به گزارش ایرنا ، آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در دیدار معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور افزود: آنان وقتی شرایط کاری در جامعه و کشور را آماده ببینند، برای اعتلاء و پیشرفت کشور کمر همت می ببندند و تلاش میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود حل مسائل کشور با همکاری بخش خصوصی را مورد توجه قرار داد و گفت: بخش خصوصی میتواند در کشور فعال تر از گذشته عمل کند و در حوزه های مختلف عمرانی، صنعتی، تولید، آب و فاضلاب به رشد و پیشرفت کشور کمک نماید.
وی ادامه داد: بخش خصوصی امروز با وجود تحریم در حوزههای مختلف و تنگناهای اقتصادی و سایر مشکلات، تلاش کرده حتی در کارهای خیرخواهانه و عامه پسندانه اتفاقات بسیار خوب و امیدبخشی در کشور رقم بزند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: یکی از قسمتهایی که بخش خصوصی میتواند وارد شود آب و فاضلاب است، در مواردی مشاهده شده این بخش چون وابسته به اعتبارات دولتی بوده در سالهای متمادی نتوانسته پیشرفت داشته باشد اما در برخی موارد بوده که بخش خصوصی با ورود به صحنه توانسته کارها را در مدت زمان کمتر پیش ببرد و مردم را از مشکلات بخش آب و فاضلاب نجات دهد.
اعرافی با بیان این که هوش مصنوعی و اقتصاد دانش بنیان و فناوری و جامعه نخبگانی کشور هم از دیگر حوزه های مهم و استراتژیکی است که نباید وابسته به دولت باشد و برای رشد سریع و عقب نمادن از سایر رقبا، نقش بخش خصوصی می تواند فعالتر شود، گفت: این دو حوزه نیازمند سرمایهگذاری و حمایت جدی دارد. دولت میتواند حامی باشد ولی بخش خصوصی سرمایهگذاری کند و برنامهها و طرحها را سریع تر رشد دهد و به جلو ببرد.
مدیر حوزه های علمیه با بیان این که بخش خصوصی میتواند در حوزههای پیش فناورانه نقش مهمتری ایفاء کند، بحث آمایش سرزمینی نخبگانی و پیوست نظام تربیتی فرهنگی اجتماعی را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: یکی از رسالتهای مهم این معاونت توجه جدی به طرح آمایش نخبگانی براساس ظرفیتهای موجود هر استان، شهرستان و منطقه است. بررسی این مسئله میتواند به اهداف و پیشبرد برنامهها در حوزه فناورانه و حمایت بهتر از جامعه نخبگانی و حتی شناسایی آنها کمک شایانی کند.
وی ، تقویت هوش مصنوعی در حوزههای علمیه و همکاری معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برای پیشبرد اهداف و برنامه های حوزه های علمیه را ضروری عنوان کرد.
جامعه نخبگانی امیدوارانه مشغول فعالیت در کشور میباشند
معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری نیز دراین دیدار شرکت های دانش بنیان و دانش پیش فناورانه و جامعه نخبگانی کشور را از موضوعات استراتژیک و مهم این روزهای کشور دانسته و بیان داشت: آن قدر این موضوع توانسته در کشور به موقع و به درستی به حرکت در بیاید که سبب تعجب دکتر پزشکیان در بازدید از نمایشگاه شرکت های دانش بنیان شود.
رضا بخشی آنی ادامه داد: تا قبل از بازدید از نمایشگاه دولت مردان چهاردهم باور نمیکردند پیشرفت کشور در این حوزه خوب باشد. الان هم نگاه شخص رییس جمهور و بعضی دولت مردان به این حوزه عوض شده است. کشور این عملکرد را مدیون تیزبینی، هوشیاری و حمایت رهبر انقلاب می باشد.
وی بیان داشت: شرکتهای دانش بنیان در حوزه های مختلف ورود جدی کردند و بخصوص در بخش تجهیزات پزشکی که با کیفیت و قیمت خوب در حال ساختن می باشند. این پیشرفت تا جایی که با کشور چین وارد رقابت شده و توانسته در دو حوزه کیفی سازی و قیمت اتفاقات خوبی رقم بزند.
وی گفت: کشور به این نتیجه رسیده که در حوزه تجهیزات پزشکی با شرکتهای دانش بنیان که خصوصی هستند، وارد تفاهم نامه همکاری و خرید شود، با این کار توانسته جلوی خروج ارز و خروج نخبگان به خارج کشور را بگیرد. جامعه نخبگانی امیدوارانه مشغول فعالیت در کشور میباشند.
ضرورت آشنایی جامعه علمی کشور با هوش مصنوعی
دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور نی در این دیدار هوش مصنوعی و اهمیت آن در کشور را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: امروز به دلیل حساسیت موضوع دانش پیش فناورانه و هوش مصنوعی ترویج و توسعه آن برای انجام فعالیت های علمی و پژوهش در حوزه های علمیه و کتابخانه ها و مساجد کشوری ضروری و لازم است. هر چه قدر جامعه علمی کشور با کاربست دانش های پیش فناورانه و هوش مصنوعی آشنا باشد و بتواند آن را برای پیشبرد برنامه ها در خدمت بگیرد می توان شاهد رشد و ترقی در فعالیت های علمی و تحقیقاتی بود.
بهروز مینایی گفت: در حوزه هوش مصنوعی تلاش این است از این علم استراتژیک و مهم به موقع و به خوبی بهره گرفته شود تا بهتر بتوان مبانی دینی و اسلامی را به دنیای امروز منتقل کرد. نباید در کاربردی کردن حوزه دانشی هوش مصنوعی عقب بیفتیم. حتی در بخش کتابخانه ها می توان به عنوان دستیار هوش مصنوعی کارهایی تعریف کرد و به خدمت گرفت.