شناسهٔ خبر: 70968740 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در نشست شورای اداری با حضور وزیر نفت مطرح شد:

سرمایه‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در منطقه ماهشهر 

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی خبر داد و گفت: ۳۰ میلیارد دلار آن در منطقه ماهشهر هزینه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت نفت، حسن عباس‌زاده شامگاه چهارشنبه (سوم بهمن) در نشست شورای اداری شهرستان بندر ماهشهر با بیان اینکه ۲۷ درصد از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور در منطقه ماهشهر است، اظهار کرد: این منطقه ویژگی‌های بسیار خاصی دارد، زیرا یک‌سوم ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران در این‌ منطقه قرار دارد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) بیش از ۳۰ هزار نفر در صنایع پتروشیمی مشغول کار هستند، تأکید کرد: نباید فراموش کنیم که بخش پایین‌دستی پتروشیمی اشتغال‌زاست و باید زیرساخت‌های لازم برای توسعه این صنایع فراهم شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: تقریباً ۸۰ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی کشور سرمایه‌گذاری شده که ۳۰ میلیارد دلار آن در منطقه ماهشهر بوده است.

عباس‌زاده تصریح کرد: طی سال‌های اخیر در منطقه ماهشهر یک هزار و ۳۰۰ هکتار فضای سبز ایجاد و بیش از ۹ میلیون اصل نهال حرا کاشته شده است، ضمن آنکه امسال ۱۴ مشعل گازهای همراه نفت با همکاری شرکت ملی نفت ایران خاموش و حدود ۴ میلیون مترمکعب گاز در روز به ظرفیت خوراک پتروشیمی‌ها افزوده می‌شود.

تأمین پایدار خوراک پتروشیمی‌های ماهشهر با توسعه میدان‌های مارون و اهواز

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در حال مذاکره برای توسعه مارون خامی و اهواز خامی هستیم، گفت: با توسعه این دو میدان برای مدت بسیار طولانی خوراک پتروشیمی‌ها در منطقه ماهشهر تأمین می‌شود.

حمید بورد نیز در این نشست با بیان اینکه پروژه جمع‌آوری گازهای همراه بیدبلند را در دست اقدام داریم که فاز نخست آن اسفند امسال به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: با این کار افزون بر جمع‌آوری گازهای همراه نفت، خوراک پتروشیمی‌ها نیز افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه در حال مذاکره برای توسعه مارون خامی و اهواز خامی هستیم، افزود: با توسعه این دو میدان برای مدت بسیار طولانی خوراک پتروشیمی‌ها در منطقه ماهشهر تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه در منطقه ماهشهر کمترین کاهش خوراک پتروشیمی‌ها اتفاق افتاده و تلاش داریم ان‌شاءالله خوراک پتروشیمی‌ها به‌طور مطلوب تأمین شود، بیان کرد: حتی در زمان اورهال که کاهش تکلیفی داشتیم، سعی کردیم خوراک پتروشیمی‌های ماهشهر تأمین شود.

بورد گفت: با این چند پروژه و افتتاح ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ خوراک پتروشیمی‌های این منطقه تأمین می‌شود.

تحقق اهداف بخش انرژی در برنامه هفتم توسعه امکان‌پذیر است

وزیر نفت نیز در این نشست گفت: رسیدن به اهداف حوزه انرژی در برنامه هفتم توسعه با تلاش کارکنان خط مقدم جبهه اقتصادی امکان‌پذیر است.

محسن پاک‌نژاد با بیان اینکه مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ضمن مطرح کردن ظرفیت‌های مطلوب این شهرستان در حوزه پتروشیمی بخشی از محرومیت‌های این شهرستان را نیز بیان کرد، گفت: هیچ تناسبی بین این همه ظرفیت ارزشمند به‌ویژه در حوزه شرکت‌های پتروشیمی که اینجا فعال هستند و محرومیت‌های که در مقابلش داریم، نیست. دلایل این فاصله را باید واکاوی و برای رفع آن تلاش کنیم.

وی با اشاره به اینکه باور و اعتقاد شخص رئیس‌جمهوری و دولت چهاردهم وفاق است، افزود: شاید عده‌ای این را شعار تلقی کنند، اما دولت چهاردهم بر این باور است که یکی از راه‌هایی که می‌شود بر مشکلات کشور فائق آمد پرهیز از تفرقه است.

وزیر نفت با بیان اینکه دیدگاه ما ارتقای نظام جمهوری اسلامی، موفقیت کشور و در ادامه آن ارتقای معیشت و رفاه مردم است، بیان کرد: در این حوزه می‌توانیم با همدلی و همراهی به اهدافی که تعریف شده است، برسیم.

پاک‌نژاد به رشد اقتصادی ۸ درصدی که در برنامه هفتم توسعه تبیین شده، اشاره کرد و گفت: شاید در نگاه اول دستیابی به آن سخت باشد، اما باور قلبی من به‌عنوان وزیر نفت و همه کارکنان صنعت نفت این است که این هدف قابل تحقق است.

وی با بیان اینکه با بهتر کار کردن، برنامه‌ریزی مناسب‌تر و استفاده از منابع محدود برای رسیدن به اهداف این حوزه‌ها به‌طور قطع رشد ۸ درصدی که در برنامه دیده شده است، دست‌یافتنی خواهد بود، افزود: در اهداف کمّی برنامه هفتم توسعه دیده شده که ما تا سال ۱۴۰۷ که سال پایانی برنامه هست ۴ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه در روز تولید نفت داشته باشیم.

وزیر نفت گفت: جبران افت تولید سالانه‌ای که ما داریم عدد بزرگی است، اما با بررسی میدان‌های نفتی که قابلیت توسعه دارند به این نتیجه رسیدیم که با سرمایه‌گذاری لازم از نظر فناوری و دانش فنی که در صنعت نفت وجود دارد، می‌توان به اهداف کمّی برنامه هفتم توسعه دست یافت.

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه در حوزه گاز خام عدد یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز دیده شده است، افزود: این عدد هم در نگاه اول عددی بزرگ اما باز شدنی است، چون با میدان‌های گازی که امکان افزایش تولید از آنها وجود دارد، بیش از این رقم هم قابل تحقق است.

وی با بیان اینکه در حوزه پتروشیمی باید تا پایان سال ۱۴۰۷ تولید محصولات پتروشیمیایی به عدد ۱۳۵ میلیون تن برسد، تصریح کرد: باور دارم که این امکان حتی زودتر از سال پایانی برنامه قابل تحقق است.