شناسهٔ خبر: 70960229 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

ترس و لرز اروپا از تعرفه های ترامپ

یک دور قدرتمند از تعرفه‌های آمریکایی ممکن است اقتصادهای کانادا تا اروپا را به رکود برساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران ، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر ضمن تهدید به اعمال تعرفه‌های تازه علیه اتحادیه اعلام کرد که دولت او در حال بررسی وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات چین است.

رئیس جمهوری ایالات متحده دلیل اعمال تعرفه یاد شده بر واردات کالاهای چینی را ارسال ماده مخدر شبه مرفینِ فنتانیل از چین به ایالات متحده از طریق مکزیک و کانادا عنوان کرده است.

آقای ترامپ این تهدیدهای تازه تعرفه‌ای را در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در کاخ سفید مطرح کرد.

او بدون آنکه بلافاصله تعرفه‌های وعده داده شده در طول کارزار تبلیغاتی خود را اعمال کند، یک روز پس از آغاز به کار دوباره در کاخ سفید از وضع این محدودیت‌ها خبر داد.

به رغم آنکه بازارهای مالی و گروه‌های تجاری روز سه‌شنبه به طور موقت آرامشی نسبی را تجربه کردند اما اظهارات اخیر ترامپ نشان‌دهنده تمایل او برای وضع تعرفه‌های گسترده‌تر بود او روز ۱ فوریه را برای اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی علیه کانادا و مکزیک، و همچنین تعرفه‌هایی علیه چین و اتحادیه اروپا تعیین کرد.

دونالد ترامپ گفت که اتحادیه اروپا و سایر کشورها نیز مازاد تجاری قابل توجهی با ایالات متحده دارند که از نظر او مشکوک و ناعادلانه است.

وی با تاکید بر اینکه «اتحادیه اروپا با ما بسیار بد رفتار می‌کند» افزود: «بنابراین آنها با تعرفه‌ها مواجه خواهند شد. این تنها راهی است که می‌توانیم به عدالت برسیم.»

ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که در حال بررسی اعمال تعرفه‌های تنبیهی علیه کانادا و مکزیک است، مگر آنکه این کشورها قاچاق مهاجران غیرقانونی را متوقف کنند و جلوی ارسال ماده مخدر به مرزهای ایالات متحده از طریق چین را بگیرند.

پیتر ناوارو، مشاور تجاری کاخ سفید روز سه‌شنبه به شبکه سی‌ان‌بی‌سی آمریکا گفت که تهدید ترامپ برای اعمال تعرفه علیه کانادا و مکزیک، به منظور فشار بر این دو کشور برای توقف ورود مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر به ایالات متحده است.

آقای ناوارو تصریح کرد: «دونالد ترامپ در حالی اعمال تعرفه‌های ۲۵ و ۱۰ درصدی علیه کانادا، مکزیک و چین را در دستور کار قرار داده که که هر روز ۳۰۰ آمریکایی بر اثر مصرف بیش از حد فنتانیل جان خود را از دست می‌دهند.»

این در حالیست که جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا در واکنش به تصمیم ترامپ تاکید کرد که کشورش می‌تواند از اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی جلوگیری کند.

او گفت که کانادا در صورت لزوم اقدامات تلافی‌جویانه در پیش خواهد گرفت، اما اشاره کرد که کشورش پیش‌تر نیز در دوره قبلی ریاست‌جمهوری ترامپ با چنین شرایطی مواجه و موفق شده است که بر سر توافقنامه تجارت آزاد مذاکره کند.

جاستین ترودو که در نشست ویژه اعضای کابینه برای مقابله با تهدیدات رئیس جمهوری ایالات متحده سخن می‌گفت، افزود: «ترامپ می‌خواهد عصر طلایی را برای ایالات متحده به ارمغان بیاورد. اگر اقتصاد آمریکا قرار است به روندی که ترامپ پیش‌بینی می‌کند برسد، به انرژی، فولاد و آلومینیوم بیشتر، مواد معدنی حیاتی‌تر و هر آنچه کانادا روزانه به ایالات متحده می‌فروشد، نیاز دارد.»

 ترامپ روز دوشنبه یک یادداشت تجاری گسترده امضا کرد که به سازمان‌های فدرال دستور می‌دهد تا بررسی‌های جامعی را در مورد طیفی از مسائل تجاری تا ۱ آوریل به اتمام برسانند.

این بررسی‌ها شامل تحلیل‌هایی درباره کسری‌های تجاری پایدار ایالات متحده، اقدامات تجاری ناعادلانه و مداخله در بازار ارز توسط کشورهای شریک، به ویژه چین، می‌شود.

