به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، کرامت یزدانی ناشر و شاعر شامگاه پنجشنبه در آیین رونمایی از کتاب داستانی «سناریو» تالیف «ملینا رستمی» در سالن غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در جمع اهالی فرهنگ و ادب و هنر گفت: متعجبم که چرا مسئولان فرهنگی شیراز و فارس تا به امروز به فکر ایجاد خیابان یا بازارچه دائمی کتاب در شیراز که مهد کتاب و کتابخوانی بوده است نبودند.
مدیر انتشارات نویسندگان پارس در این برنامه گفت: کاملترین زبان و کامل ترین خط در دنیا زبان و خط اوستایی است. در اوستا همه نوع واژگان وجود دارد. از واژگان اهورایی گرفته تا واژگان اهرمنی و هر گاه اگر بخواهند از یک شخصیت خوب استفاده کنند یا نام ببرند از واژگان اهورایی و بر عکس آن اگر بخواهند از فرد یا گروهی به بدی یاد کنند از واژگان اهرمنی استفاده میکنند.
واژه نوشتن نخستین بار در کتیبه داریوش بزرگ در بیستون دیده شد
به گفته یزدانی، ما کلمه نوشتن در اوستا نداریم اولین واژه ای که بنام نوشتن اتفاق افتاده را در کتیبه بیستون (کتیبه داریوش بزرگ) میبینیم. نوشتن از پیشوند نی بعلاوه پئس که واژه ای اوستانی است آمده و نی پئس در زبان یعنی نبشتن و در زبان پهلوی ساسانی این واژه شد نی بشتن و بعد شد نپشتن و بعدها شد نوشتن و حالا هم میگویند نویسنده یعنی فاعل؛ کسی که مینویسد.
پژوهشگر زبانهای ایران باستان بیان کرد: زندان هم یعنی محل نگهداری مهمات و اولین کسانی که در زندان بشری بوده اند نویسندگان و روشنفکر ان بوده اند چون نویسنده ها را بعنوان مهمات یا آدمهای مهم و مثل اسلحه که مهم بود و هنوز هم هست میدانستند.
شاعر و نویسنده سی عنوان کتاب مختلف یادآورشد: نویسنده همچون شمع می سوزد و ناله ندارد. نویسندگان شاعران شکست خورده اند!
یزدانی با بیان اینکه نویسنده اگرچه می نویسد و در جمع در کنار تو نشسته اما روحش در جای دگری در حال پرواز است، خاطرنشان کرد: نویسندگان پیامبران بدون وحی اند اما برای نوشتن قطعاً به آنها وحی می شود. نویسنده از عشق می نویسد و خواننده اثرش را به ژرفای اقیانوس عشق می برد و وقتی از درد می نویسد انگار تو نیز درد می کشی. وقتی از اشک می نویسد تو با او گریه می کنی.
وی تصریح کرد: واژه به واژه کتابهای نویسندگان را باید خواند.زیرا با واژگان است که از چشمانشان ترانه میچکد و از روحشان واژه میچکد و اگر نیشتری به جسم و روح نویسندگان زنند از او واژه واژه عشق و احساس و درد و درک میچکد مثل خون و یک دشت خون از او میچکد اگر تن و روح آنها آزرده شود.
در شیراز خیابان غذا هست اما خیابان کتاب نیست!
یزدانی با انتقاد از مسئولان شورای فرهنگ عمومی فارس و شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص عدم نام گذاری های لازم و ضروری برخی اماکن و مطالبات مردمی گفت: چرا ما خیابان غدا داریم اما خیابان کتاب نداریم؟ حیف شیراز که شهر شعر و شعور و شرف است و پایتخت فرهنگی ایران و خاورمیانه نام دارد و به اعتقاد من پایتخت علم و فرهنگ جهان است در آن خیابان کتاب نداشته باشیم تا نویسندگان بی دغدغه و به راحتی بیایند و به راحتی آثار خود را معرفی و یا به نقد و بررسی بگذارند یا کتاب بخوانند.
مدیر انتشارات نویسندگان پارس درپایان گفت: جا دارد در آموزش و پرورش فن بیان بین دانش اموزان یاد داده شود و این هنر لازم و ضروری در دستور کار مدیران و دست اندرکار ان اموزش و پرورش کشور باشد. خصوصاً که آموزش فن بیان برای کودکان و دانش اموزان دبستانی لازم است تا با افزایش خودباوری و اعتماد به نفس افرادی موفق و اجتماعی بار آیند.
∎