شناسهٔ خبر: 70968069 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

مصمم در مسیر مبارزه با تروریسم؛ روایتی از جلسه ۲۷ رسیدگی به جنایت‌های منافقین

بیست‌وهفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایت‌های منافقین برگزار شد تا مهر تاییدی بر عزم و اراده جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم باشد.

صاحب‌خبر -

شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران، سه‌شنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۳ مانند ۲۶ سه‌شنبه گذشته از آذر ۱۴۰۲، شاهد برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهام‌های ۱۰۴ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین و همچنین ماهیت این گروهک به‌عنوان یک شخصیت حقوقی بود.

این دادگاه به روال گذشته با ریاست قاضی حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیررضا دهقانی، مرتضی تورک و امین ناصری، مستشاران دادگاه، وزیری، نماینده دادستان و خانواده شهدا و وکلای آنها، وکلای متهمان و حاضران در دادگاه برگزار شد.

این در حالی است که در روز ۲۹ دی ۱۴۰۳ جمهوری اسلامی ایران بار دیگر شاهد وقوع اقدام تروریستی بود که شهادت ۲ نفر از قضات دیوان عالی یعنی حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی رازینی و حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین محمد مقیسه بود؛ رویدادی تلخ که بر شمار ۷۷ قاضی شهید جمهوری اسلامی ایران افزود.

ترور قضات؛ بهایی برای عدالت قضایی

قاضی دهقانی جلسه بیست‌وهفتم دادگاه را با تبریک و تسلیت شهادت ۲ قاضی دیوان عالی کشور آغاز و اظهار کرد: جامعه قضایی ایران برای تامین امنیت، عدالت و اقتدار در جامعه ایران، در مبارزه سنگین و بی‌امان با سازمان یافته‌ترین سازمان‌های تروریستی جهان، بهای سنگینی را برای تامین صلح پایدار مردم شریف ایران پرداخته‌اند.

وی با بیان اینکه تقدیم ۷۷ قاضی شهید از رئیس دیوان عالی کشور تا کارمندان دادگستری و در نهایت ۲ شهید اخیر یادآور بهای سنگین عدالت قضایی است، گفت: جامعه قضایی کشور برای تامین صلح در این مرز و بوم بهای سنگینی را پرداخته است.

به گفته وی، کمتر کشوری است که در طول کمتر از نیم قرن، از رئیس دستگاه قضایی تا عالی‌ترین مقام‌های قضایی آن، در برابر سازمان یافته‌ترین گروه‌های تروریستی ایستاده‌اند و احکامی را برای احقاق حق و حمایت از قربانیان ترور صادر کرده‌اند، با چنین حجمی از ترور قضات مواجه شود.

اظهارات قاضی دهقانی یادآور واقعیت مهم دیگری نیز بود: ایران هیچ‌گاه و به دلیل بروز هیچ مانعی از مسیر مبارزه با تروریسم خارج نشده و از تلاش خود برای ریشه‌کن کردن این پدیده شوم در سطوح مختلف دست نکشید و هر بار موانع را با عزم جدی پشت سر گذاشت.

بررسی موضوع مهم مسئولیت کیفری گروهک منافقین

همان طور که کاظمی، وکیل شکات در بیست‌وهفتمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایت‌های منافقین گفت، موضوع این جلسه از دادگاه حول محور مسئولیت کیفری گروهک منافقین به‌عنوان شخص حقوقی بود.

به همین دلیل وی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی صداقت، کارشناس مبانی اعتقادی که به‌عنوان کارشناس در دادگاه حضور داشت، توضیحات مفصلی درباره گروه‌های مجرمانه و مسئولیت کیفری اشخاص حقوقی در دادگاه ارائه کردند.

بحث درباره چنین موضوع‌های حقوقی سنگین اطلاعات مفیدی را نیز در اختیار حاضران در دادگاه قرار داد؛ نتیجه همه بحث‌ها و موضوع‌های مطرح‌شده در این باره را می‌توان اینگونه خلاصه کرد که نه‌تنها در قوانین جمهوری اسلامی ایران بلکه در کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند پالرمو و مریدا که در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شدند، موضوع مسئولیت حقوقی مشارکت‌کنندگان در ارتکاب جرایم شدید که یک گروه سازمان‌یافته در آن دخالت دارد، بررسی شده و مورد تاکید قرار گرفته‌اند.

