شناسهٔ خبر: 70957073 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

نماینده مردم کرج در مجلس:

نباید اجازه دهیم فساد در جامعه عادی شود

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی گفت: عده‌ای هستند که به نظام جمهوری اسلامی جفا می‌کنند و می‌گویند فساد در این نظام نهادینه شده که این ظلم بزرگی به نظام است، فساد نهادینه نشده، بلکه فساد موردی وجود دارد و تبدیل آن به یک قاعده نادرست است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، علیرضا عباسی عصر امروز _چهارشنبه سوم بهمن_ در نشست با رئیس و معاونان دیوان محاسبات استان البرز، اظهار کرد: مصوباتی داریم در مجلس که یا به صورت لایحه یا در قالب طرح مطرح و در صورت تصویب به مصوبه تبدیل می‌شود، انتظار عمومی این است که این مصوبات به‌درستی اجرایی شود تا مردم از منافع آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: نباید مصوباتی داشته باشیم که اجرایی نشود و تنها دل‌خوش به تصویب آن باشیم که نتیجه آن ایجاد نارضایتی میان مردم است.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که امروزه کشور با آن‌ها در حوزه برق روبه‌رو است نمونه‌ای از این چالش‌ها است.

عباسی عنوان کرد: یکی از تکالیف مصوب در برنامه ششم توسعه که در برنامه پنج ساله که به سرانجام نرسید و بیش از شش سال از آن می‌گذرد، این بود که وزارت نیرو موظف است ۲۵ هزار مگاوات برق به ظرفیت موجود کشور اضافه کند، زمانی که این عدد ۲۵ هزار مگاوات به تصویب رسیده است، یعنی نیازی شناسایی شده و بر اساس آن مصوبه شکل گرفته است.

وی ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، به طور خاص و طبق اطلاعاتی که از وزیر وقت دریافت کردم، تنها ۵۰۰۰ مگاوات برق به ظرفیت کشور اضافه شد و در پایان سال ۱۳۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ نیز کمبود برق به حدود ۱۷ تا ۱۸ هزار مگاوات رسید که این نشان از ترک فعل‌های صورت گرفته در اجرای برنامه ششم است.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اکنون با بحرانی روبه‌رو هستیم که همراه با مشکلات تأمین سوخت اوضاع را پیچیده‌تر کرده است، عنوان کرد: این شرایط موجب شده است تا مردم، نظام را ناکارآمد ببینند، اگر وظایف خود را به‌درستی انجام می‌دادیم چه در حوزه قانون‌گذاری، چه در نظارت و چه در اجرا، هرگز به این نقطه نمی‌رسیدیم که عده‌ای بگویند نظامی که ۴۵ سال سر کار است، هنوز نتوانسته یک مشکل ساده مثل برق را حل کند و اگر در مسئولیت خود کوتاهی نمی‌کردیم، چنین انتقاداتی مطرح نمی‌شد.

عباسی ادامه داد: در طول اجرای برنامه ششم، طبق یک رصد کلی آماری از سوی دیوان محاسبات مشخص شد که در سال پایانی برنامه تنها ۳۰ درصد از احکام مختلف آن تحقق پیدا کرده است که این آمار نشان می‌دهد که یا در تصویب برنامه مشکل وجود دارد و مصوبات غیرواقعی بوده‌اند یا اینکه برنامه واقع‌بینانه بوده اما دستگاه‌های اجرایی کوتاهی کرده و وظایف خود را انجام نداده‌اند.

وی تصریح کرد: اگر به‌عنوان مجلس و قوه مقننه که ابزارهایی همچون مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات و کمیسیون‌های مختلف را در اختیار داریم، وظایف خود را به‌درستی انجام دهیم و مطالبه‌گری دقیق و اصولی داشته باشیم، می‌توانیم نتایج بهتری بگیریم که این امر مستلزم آن است که اطلاعات به‌روز را در اختیار نمایندگان ملت قرار دهید تا هم در مسائل استانی و هم در موضوعات کشوری، مطالبه‌گری درستی از وزیر مربوطه داشته باشیم.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید مراقب باشیم که مسیر مطالبات را درست طی کنیم و مطالبات دقیق و بررسی شده از وزرا داشته باشیم.

عباسی تاکید کرد: اگر از ۲۰ هزار مگاوات موردنیاز، حداقل ۱۰ هزار مگاوات آن به مرحله اجرا می‌رسید، امروز بسیاری از مشکلات ما رفع شده بود، در این راستا برای برنامه هفتم باید هر دستگاه اجرایی در استان‌ها بر اساس وظایف و اختیارات خود، برنامه‌های مربوط به قانون یا دستورالعمل‌های کشوری را پیاده‌سازی کند و در صورتی که قرار باشد ۲۵ هزار مگاوات برق در کشور تولید شود، وظیفه دستگاه‌های مرتبط در استان‌ها باید مشخص شود.

وی خاطرنشان کرد: قانون هوای پاک را می‌نویسیم اما جزو استان‌هایی هستیم که بیشترین آلودگی و تعطیلی را داریم، آیا دستگاه‌های مختلف در این قانون تکالیفی دارند و ترک فعل صورت گرفته یا باید از محیط زیست کشور مطالبه کنیم؟ وقتی قانونی را تصویب می‌کنیم، باید اطلاعات دقیقی برای مطالبه از وزیر مربوطه داشته باشیم. این مطالبه‌گری باید میان نمایندگان رواج پیدا کند و دستگاه‌های نظارتی داخل استان، به‌ویژه دیوان محاسبات، در این راستا کمک حال ما باشند.

عضو مجمع نمایندگان استان البرز با بیان اینکه اگر دست نمایندگان هر استان پر شود و نمایندگان بخواهند با وزیر ملاقات کنند، باید موضوعات مرتبط و اساسی مطرح باشد، نه مسائل فرعی که دامنه تاثیرپذیری کمی دارد، خاطرنشان کرد: گاهی در کمیسیون‌ها مطالبات به حدی تنزل پیدا می‌کند که مطالبات اصلی فراموش می‌شود، مسائلی همچون ریزگردها، پسماندها و هوای پاک موضوعاتی هستند که کل کشور را درگیر می‌کنند و اگر مسئولان استان البرز در این زمینه‌ها بی‌توجهی کنند، تأثیر آن به استان‌های دیگر همچون تهران، قزوین و قم سرایت می‌کند. اگر امروز به این‌گونه مسائل پرداخته نشود، تبعات آن در سال‌های آینده و برای نسل‌های بعدی خواهد بود.

عباسی افزود: عده‌ای هستند که به نظام جمهوری اسلامی جفا می‌کنند و می‌گویند فساد در این نظام نهادینه شده که این ظلم بزرگی به نظام است. فساد نهادینه نشده، بلکه فساد موردی وجود دارد و تبدیل آن به یک قاعده غلط است. در نظام اسلامی، قاعده سلامت و پاک دستی است، نه فساد. مدیران عمدتاً سالم و پاکدست هستند و تنها معدودی از افراد ناسالم وجود دارند که چهره نظام را تخریب می‌کنند. این نوع ادعاها در جنگ شناختی که دشمن علیه ما به راه انداخته، مزید بر علت می‌شود.

وی عنوان کرد: وقتی به وظیفه نظارت عمل کردیم و وارد دستگاه‌های مختلف شدیم و با مسائل موجود برخورد کردیم، توانسته‌ایم کارآمدی را به جامعه نشان دهیم و از دشمن اهرم‌هایش را بگیریم. اما اکنون دشمن در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است. بسیاری از افراد به سیستم اداری اعتماد ندارند و مسائلی مانند رانت و فساد به موضوعات رایج تبدیل شده است، درحالی‌که برخی افراد در مسئولیت‌ها توانایی لازم را ندارند و تنها منابع ملی و استانی را به باد می‌دهند.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: وظیفه من به‌عنوان نماینده این است که تلاشم را برای اصلاح این مسائل بگذارم و در این مسیر شما کمک‌کار ما هستید. اگر قرار است تحقیق و تفحصی انجام شود، باید با اطلاعات درست و دقیق باشد تا نتیجه مؤثری به‌دست آید، نباید موضوعات را بدون اطلاعات کافی مطرح کنیم، زیرا در این صورت وقتی به عمق موضوع می‌رویم، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شویم که دیگر قابل حل نیست. باید بر اساس برنامه‌های سالانه از وزرا گزارش بخواهیم و پیگیر عملکردشان باشیم.

عباسی خاطرنشان کرد: قرار نیست با تعصب منطقه‌ای و بخشی نگاه کنیم، باید به مسائل به‌طور ملی توجه کنیم. اگر تکلیفی که امروز باید انجام دهیم را انجام ندهیم، ۱۰ سال دیگر با مشکلات بزرگ‌تری مواجه خواهیم شد. نباید فقط به امروز نگاه کنیم، بلکه باید آینده را نیز مد نظر قرار دهیم، فکر کنید این آخرین لحظه مسئولیت شماست تا فردا که دیگر در این جایگاه نیستید، حسرت نخورید که می‌توانستید کاری انجام دهید ولی نکردید که این‌ها سوالاتی است که فردا از ما پرسیده می‌شود.

نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: ما در کارآمدی یا ناکارآمدی نظام و در رضایتمندی یا عدم رضایتمندی مردم مسئولیم و نقش داریم و نمی‌توانیم این مسئولیت را انکار کنیم. همان‌طور که برای قانون و برنامه هفتم توسعه باید برش استانی تعریف کنیم، برای رضایتمندی مردم نیز باید برش استانی، دستگاهی، حتی منطقه‌ای و در سطوح پایین‌تر نیز تعریف شود. ما به‌عنوان مسئولان نظام شناخته می‌شویم و ۸۵ میلیون نفر نگاهشان به ماست تا مشکلاتشان رفع شود.