همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: یزدی ها معمولا ماقوت را آخر هفته ها درست می کنند و در دورهمی هایشان کنار اعضای خانواده و فامیل سرو می کنند. برخی نیز این دسر خوشمزه را روزهای پنج شنبه درست می کنند و در ظرف های کوچک به عنوان نذری خیر اموات می کنند. در این مقاله آموزش این دسر خوشمزه را داده ایم.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی ؛ خوشمزه ترین دسر سنتی با ثبت جهانی
مواد لازم
شکر یک لیوان
نشاسته گل ۵ قاشق
آب ۵ لیوان
زعفران دم کرده به میزان لازم
پودر هل نصف قاشق چای خوری
گلاب یک سوم لیوان
خلال بادام به مقدار دلخواه
طرز تهیه
ابتدا نشاسته را با یک لیوان آب سرد مخلوط می کنیم تا خوب مخلوط شود. در یک قابلمه ۴ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، نشاسته را کم کم به آب اضافه می کنیم و هم می زنیم تا بو و مزه خامی آن گرفته شود.
کمی که نشاسته غلطت گرفت(حدود ۱۵ دقیقه) هل و زعفران دم کرده و شکر را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود. در تمام این مراحل حرارت باید ملایم باشد. در اواخر کار هم گلابی که خلال بادام داخل آن خیس خورده را به ماقوت اضافه می کنیم و مدام هم می زنیم تا به غلظت کافی برسد.
ماقوت را خیلی غلیظ نکنید و کمی شل باشد چون وقتی سرد شود غلیظ تر هم می شود. وقتی به غلظت لازم رسید زیر حرارت را خاموش کنید و سرو کنید. می توانید این دسر را داغ میل کنید یا در یخچال بگذارید تا کمی خود را بگیرد و آنگاه نوش جان کنید. اصل ماقوت یزدی مانند ژله است و خیلی سفت نیست. نوش جان.