روایتی دقیق از جنایت‌های منافقین

اکبر کبیری از مسئولان کمیته انقلاب در دهه ۱۳۶۰ در بخشی از روند دادگاه با اجازه قاضی دهقانی در جایگاه حضور یافت تا به‌عنوان شاهد مطالب خود را بیان کند.

کبیری روایتی دقیق از روند اقدام‌های تروریستی و جنایت‌کارانه منافقین ارائه کرد؛ روایت کبیری از رویداد‌های مربوط به جنایت‌های منافقین، گنجینه ارزشمندی برای تاریخ معاصر کشورمان هستند.

در اظهارات کبیری نکته‌های مهمی درباره گروهک تروریستی منافقین و جنایت‌های آن وجود داشت که شاید کمتر به آنها پرداخته شده است.

این شاهد دادگاه منافقین دلیل حضورش در دادگاه را ادای دین به طالب طاهری و میرجلیلی اعلام کرد و گفت: این ۲ نفر از نیرو‌های من بودند و هدف شکنجه‌های جنایت‌کارانه منافقین قرار گرفتند؛ من نسبت به آنها احساس دین می‌کنم و برای همین به‌عنوان شاهد در دادگاه حاضر شدم.

خاطره‌ای از حضور در جشن عروسی منافقین

یکی از بخش‌های جالب اظهارات کبیری که برای تشریح موضوع شناسایی و معرفی اعضای کادر مرکزی گروهک منافقین مطرح شد، حضور وی و یکی از همکارانش در مراسم عروسی مریم رجوی و مهدی ابریشمچی در سال ۱۳۵۹ بود.

کبیری گفت که برای شناسایی یکی از اعضای منافقین به نام جواد قدیری با دسته گل به این عروسی رفته بود؛ به گفته وی، در این مراسم عروسی بیشتر کادر مرکزی گروهک تروریستی منافقین حضور داشتند.

بدن‌های تمرینی؛ جنایتی باورنکردنی

در جلسه‌های اخیر دادگاه منافقین، برگ دیگری از جنایت‌های منافقین بازخوانی شده است، برگی که شاید کمتر درباره آن گفته شده باشد.

وی در ادامه گفت: من روی موضوع شهادت میرجلیلی و طالب‌زاده بسیار حساس بودم و تحقیقات زیادی را در این رابطه انجام دادم؛ مهران اصدقی (از اعضای منافقین) به این موضوع صراحتا اعتراف کرد و گفت که، چون ما قصد ادامه عملیات مهندسی را داشتیم و باید نیرو‌هایی را برای شکنجه افراد آموزش می‌دادیم، این سه نفر را ربودیم تا روی آنها تمرین شکنجه کنیم.

این شاهد دادگاه منافقین درباره تعداد افرادی که منافقین از آنها به‌عنوان بدن‌های تمرینی عملیات مهندسی استفاده کردند، گفت: بین ۸ تا ۱۰ نفر دیگر را نیز برای شکنجه به این ساختمان‌ها برده بودند.

نیاز به فرهنگ لغتی جدید برای درک بهتر جنایت‌های منافقین

با برگزاری هر جلسه دادگاه رسیگی به جنایت‌های منافقین احساس نیاز به لغت‌نامه جدید برای درک بهتر واقعیت این گروهک تروریستی بیشتر می‌شود.

عملیات مهندسی، بدن‌های تمرینی، امکان، پارت‌خوانی، خانه تیمی، ... ازجمله واژه‌های ابداعی هستند که بدون دانستن معنای واقعی آنها نمی‌توان اطلاعات درستی درباره منافقین داشت.

به‌عنوان مثال، به گفته کبیری، منظور منافقین از «امکان»، خانه‌ها یا مکان‌هایی بودند که منافقین آنها را به‌عنوان مکان‌های رزرو در صورت لو رفتن خانه‌های تیمی در نظر گرفته بودند؛ منافقین این خانه‌ها را با نام افراد مختلف ازجمله افراد نیازمند به داشتن خانه تهیه می‌کردند.

