به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی نوشته اسنادی را رویت کرده که نشان میدهد شرکت گوگل برای رقابت با شرکت آمازون به درخواست ارتش رژیم صهیونیستی برای ایجاد دسترسی بیشتر به ابزارهای هوش مصنوعی موافقت کرده است.
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشته طبق اسنادی که رویت کرده است، «کارمندان گوگل در هفتههای آغازین جنگ غزه روی ایجاد دسترسی به آخرین فناوری هوش مصنوعی این شرکت برای ارتش اسرائیل کار میکردند.»
این روزنامه نوشت: اسناد بینالمللی نشان میدهد که گوگل، بهرغم تلاش این شرکت برای دوری جستن از تشکیلات امنیت ملی اسرائیل پس از اعتراض برخی از کارمندان آن به یک قرارداد «رایانش ابری» با تلآویو، مستقیما، به وزارت جنگ اسرائیل و نیروهای آن کمکرسانی کرده است.
گوگل، سال گذشته، پس از اعتراض کارمندانش به این قرارداد تحت عنوان «نیمبوس»، بیش از ۵۰ نفر از آنها را اخراج کرد.
اسناد رویتشده توسط واشنگتنپست نشان میدهد که در هفتههای آغازین پس از عملیات «طوفان الاقصی» توسط حماس علیه اراضی اشغالی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، یکی از کارمندان بخش خدمات فضای ابری شرکت گوگل درخواستها برای دسترسی بیشتر وزارت جنگ رژیم صهیونیستی به فناوری هوش مصنوعی این شرکت را تشدید کرد.
این اسناد که در بر دارنده جزئیات پروژههای فضای ابری گوگل است، نشان میدهد که ارتش رژیم صهیونیستی، درخواستی فوری برای گسترش موارد استفاده آن از یکی از خدمات گوگل موسوم به «وِرتکس» داشته است که مشتریان میتوانند از آن در بهکارگیری الگوریتمهای هوش مصنوعی برای اعمال بر دادههای خودشان استفاده کنند.
یکی از کارمندان گوگل در سندی هشدار داده که اگر این شرکت فورا، دسترسی بیشتری به این خدمات برای رژیم صهیونیستی ایجاد نکند، ارتش آن به رقیب خدمات فضای ابری گوگل، یعنی آمازون روی خواهد آورد که ذیل قرارداد «نیمبوس» با این رژیم همکاری میکند.
سند دیگری مروبط به اواسط نوامبر ۲۰۲۳ نشان میدهد که همین کارمند از همکاری خود برای کمک به رسیدگی به درخواست وزارت جنگ رژیم صهیونیستی تشکر کرده است. اگرچه، این اسناد، دقیقا، مشخص نمیکنند که وزارت جنگ رژیم صهونیستی چه برنامهای برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی داشته یا چگونه این فناوری امکان کمک به عملیاتهای ارتش اشغالگر را فراهم میساخت.
برخی اسناد دیگر مربوط به بازه زمانی بهار و تابستان ۲۰۲۴ نشان میدهند که کارمندان گوگل خواستار دسترسی بیشتر به فناوری هوش مصنوعی برای ارتش رژیم صهیونیستی شدهاند.
این رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: این اسناد نشان میدهد تا نوامبر ۲۰۲۴ که حملات اسرائیل بیشتر غزه را به ویرانهای تبدیل کرده بود، ارتش آن به گوگل برای دریافت آخرین فناوری هوش مصنوعی فشار میآورد. طبق اسناد موجود، یکی از کارمندان گوگل در ماه گذشته خواستار ایجاد دسترسی به فناوری هوش مصنوعی «جمینی» گوگل برای ارتش اسرائیل شده بود که میخواست از آن برای ایجاد دستیار هوش مصنوعی اختصاصی خود برای فرآیند ذخیره و بهکارگیری اسناد و صوتهای ضبطشده استفاده کند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، گوگل و آمازون از درخواست اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کردهاند.
گوگل، پیشتر، اعلام کرده بود که قرارداد نیمبوس با دولت رژیم صهیونیستی «هدف فعالیتهایی با حساسیت بالا، محرمانه یا نظامی مربوط به تسلیحات یا خدمات اطلاعاتی را دنبال نمیکند.»
اسنادی که واشنگتنپست آن را رویت کرده همچنین مشخص نمیکند که ارتش رژیم صهیونیستی چگونه از توانمندیهای هوش مصنوعی گوگل استفاده کرده است که امکان استفاده از آن برای فعالیتهای خودکار دولت از فواصلی دور از خط مقدم وجود دارد.
واشنگتنپست در ادامه نوشت: «گالبی پورتونی» مدیرکل «اداره ملی سایبری» اسرائیل در کنفرانسی در سال گذشته مطرح کرد که قرارداد نیمبوس، مستقیما، موارد استفاده رزمی دارد.
او گفته است: به لطف خدمات رایانش ابری نیمبوس اتفاقات خارقالعادهای در نبردها رخ میدهد که سهم قابلتوجهی در پیروزی ما خواهند داشت.
ارتش رژیم صهیونیستی چندین سال است که توانمندیهای خود در حوزه هوش مصنوعی را به منظور تسریع روند پردازش تصاویر جاسوسی و انتخاب اهداف نظامی احتمالی تقویت میکند.
یکی از نمونههای آن استفاده از فناوری هوش مصنوعی «هابسورا» برای ارائه هزاران اهداف زیرساختی و انسانی به فرماندهان برای بمباران آنها است که خشونتها در اقدامات نظامی این رژیم در غزه را تا حد زیادی بالا برد.
همکاری گوگل با رژیم صهیونیستی در حوزه هوش مصنوعی با وجود شواهدی از از استفاده این رژیم از این فناوری برای اهداف نظامی مرگبار، در حالی است که طبق سیاستهای هوش مصنوعی گوگل، این شرکت موظف به خودداری از بهکارگیری فناوریهایی است که به افراد آسیب میرساند. برنامه حقوق بشری این شرکت میگوید گوگل انطباق محصولات و سیاستهای خود را با استانداردهای بینالمللی مانند اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل بررسی میکند و از کارمندان خود میخواهد نسبت به فعالیتهای این شرکت حساسیت بیشتری به خرج بدهند.
انتهای پیام