به گزارش خبرنگار ایرنا ، اکبر بهنام جو عصر پنجشنبه در جلسه بررسی وضعیت آلودگی هوای قم بر لزوم توجه به تغییر سبک زندگی ماشینی و گسترش فرهنگ ورزش، پیاده روی و دوچرخه سواری تاکید کرد و اظهار داشت: از همه دستگاهها برنامه چهارساله خواستهایم تا بتوانیم نقشه راه آینده استان را ترسیم کنیم.
وی اظهار داشت: جدیتر کردن معاینه فنی وسایل نقلیه، جلوگیری از استقرار کارخانجات آلاینده، توسعه نیروگاههای خورشیدی و مقابله با ریزگردها از جمله این سیاستهاست در راستای کاهش آلودگی هوای استان است.
بهنام جو همچنین بر ضرورت توسعه شبکه فاضلاب در شهر قم و لزوم تفکیک زباله از مبدا تاکید کرد.
توسعه فاضلاب قم نیازمند ۱۰۰هزار میلیارد ریال اعتبار است
وی با یادآوری اینکه فقط ۴۰ درصد قم دارای شبکه فاضلاب و تصفیهخانه است گفت: توسعه شبکه فاضلاب و تصفیهخانه در این استان نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، باید با همکاری سازمان صمت و سازمان مدیریت و برنامهریزی این امر محقق شود.
استاندار قم تصریح کرد: بسیاری از محلههای قم، انشعاب فاضلاب ندارند، از اینرو به هنگام بارندگی با مشکل زیادی روبهرو میشوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که افزایش روزافزون تعداد خودروها، بیشترین تاثیر را در آلودگی هوا دارد خاطرنشان کرد: باید فرهنگسازی کنیم تا مردم به غیر از خودرو، برای آمدوشد در سطح شهر، از روشهایی مانند دوچرخهسواری و یا پیادهروی نیز استفاده کنند.
وی همچنین اضافه کرد: هر چقدر از خودرو و موتورسیکلت استفاده کمتری صورت گیرد، فارغ از اینکه با معضلی به نام آلودگی هوا مواجه نخواهیم بود، بسیاری از بیماریهای رایج مانند چاقی و فشار خون که ناشی از بیتحرکی است را نیز نخواهیم داشت.
بهنام جو به بحث صنعت نیز اشاره کرد و با بیان اینکه ما به هیچ وجه دنبال ایجاد کارخانههای آلاینده نیستیم اظهار کرد: اگر کسی درخواست راهاندازی چنین کارخانههایی را بدهد، نه سازمان صمت موافقت میکند و نه استانداری آن را مورد حمایت قرار میدهد.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای کیفی واحدهای تولیدی استان بیان داشت: کارخانهای که در زمینه تولید فولاد فعالیت میکند، اقدامهای لازم را برای بهرهگیری از انرژیهای پاک انجام دهد.
وی همچنین یادآور شد: ۲ کارخانه تولید فولاد در استان فعالیت میکنند، این واحدها، اقدام به ایجاد نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۵ مگاوات و ۱۰ مگاوات کردهاند.
استاندار قم با بیان اینکه برای توسعه نیروگاههای خورشیدی اقدامهای خوبی انجام شدهاست گفت: تولید حدود ۱۴۰ مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی در استان آغاز شده، واگذاری اراضی در حال انجام است، حتی خرید برق از این نیروگاهها هم صورت گرفته است.
وی همچنین تصریح کرد: توسعه نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای تولید ۵۰۰ مگاوات و یکهزار مگاوات نیز در حال بررسی است.
وی موضوع ریزگردها را یکی از مهمترین معضلهای زیست محیطی زیستی قم دانست و بیان کرد: کانون اصلی ریزگردها در استان، بین ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار هکتار است، برای رفع این معضل، طرحهایی است و به طور حتم آغاز خواهیم کرد.
استاندار قم ادامه داد: پیگیری موضوع ریزگردها یکی از ماموریتهای مهم محیط زیست استان است، برای سرعت بخشیدن به اجرای طرحها، نظارتهای کامل انجام شود.