حسن نوری ساری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه در سکته قلبی انسداد عروق عامل اصلی بیماری محسوب میشود، اظهار کرد: به جز انسداد عروق زمینه ارثی نیز در سکته قلبی نقش دارد، بنابراین افرادی که اعضای نزدیک خانواده آنها در سنین پایین دچار سکته قلبی شدند، بیشتر مستعد سکته قلبی هستند.
وی افزود: افراد برای اینکه دچار سکته قلبی نشوند باید به مواردی مانند سبک زندگی، نوع تغذیه و نحوه فعالیت توجه ویژه داشته باشند.
معاون سازمان آموزش و پژوهش اورژانس کشور گفت: سبک زندگی صحیح، تغذیه مناسب و ورزش منظم میتواند از بروز سکته قلبی پیشگیری کند، همچنین استرس شانس بروز سکته قلبی را افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه مردم لازم است با موضوعات ایست ناگهانی و سکته قلبی آشنا شوند، تصریح کرد: زمانی که ایست ناگهانی قلبی اتفاق میافتد، بدون هیچ سابقه بیماری فرد دچار ارست تنفس و قلبی میشود و جان خود را از دست میدهد، در این زمان اقدامات لازم انجام و گاهی بیمار به زندگی باز میگردد و گاهی از دنیا میرود.
نوری ساری اضافه کرد: سکته قلبی میتواند منجر به مرگ شود، زیرا اختلال در پمپاژ، ریتم، پارگی در جداره و نقصان در دریچه قلب را ایجاد میکند و مهمترین علت مرگ در سنین میانسالی در کشور سکته قلبی است که ایست قلبی و مغزی را به دنبال دارد.