شناسهٔ خبر: 70977502 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

درخواست توقف انتقال بین حوضه‌ای آب از سرشاخه‌های دز و کارون

استاد تمام دانشگاه شهید چمران و صاحب نظر در حوزه آب، مسایل و چالش‌های مرتبط با آب در کشور را ناشی از حکمرانی بد در حوزه آب دانست و گفت: طرح‌های مخرب انتقال بین حوضه‌ای از سرشاخه‌های کارون و دز که هیچ پشتوانه علمی ندارند باید متوقف شوند

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهدی قمشی عصر پنجشنبه در نشست فرهنگیان و نخبگان خوزستان با رییس جمهور در سالن همایش‌های شهرک نفت اهواز بیان کرد : نوع حکمرانی بد و غیرصحیح منابع آب توسط وزارت نیرو چالش‌های جدی در بخش آب کشور ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: فرونشست زمین پنج برابر بیشتر از متوسط جهانی، ایجاد کانون‌های ریزگرد، خشک شدن تالاب‌ها، آلودگی آب‌های سطحی و رودخانه‌ها، انتقال بین حوضه‌ای خروجی حکمرانی بد آب در کشور است که متاسفانه چشم اندازی در بهبود آن نیز دیده نمی‌شود.

این استاد تمام دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: خوزستان که پیش از انقلاب یکی از استان‌های مهاجرپذیر کشور بود به دلیل چالش و مسایل مبتلا به این استان، اکنون به مهاجرفرست‌ترین استان کشور تبدیل شده است.

وی تکمیل طرح بزرگ غدیر و طرح آبرسانی فدک را یکی از مطالبه‌های مهم خوزستان دانست و ادامه داد: طرح آبرسانی غدیر که ۵۵ درصد آب جمعیت خوزستان را تامین کند به منبع تغذیه آن که سد دز است هنوز متصل نشده است که انتظار از دولت چهاردهم تکمیل این طرح مهم برای خوزستان است.

قمشی گفت: احداث صنایع آب بر در استان‌های بدون آب و تلاش دولت برای انتقال آب سرشاخه‌های دز و کارون برای این صنایع، بخشی از حکمرانی بد در بخش آب کشور است.

اصلاح ساختار سیستم حکمرانی کشور ضرورت دارد

استاد تمام دانشگاه شهید چمران گفت: جامعه نخبگان کشور و قاطبه دانشگاهیان همراه با جبهه اصلاح طلبان با رویه اداره کشور موافق نیستند و در چارچوب قانون اساسی به دنبال تغییر در سمت و سوی کشور و تعامل با جهان هستند.

وی با بیان اینکه به قول رییس جمهور به ایجاد تغییر امید داریم افزود: تغییرات صحیح در حکمرانی از مسیر تعامل نزدیک میان رییس جمهوری و رهبر معظم انقلاب محقق می‌شود که با توجه به وجود چنین تعاملی، انتظار از دولت چهاردهم برای تغییر در حکمرانی مورد انتظار است.

قمشی با بیان اینکه اصلاح ساختار سیستم حکمرانی کشور ضرورت دارد افزود: رویکرد دولت چهاردهم باید جذب ۵۰ درصد افرادی شرکت نکرده در انتخابات است ولی با وجود گذشته پنج ماه از فعالیت دولت به دلیل برخی مانع تراشی‌ها نتایج به دست آمده قابل اعتنا نیست.

وی شیوه حکمرانی را یکی از چالش‌های جدی کشور دانست و گفت: دنیا به سمت حکمرانی چابک، کارآمد و خوب در حرکت است و این در حالی است که مسیر‌های حکمرانی در ایران ناکارآمد و پر مانع است.

استاد تمام دانشگاه شهید چمران ایجاد شورا‌های مختلف فرادستی از جمله شورا عالی فضای مجازی را از جمله گردنه‌های ایجاد اختلال در بهبود حکمرانی در کشور دانست و ادامه داد: رفع فیلترینگ به عنوان یکی از وعده‌های مهم دولت چهاردهم بیش از سه ماه با مانع مواجه شد و در نهایت نیز این وعده به طور نیمه اجرا شد که این نشان می‌دهد کار دولت در ایجاد تغییر دشوار است.

جلوی ورود فاضلاب به رودخانه‌های خوزستان گرفته شود

قمشی ادامه داد: ساماندهی فاضلاب صنعتی و خانگی، جلوگیری از ورودی پساب به رودخانه‌ها، حل مشکل آلودگی هوا و خاموشی مشعل‌های گاز و گره گشایی از متروی کلانشهر اهواز از جمله مسایل اولویت دار خوزستان است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آزادی بیان، شرط اصلی فعالیت علمی است گفت: اساتید و دانشجویان با وجود روی‌کار آمدن دولت چهاردهم هنوز فضای باز را در دانشگاه‌ها احساس نمی‌کنند.

وی ادامه داد: سخت گیری بری نهاد‌ها موجب بی رغبتی مدیران و کارشناسان کارآمد برای گرفتن مسوولیت در استان شده است.

امیدوار به گره گشایی از مسایل به دست رییس جمهور و دولت چهاردهم هستیم

قمشی با انتقاد از برخی انتصاب‌ها در دولت چهاردهم، خطاب به رییس جمهور گفت: امروز کسانی بیشترین تاثیر را در انتصابات دارند که در انتخابات در کنار رقیب شما خیمه زده بودند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه امیدوار به گره گشایی از مسایل به دست رییس جمهور و دولت چهاردهم هستیم گفت: خوزستان با وجود ویژگی‌هایی خاص و استثنایی از جمله خاک مستعد، آب فراوان، منابع غنی زیرزمینی و فسیلی متناسب با ظرفیت‌های آن مورد توجه نبوده است.