجام شود. متاسفانه قوه قضاییه بخش‌های زیادی دارد که حتی اتصال به سامانه صدور مجوز‌ها را نیز عملی نکردند.مشکل از قانون نیست، البته ما همه دستگاه‌هایی که در این مسئله ضعف داشتند را به مجلس فرا خواندیم.

مسئولانی داریم که می‌گویند قانون را قبول نداریم

سید امیر سیاح مشاور کمیسیون جهش تولید مجلس درباره سامانه صدور خودکار مجوز‌ها گفت: مجوز‌ها صادر می‌شود. اما مشکلی که وجود دارد آن است که، مجوز صادر می‌شود، اما مسئولانی داریم که می‌گویند این را قبول نداریم. وقتی قانون را راحت زیر پا می‌گذارند ما هیچ اقدامی نمی‌توانیم انجام دهیم.

به گفته سیاح مدیرانی داریم حقوقشان را به بیشترین شکل ممکن می‌گیرند. چه اقتصاد را نابود کنند یا نکنند. مدیرانی که چه دولت اصلاح طلب باشد و یا اصولگرا جای خود هستند و این‌ها برندگان این وضع هستند و تا قوه قضاییه این مدیران را جریمه و مجازات نکند سال آینده هم همین مشکلات اقتصادی را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: برخی مدیران دولتی قاتل کسب و کار‌ها شده‌اند و کسب و کار‌های را در زمان این جنگ اقتصادی نابود کردند. چرا برخی معاون وزیر‌ها به دستگاه صدور مجوز‌ها وصل نشده‌اند قوه قضاییه باید با این قاتلین برخورد کند.

موردی داشتیم که رسما به ما گفته من قانون را رعایت نمی‌کنم

مشاور کمیسیون جهش تولید مجلس بیان کرد: از ۴۲۰۰ کسب و کاری که در کشور وجود دارد، ۳۸۰۰ مورد شرایط صدور مجوز آنها کاملا شفاف شده است و از سال ۱۴۰۱ شروع شده و تا الان در حال ارجایی شدن است. اما تعدادی از مجوز‌هایی که پیچیدگی دارند و قوانین دشواری دارند و در آن رانت است مسئولان کوتاهی کردند. مثلا در معدن و تجارت خارجی مدیرانی داریم که قوانین مربوطه را رعایت نمی‌کنند.

طاهری تاکید کرد: افراد باید به قانون توجه کنند و آن را رعایت کنند. منتهی در بررسی نظارتی که در دستگاه‌ها داشتیم اول باید بگوییم در بحث اتصال ۹۰ درصد دستگاه‌ها اتصال عملی داشته‌اند و جمع زیادی از مدیران وصل شده‌اند، اما ۱۰ درصدی که وصل نشده‌اند بسیار مهم هستند. موردی داشتیم که رسما به ما گفته من قانون را رعایت نمی‌کنم. 

طاهری افزود: کاری که انجام دادیم تنها تسهیل‌گری در صدور مجوز‌ها بوده است. امیدواریم ۱۰ درصدی که اقدامات را انجام ندادند اقدامات خود را عملی کنند.