بنا به آنچه در این یادداشت تجاری آمده، از سازمان‌های مربوطه خواسته شده تا راه‌حل‌هایی از جمله «تعرفه جهانی تکمیلی» و همچنین اصلاح معافیت ۸۰۰ دلاری برای محموله‌های کم‌ارزش را پیشنهاد دهند. این معافیت‌ها اغلب به عنوان عاملی که زمینه‌ساز قاچاق مواد اولیه فنتانیل است، مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

بررسی‌های درخواست‌شده توسط ترامپ، فرصتی برای اعضای کابینه او در مورد نحوه اجرای وعده‌هایش درباره اعمال تعرفه‌های گسترده، از جمله تعرفه‌های تا ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی، فراهم می‌کند. رویکرد محتاطانه‌تر آقای ترامپ در زمینه تعرفه‌ها، به رشد بازار سهام آمریکا کمک کرد و شاخص اس‌اند‌پی ۵۰۰ را به بالاترین سطح در یک ماه اخیر رساند. با این حال، اظهارات جدید او درباره چین و اتحادیه اروپا ممکن است این روند صعودی را تحت تأثیر قرار دهد.

به گفته ویلیام رینش، کارشناس تجاری یک مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن: «ترامپ تصمیم گرفته است کمی آرام‌تر عمل کند و همچنین مطمئن شود که پایه قانونی محکمی برای اقدامات خود دارد. او در حال بررسی این مسئله است که چگونه می‌تواند از اهرم خود برای رسیدن به خواسته‌هایش استفاده کند.»

24 ساعت نخست ریاست جمهوری ترامپ نشان داد که آن چه سرمایه گذاران انتطار دارند این است که تنها یقین در مورد ریاست جمهوری دوم ترامپ عدم یقین به نظر می‌رسد.

پس از اینکه پکن "طوفان" فوری از دستورات اجرایی آمریکایی را از سر گذراند، بازارهای چین از آرامش برخوردار شد، در حالی که پزوی مکزیک و دلار کانادا دو روز قبل سقوط کردند روز گذشته ارزش آنها افزایش یافت.

«کالی کوکس»، استراتژیست ارشد بازار در ریتولتز برای مدیریت ثروت گفت: "بازارها در لحظه‌ای از عدم وضوح قرار دارند. در روز اول ریاست جمهوری ترامپ تعرفه‌های سنگینی وضع نشد و ممکن است جزئیات ملموس هنوز دور از دسترس باقی مانده باشند."

نایجل گرین، مدیر عامل گروه مشاوره مالی«دی ور» گفت که عواقب وضع تعرفه ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا " فاجعه‌بار خواهد بود."

یوان چین و سهام هنگ کنگ دیروز افزایش یافت، اما سهام شرکت‌های تولید باتری و انرژی باد پس از اینکه ترامپ تأیید کرد که سیاست‌های انرژی سبز را تغییر خواهد داد و ایالات متحده را از توافق‌نامه پاریس اقلیم خارج خواهد کرد، کاهش یافت.

در همین حال، یک دور قدرتمند از تعرفه‌های آمریکایی ممکن است اقتصادهای کانادا تا اروپا را به رکود برساند.

طبق نظرسنجی اخیر شورای روابط خارجی اروپا در حالی که اروپایی‌ها ممکن است نگران بازگشت ترامپ باشند، کشورهایی مانند برزیل، چین، هند و ترکیه فکر می‌کنند که این بازگشت به نفع آنها و صلح جهانی خواهد بود.زیان مفید

با این حال، عدم توانایی پیش‌بینی سیاست‌های آمریکایی تمامی سرمایه‌گذاران را نگران نمی‌کند.

کنستانتین فیت، مدیر اروپایی در شرکت بزرگ اوراق بیمکو، گفت: "ما مدیران فعالی هستیم، بنابراین این یک محیط عالی برای ماست، ما عدم یقین و نوسانات را دوست داریم زیرا به ما فرصت می‌دهد."

بیمکو پیش بینی می کند که تأثیر منفی تعرفه‌های گمرکی باعث کاهش نرخ بهره در اروپا و جاهای دیگر شود، اما همچنین ممکن است بازده اوراق قرضه خزانه‌داری ایالات متحده را به ۵ درصد برساند.

ترامپ با برنامه‌ای جاه‌طلبانه به لحاظ تجارت، مهاجرت، کاهش مالیات و لغو محدودیت‌های نظارتی وارد دفتر ریاست‌جمهوری شده است که می‌تواند اقتصاد ایالات متحده را تقویت کند.


 

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام