شناسهٔ خبر: 70966602 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آموزش عالی در هفته‌ای که گذشت؛

حذف تاثیر سوابق پایه دهم در کنکور/ پذیرفته‌شدگان غیرایرانی دوره دستیاری پزشکی حق طبابت در ایران ندارند

حذف تاثیر سوابق پایه دهم در کنکور، ممنوعیت طبابت پذیرفته‌شدگان غیرایرانی دوره دستیاری پزشکی در ایران و واکنش وزیر علوم به تاثیر معدل در پایه دوازدهم از جمله مهم‌ترین رویدادهای حوزه آموزش عالی در هفته اخیر بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آموزش عالی در نخستین هفته‌ بهمن ماه ۱۴۰۳ با خبرهایی از جمله حذف تاثیر سوابق پایه دهم در کنکور، ممنوعیت طبابت پذیرفته‌شدگان غیرایرانی دوره دستیاری پزشکی در ایران و واکنش وزیر علوم به تاثیر معدل در پایه دوازدهم همراه بود.

از دیگر رویدادهای این هفته می‌توان به انتقاد پزشکیان به توسعه بی‌ضابطه دانشگاه‌ها، اختصاص ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش تحقیق و توسعه و تایید حکم ریاست ۱۰ دانشگاه کشور
اشاره کرد. ایسکانیوز در ادامه این گزارش، جزئیاتی از این رویدادها ارائه می‌دهد.

حذف تاثیر سوابق پایه دهم در کنکور

جلسه ۹۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر مسعود پزشکیان و با حضور روسای قوه قضاییه و مقننه در محل ریاست جمهوری برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دستور جلسه امروز مربوط به مصوبه کنکوری این شورا و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور بود بر اساس تصمیم اعضا مقرر شد که سوابق تحصیلی پایه دهم در کنکور لحاظ نشود و سوابق پایه‌های یازدهم و دوازدهم برای کنکور مدنظر باشد.

وی افزود: این مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی جزئیاتی دارد و اینکه از چه زمانی اجرایی شود در جلسات آینده تصمیم گیری می‌شود.

واکنش وزیر علوم به تاثیر معدل در پایه دوازدهم/ نظر کارشناسی وزارت علوم تاثیر مثبت معدل در کنکور بود

حسین سیمایی صراف وزیر علوم تحقیقات و فناوری با انتشار پیام ویدئویی در یکی از شبکه های اجتماعی در خصوص تصمیم گیری درباره تاثیر قطعی معدل در کنکور در شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیحاتی داد و گفت: بچه های عزیزم عدالت آموزشی دغدغه همه روزه من است، دغدغه‌های شما دغدغه من، نگرانی‌های شما نگرانی من است.

وی ادامه داد: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تاثیر قطعی یا مثبت معدل در کنکور اختلاف نظر وجود داشت؛ ولی من بنا بر اصل شفافیت و قائده عدالت که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است، در برابر انبوه سئوالات شما باید پاسخ بدهم. پاسخ من این است که نظر کارشناسی و شخصی من و وزارت علوم تاثیر مثبت معدل سال دوازدهم در کنکور است.

انتقاد پزشکیان به توسعه بی‌ضابطه دانشگاه‌ها

مسعود پزشکیان رئیس جمهور در شصت و دومین جلسه هیئت امنای دانشگاه تربیت مدرس که در این دانشگاه برگزار شد، با انتقاد از توسعه بی‌ضابطه و غیر ضرور برخی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: دانشگاه‌هایی که نه تنها از حل مشکلات کشور بلکه از اداره خود نیز عاجزند، با چه منطقی باید توسعه یابند؟

وی افزود: توسعه دانشگاه و جذب دانشجو باید متناسب با نیاز جامعه و در راستای انجام ماموریت معین در مسیر رشد و پیشرفت کشور باشد.

تایید حکم ریاست ۱۰ دانشگاه کشور

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها از تایید ریاست ۴ سرپرست دانشگاه های وزارت علوم و ۶ سرپرست دانشگاه های علوم پزشکی خبرداد.

وی با اشاره به تصمیم‌های صورت‌گرفته در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم گفت: دکتر محمدتقی پیربابائی به‌عنوان رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دکتر حمیدرضا دوخت تقی راد به‌عنوان رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دکتر محمدتقی اعظمی به‌عنوان رئیس دانشگاه تبریز و دکتر غلامحسین مجذوبی به‌عنوان رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان موفق به کسب رأی اعتماد از شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند. این افراد با سوابق علمی و مدیریتی برجسته در راستای ارتقای سطح علمی و پژوهشی دانشگاه‌های مذکور اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین افزود: در حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی، دکتر نادر توکل برای دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر چمن برای دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، دکتر نظری برای دانشگاه علوم پزشکی اراک، دکتر محسن ابراهیمی برای دانشگاه علوم پزشکی گلستان، دکتر فرهاد دادگر برای دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، و دکتر علی ابرازه برای دانشگاه علوم پزشکی قم موفق به کسب رأی اعتماد از شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند که ان‌شاءالله این افراد درتقویت زیرساخت‌های آموزشی و درمانی کشور موفق باشند.

