به گزارش ایرنا، وحید جلالزاده، پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی خراسان رضوی در محل اتاق بازرگانی این استان افزود: تشکیل دفاتر یا بازارهای اقتصادی برای فعالیت در کشورهای همسایه پیش از این در شهرهای اربیل و بغداد در عراق تجربه شده است و اتاق بازرگانی و بخش خصوصی استان های آذربایجان شرقی و اصفهان از این فرصت ها بهره برده اند.
وی گفت: در حال حاضر ۲۶ رایزن اقتصادی در نمایندگیهای خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه اظهار داشت: رایزنهای اقتصادی در حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت میکنند که با توجه به اعتباراتی که به این وزارتخانه تخصیص مییابد سال به سال به شمار این رایزن ها افزوده می شود.
جلال زاده با بیان اینکه فعالان اقتصادی منتظر وزارت صمت برای ارتقای رایزنی های اقتصادی نباشند، گفت: فعالان اقتصادی و تجار، خود میتوانند به نوعی دفتر تجاری اتاق بازرگانی استان خود را در کشورهای هدف ایجاد کنند.
وی گفت: زیرساختهای لازم برای ارتقای دیپلماسی اقتصادی در شهر مشهد فراهم است و مسوولان استان با پیوستگی و همبستگی با بخش خصوصی میتوانند با استفاده از ظرفیت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در مشهد، برای رونق بخشیدن به تجارت خارجی اقدام کنند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نمایندگی های وزارت خارجه در خارج از کشور به طور معمول باید حامی شهروندان و تجار کشور باشند.
محمد امتی افزود: ۸۰ درصد حمل و نقل ناوگان جاده ای از ایران به کشورهای آسیای مرکزی با بیش از ۱۰ هزار دستگاه ناوگان حمل و نقل بین المللی از طریق شرکت های حمل و نقل خراسان رضوی انجام می شود.
وی گفت: از طریق سه مرز با افغانستان و یک مرز با ترکمنستان، روزانه تا بیش از ۲ هزار کامیون کالا بین ایران و افعانستان جابه جا می شود که لازم است در خصوص صدور روادید به رانندگان و تجار در این حوزه توجه و روان سازی خاص انجام شود.
عضو هیات رییسه شرکت های حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی ادامه داد: متاسفانه کنسولگری ها با رانندگان و قشر حمل و نقل مشکلاتی دارند و نمی توانند به خوبی ارتباط برقرار کنند.
احمد اثنی عشری نایب، دیگر عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز گفت: از مسوولان و تصمیم گیران درخواست داریم با تعطیلی پنجشنبه ها مخالفت کنند چرا که با توجه به تعطیلی بازارهای جهانی در روزهای شنبه و یکشنبه، فاصله ما از بازارهای جهانی بیشتر خواهد شد.
نایب رییس اول اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز حضور ایران در پیمان های منطقه ای را مفید و سودمند دانست و گفت: عضویت ایران در پیمان های منطقه ای از جمله «اوراسیا» تاثیر مثبتی بر تعاملات تجاری بازرگانان داشته است.
محمدعلی چمنیان اظهار داشت: در ۹ ماهه امسال ارزش وزنی صادرات استان به طور میانگین هر کیلوگرم ۳۰ سنت بوده است در حالی که ارزش واردات در استان کیلوگرمی ۱.۸ دلار بوده است که این نشان می دهد ما عمدتا کالای خام صادر و مواد فرآوری شده وارد کرده ایم.
وی با تاکید بر صادرات کالا و محصولات دانش بنیان، افزود: پارسال صادرات ایران به روسیه را عمدتا کالاهای دانش بنیان تشکیل می داد و بر همین اساس ارزش این صادرات به طور متوسط هر کیلوگرم ۱۰۰ دلار بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نیازمند برقراری پرواز مستقیم بین مشهد و تاشکند، پایتخت ازبکستان هستیم و برقراری پروازهای مستقیم بین مشهد و هند نیز مورد انتظار گردشگران و فعالان اقتصادی است.
سیدجواد موسوی ادامه داد: همچنین انتظار می رود در فرودگاه مشهد بخشی ویژه برای رفع مشکلات گردشگران و بازرگانان و پاسخگویی و پیگیری مسائل آنان اختصاص داده شود.