دلیل این امر نیز، از دست رفتن پایگاه‌های منافقین پس از ورود این گروهک به فاز مسلحانه در سال ۱۳۶۰ بود.

عضو جداشده منافقین: دادگاه در سطح بین‌المللی دنبال می‌شود

عیسی امینی، عضو جداشده منافقین که پیشتر برای ادای شهادت در دادگاه حاضر شده بود، این بار در ارتباطی شبکه ارتباط تلفنی کاربر به کاربر (اسکایپ) از فرانسه در دادگاه حضور یافت.

وی که در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰ عضو منافقین بود، ضمن توصیف وضعیت شکنجه درون گروهک تروریستی منافقین، گفت که دادگاه رسیدگی به جنایت‌های منافقین ابعاد بین‌المللی پیدا کرده و موضوع در سراسر اروپا و آمریکا با حساسیت دنبال می‌شود. عضوجداشده منافقین: دادگاه در سطح بین‌المللی دنبال می‌شود
عیسی امینی، عضو جداشده منافقین که پیشتر برای ادای شهادت در دادگاه حاضر شده بود، این بار در ارتباطی شبکه ارتباط تلفنی کاربر به کاربر (اسکایپ) از فرانسه در دادگاه حضور یافت.

وی که در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰ عضو منافقین بود، ضمن توصیف وضعیت شکنجه درون گروهک تروریستی منافقین، گفت که دادگاه رسیدگی به جنایت‌های منافقین ابعاد بین‌المللی پیدا کرده و موضوع در سراسر اروپا و آمریکا با حساسیت دنبال می‌شود.

درخواست شکایت از منافقین از اروپا

بهزاد علی شاهی، دیگر عضو جداشده گروهک تروریستی منافقین هم از طریق شبکه ارتباط تلفنی کاربر به کاربر در دادگاه حضور یافت؛ در حالی که نام علی شاهی به‌عنوان شاهد ثبت شده بود، او به محض برقراری ارتباط اعلام کرد که می‌خواهد از منافقین به دلیل شکنجه شکایت کند.

این عضو جداشده منافقین ضمن شرح شکنجه‌هایی که در این گروهک متحمل شد، اعلام کرد که پزشکان در بلژیک هم این موضوع را تایید کرده‌اند.

جنایت‌های خانوادگی در فرقه جنایت‌کار

با پیش رفتن دادگاه و صحبت‌های شهود به‌ویژه اعضای جداشده منافقین، موضوع مهمی درباره ماهیت این گروهک تروریستی آشکار می‌شود.

شمار قابل توجهی از اعضای منافقین دارای نسبت‌های خانوادگی هستند؛ این بدان معنا است که جنایت در منافقین به صورت خانوادگی انجام می‌شود.

فریب‌خورده‌ای از اشرف

حسن شرقی، دیگر عضو جداشده منافقین، سومین شاهد جلسه بیست‌وهفتم دادگاه بود.

او گفت به دلیل مشکلات خانوادگی پس از آزادی تصمیم گرفت دیگر به ایران بازنگردد و در این میان ابریشمچی و افرادش با حیله او را متقاعد کردند که چند ماه نزد آنها بماند.

شرقی گفت: بعد از مدتی آنها از من تعهد گرفتند و من را در همان جا به مدت ۲۴ سال نگه داشتند؛ من در این مدت بار‌ها شکنجه شدم.

او تعریف کرد که پس از ناامیدی از رهایی از دست فرقه جنایت‌کار دست به خودکشی زد که ناکام ماند.

شرقی همچنین گفت که از منافقین به لاهه شکایت کرده است.

پایان یک آغاز

جلسه بیست‌وهفتم دادگاه رسیدگی به جنایت‌های منافقین در حالی پایان یافت که این جلسه برخلاف جلسه‌های دیگر زمان بیشتری را به خود اختصاص داد.

قاضی دهقانی با اعلام اینکه جلسه بعدی در روز سه‌شنبه، ۱۶ بهمن برگزار می‌شود، ختم جلسه را اعلام کرد.

منبع: رسانه قوه قضاییه