معاون پژوهشی وزیر علوم: ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش تحقیق و توسعه اختصاص یافت

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم از ابلاغ مصوبه‌ای خبر داد که بر اساس آن، شرکت‌های هلدینگ خلیج فارس موظف شدند ۲ درصد از درآمدهای خود را در بخش تحقیق و توسعه صرف کنند، با این مصوبه ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به این بخش وارد می شود که دانشگاه ها باید از این فرصت برای توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی و تقویت ارتباط با جامعه و صنعت استفاده کنند.

وی افزود: قانون جهش تولید دانش بنیان سال ۹۱ در مجلس شورای اسلامی تصویب و آیین نامه ماده ۱۳ آن دی ماه سال گذشته ابلاغ شد. متأسفانه دانشگاه ها هنوز از این قانون استفاده لازم را نکرده اند و کل طرح‌هایی که دانشگاه‌های ما طی یکسال داشتند ۷۵ مورد بوده که این خود فاجعه محسوب می‌شود.

صالحی با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد پروپزال‌هایی که در راستای قانون جهش تولید دانش بنیان به معاونت علمی ارسال شدند، مورد تایید قرار گرفتند، افزود: در این زمینه همراهی بسیار خوبی نیز وجود دارد.

سفر وزیر علوم به عراق/ همکاری‌های علمی و پژوهشی ایران و عراق توسعه می‌یابد

حسین سیمایی وزیر علوم گفت: ایران و عراق به توسعه نیازمند هستند و این توسعه تنها از طریق حرکت علمی و پژوهشی ممکن می‌شود و دین، زبان، و میراث مشترک تمدن اسلامی، پایه‌های استواری برای تعمیق روابط بین دو کشور هستند.

وی به برخی از محورهای اصلی همکاری علمی که می‌توانند به تقویت روابط کمک کنند اشاره کرد و گفت: تعریف پروژه‌های پژوهشی مشترک در موضوعاتی مانند مسائل زیست‌محیطی، مدیریت منابع آب و انرژی، و علوم پزشکی از جمله حوزه‌های اولویت‌دار هستند که می‌توانیم از طریق همکاری در آن‌ها به پیشرفت چشمگیری دست یابیم.

وزیر علوم، تبادل استادان و پژوهشگران را محور دیگر همکاری دانست که به ایران و عراق این امکان را می‌دهد تا با تقویت برنامه‌های تبادل علمی، نسل جدیدی از پژوهشگرانی را پرورش دهند که درک عمیقی از مسائل دو کشور دارند و راه‌حل‌های مؤثری ارائه می‌دهند.

وزیر علوم تاکید کرد: باید همکاری در فناوری‌های پیشرفته را با جدیت دنبال کنیم و از فرصت همکاری در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی، زیست‌فناوری، و فناوری نانو غافل نباشیم.

انتصاب سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس

یوسف حجت سرپرست دانشگاه تربیت مدرس ،‌ مسعود رضایی به سمت سرپرست پارک علم و فناوری این دانشگاه منصوب شد. حجت در حکم انتصاب رضایی از وی درخواست کرد با سرلوحه قرار دادن اصول خرد، دانش و راستی به عنوان شعارهای اساسی دانشگاه، ایجاد وفاق و همدلی در میان همکاران و بهره‌گیری از توانمندی آنان در جهت ارتقای جایگاه پارک علم و فناوری دانشگاه و ایران اسلامی کوشا باشد.

خبرهای آزمونی هفته گذشته

پذیرفته‌شدگان غیرایرانی دوره دستیاری پزشکی حق طبابت در ایران ندارند

پنجاه و دومین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. در این دوره از پذیرش دستیار تخصصی پزشکی نیز افراد غیر ایرانی می‌توانند شرکت کنند. اتباع خارجی می توانند در پذیرش دستیاری پزشکی شرکت کنند اما دستیاران غیر ایرانی پذیرفته شده بعد از اتمام تحصیل خود حق اشتغال به حرفه پزشکی را در جمهوری اسلامی ایران نخواهند داشت.

پایان مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی

علیرضا کریمیان مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته مرحله تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی برای بهمن ماه ۱۴۰۳ به پایان رسید و این مهلت تمدید نمی‌شود. ثبت‌نام و انتخاب رشته در این مرحله از ۱۹ دی آغاز و امشب ۲۹ دی ماه پایان می‌یابد.

وی یادآور شد: تاکنون بیش از ۷۷ هزار نفر برای مرحله تکمیل ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس سوابق تحصیلی سراسری دانشگاه‌ها بهمن ماه ۱۴۰۳ ثبت نام و انتخاب رشته کرده اند.

اعلام نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی سال ۱۴۰۳

آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) و دکتری تخصصی پژوهشی/ فناوری محور (Oriented-Technology/Research by Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ پنجشنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۳ در ۳۱ حوزه امتحانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار شد.

در این آزمون ۱۱ هزار و ۱۵۳ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد ۸ هزار و ۴۱۳ نفر در جلسه آزمون کتبی حاضر بودند و در نهایت تعداد ۳ هزار و ۹۴۵ نفر / رشته در این مرحله مجاز شده‌اند و به مرحله مصاحبه دعوت شدند. کارنامه علمی آزمون چهارم آذرماه منتشر شد و پس از آن فرایند مصاحبه از هفته آخر آذر ماه شروع شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: