حسین محمدزاده فراهانی کارشناس حوزه سیاستگذاری در رابطه با اهمیت تحریم توسعه اقتصاد در شرایط فعلی اقتصاد گفت: تأثیر متقابل بین حمایت مالیاتی و رشد اقتصادی برای مدت طولانی نقطه کانونی سیاستگذارانی بوده است که به دنبال تحریک توسعه و تقویت یک اقتصاد پویا هستند. در چارچوب اقتصاد ایران، به ویژه در بودجه ۱۴۰۴، تصمیم برای کاهش مالیات تولید با هدف تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد است.
وی در ادامه به نقش مهم بخش خصوصی مولد در تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد افزود: فرمایشات رهبری در زمینه حمایت از تولید و بخش خصوصی مولد بسیار مهم و کلیدی است مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش اتکا به درآمدهای نفتی ضروری است. تمرکز بودجه ۱۴۰۴ بر کاهش مالیات تولید، پاسخی مهم برای تحریک مشارکت بخش خصوصی با جذابتر کردن فعالیتهای تولیدی است.
محمدزاده در ادامه با اشاره به اهداف کاهش مالیات تولید در راستای تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد اظهار کرد: با کاهش مالیات تولید در بودجه ۱۴۰۴، دولت به دنبال دستیابی به چندین هدف به هم پیوسته است؛ اولین هدف تقویت نقش بخش خصوصی در اقتصاد است که با کاهش مالیات تولید، هزینههای تولید کاهش خواهد یافت. همچنین با کاهش مالیات تولید، محصولات تولیدی ایرانی میتوانند در بازارهای داخلی و بینالمللی قیمتهای رقابتیتری پیدا کنند. دیگر هدف تقویت و رشد سرمایهگذاری است که با کاهش مالیات بر تولید علاوه بر حاشیه سود بیشتر، چشم انداز سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی جذاب تر خواهد شد. افزایش سرمایهگذاری نیز نوآوری و نوسازی امکانات تولید را تقویت خواهد کرد که به افزایش بهرهوری کمک میکند.
این کارشناس حوزه سیاستگذاری اقتصادی در ادامه با بیان این نکته که با کاهش مالیات تولید، افزایش کارایی تولید و رقابتپذیری در اقتصاد صورت خواهد پذیرفت؛ گفت: با کاهش مالیات تولید و اخذ مالیات از فعالیتهای موازی تولید، شاهد تقویت بخش خصوصی در حوزه تولیدات محصولات متنوع اقتصادی خواهیم بود و دولت میتواند انتظار نرخ های بالاتری از رشد اقتصادی را داشته باشد. همچنین با کاهش مالیات تولید، افزایش کارایی تولید و رقابتپذیری میتواند منجر به حجم صادرات قابل توجهی شود و بر تراز تجاری تأثیر مثبت بگذارد. همچنین تقویت بخش خصوصی و حمایت مالیاتی از بخش مولد اقتصاد، افزایش ظرفیت تولید را به همراه دارد که میتواند به کاهش محدودیتهای طرف عرضه کمک کند و به ایجاد یک محیط اقتصادی باثباتتر و کنترل تورم منجر شود.
وی در پایان گفت: تصمیم برای کاهش مالیات تولید به عنوان بخشی از راهبرد حمایتی دولت در بودجه ۱۴۰۴، گامی مهم در جهت توانمندسازی بخش خصوصی در اقتصاد ایران است. هدف این تمرکز استراتژیک کاهش هزینههای تولید و افزایش رقابتپذیری بخش خصوصی در سطح اقتصادی ملی و بینالملل و در نهایت تسهیل رشد اقتصادی بالاتر، ایجاد شغل و افزایش صادرات است.