بهگزارش ایرنا، محمدحسن پیرزاده روز پنجشنبه در جلسه شورای قضایی و مجمع نمایندگان گلستان با حضور وزیر دادگستری اظهار کرد: جلسات متعددی بین مجمع نمایندگان و دستگاه قضا به صورت فصلی برگزار شده و مشکلات استانی از سوی مسوولان دستگاه قضایی، اجرایی و نمایندگان مجلس مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: با ابتکار وزیر دادگستری نشستهای مشترک در استانها برگزار شده و گلستان ششمین استانی است که میزبانی جلسه شورای قضایی و مجمع نمایندگان را عهدهدار شده است.
مدیرکل دفتر نمایندگان مجلس و قوه قضاییه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این نشستها دغدغههای مشترک استانها از جمله استانهای شمالی مانند رفع مشکل زمین در طرح نهضت ملی مسکن، معضل پسماند و امثال آن مطرح میشود و رسیدن به ادراک مشترک و ارائه راهکار برای حل مشکلات استانها از مهمترین اهداف این قبیل نشستها است.
پیرزاده ارتقای پایه بودجه قوه قضاییه، حقجذب و نگهداشت کارکنان قضایی، تفویض اختیار به رییس قوه قضاییه و تقویت استقلال این قوه را از جمله دستاوردهای این رویکرد تعاملی اعلام کرد.
وی تاکید کرد: نگاه تعاملی برای قوه قضاییه اهمیت ویژه ای دارد و برگزاری جلسات شورای قضایی و مجمع نمایندگان در استانها گواه این مساله است.
نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه در برخی موارد با فساد سیستمی مواجه هستیم، اظهار کرد: اگر برخورد با فساد اداری مشمول مرور زمان شود تبعات آن سنگینتر خواهد بود و اتفاقات ناگواری را رقممیزند.
عبدالجلال ایری تاکید کرد: اغلب واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی در حال تعطیلی است و ورود دستگاه قضایی در حال کمک به این موضوع است اما باید معاونتی در دادگستری گلستان شکل بگیرد تا بتواند ورود بههنگام و بهموقع برای حل این مساله داشته باشد.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: تعامل خوبی بین مسوولان قضایی، استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گلستان وجود دارد.
عبدالغفور امانزاده افزود: گلستان متکی به کشاورزی است و همین مساله این استان را از رشد صنعتی عقب انداخته اما در حوزه صنایع تبدیلی کشاورزی نیز رشد چندانی نداشته است.
وی با بیان اینکه اوضاع استان گلستان از لحاظ اقتصادی و معیشت خوب نیست، ابراز امیدواری کرد مشکلات موجود استان با تلاش و همافزایی بین استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برطرف شود.
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه حل مشکلات استان گلستان نیازمند حمایت ملی است، افزود: حل مشکل پروژه پتروشیمی گلستان، طرح گردشگری آشوراده و دیگر پروژههای مهم به توسعه این استان شمالی کمک خواهد کرد.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: دستگاه قضایی گلستان همواره پناهگاه تولیدکنندگان و صنعتگران استان است و اقدامات مسوولان قضایی برای توسعه استان قابل تقدیر است.
سید نجیب حسینی ادامه داد: استاندار در کنار مجمع نمایندگان گلستان برای حل مشکلات استان کمک میکنند و با یکدیگر عهد و پیمان بستیم برای حل مشکلات کلان استان گام برداریم.
وی به اختلافات مردم با منابع طبیعی اشاره کرد و تصریح کرد:حجم عظیمی از پروندههای قضایی مربوط به ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری است. نمیشود زمینی که بیش از ۶۰ سال برای تولید و زراعت در اختیار کشاورزان قرار دارد تحت عنوان نقشههای هوایی از کشاورزان خردهپا گرفته شود و این موضوع آرامش این قشر زحمتکش را سلب کند.
نماینده مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی خواستار تشکیل یک کارگروه ویژه برای حل مشکلات مربوط به منابع طبیعی و مردم در موضوع زمینهای کشاورزی شد و گفت: مردم گلستان برای دفاع از حق و حقوق خود در زمینهای اجدادی میجنگند و اگر این مشکل به طور اساسی حل و فصل شود حجم عمدهای از پروندههای قضایی استان کاسته میشود.
وی تاکید کرد: براساس قانون هر گونه تغییر کاربری زمینها برای ساخت مسکن در زمینهای مرغوب شمالی ممنوع است و این مساله، طرح نهضت ملی مسکن را در استان زمینگیر کرده است.
حسینی متذکر شد: بسیاری از زمینهای کشاورزی گلستان در درجه یک و دو قرار دارند و با وجود این قانون علاوهبر ساخت مسکن، مباحث توسعهای و صنعتی استان نیز با چالش مواجه میشود که امیدوارم این گره قانونی در سفر وزیر دادگستری به استان به عنوان یک رهاورد حل و فصل شود.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار کرد: برخی زمینهای کشاورزی که بیش از ۱۰۰ سال در اختیار کشاورزان بوده توسط منابع طبیعی و آبخیزداری خلع ید میشود که حل این مشکل نیاز به ورود دستگاه قضایی دارد.
عبدالحکیم آقآرکاکلی ادامه داد: پیمانکاران ساختمان و راه در استان گلستان زمینگیر شدند و حل مشکلات مربوط به این قشر، ورود دستگاه قضایی را میطلبد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی ساماندهی نیروهای شرکتی را ضروری خواند و افزود: نیروهای شرکتی فراوانی در دستگاههای اجرایی مشغول فعالیت هستند که ساماندهی نشدن آن نارضایتی زیادی را در جامعه رقم زده که انتظار میرود حل اینمشکل نیز با همت مسوولان برطرف شود.