شناسهٔ خبر: 70952929 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

مسجدجامعی:

موسیقی زنده‌نام شهبازیان با روح ایرانی عجین است

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم یادبود زنده‌نام فریدون شهبازیان با بیان آنکه موسیقی این هنرمند با روح ایرانی عجین است تصریح کرد: کم‌گویی او مخل معنا نیست و نوای آهنگ‌های او در خدمت فهم معنا و در مسیر پیوند شعر و موسیقی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از خانه موسیقی؛ آئین یادبود و نکوداشت زنده‌یاد فریدون شهبازیان، موسیقیدان، نوازنده، رهبر ارکستر و آهنگساز برجسته ایران با حضور رائد فریدزاده؛ رئیس سازمان سینمایی، احمد مسجدجامعی؛ وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید انتظامی، سیدمحمد میرزمانی، همایون رحیمیان، صدیق تعریف، پیروز ارجمند، علی مغازه‌ای، مینا افتاده، بیژن بیژنی، فاضل جمشیدی، محمدحسین فرحبخش، محمد آفریده، عباس یاری، احمد امینی، وحید موسائیان، لادن طاهری و جمعی دیگر از هنرمندان، مدیران فرهنگی و هنری و اجرای سیدعباس سجادی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم تیتراژ سریال «آوای فاخته» با خوانندگی محمد اصفهانی و نوازندگی پیانو فواد حجازی اجرا شد.

احمد مسجدجامعی، وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با بیان اهمیت قدردانی از هنرمندان موسیقی گفت: اینها انجام وظیفه مدیر اجرایی در قبال یکی از شخصیت‌های برجسته موسیقایی کشور است که اگر جفا شد، جلوی آن را بگیرد و نباید مانعی برای فعالیت‌های آنها ایجاد کند.

وی درباره ویژگی‌های آلبومی با مضمون «رباعیات خیام» با آهنگسازی استاد شهبازیان گفت: پس از درگذشت استاد شهبازیان این اثر را بار دیگر شنیدم و مرور کردم که یکی از آثار ماندگار این آهنگساز است که به صورت مشترک با صدای شجریان و شاملو ساخته شد. آنچه در این مجموعه گوش‌نواز است توان آهنگسازی است و آقای شهبازیان با ساز، دانش و ساختار موسیقایی غربی، یک اثر هنری موسیقایی کاملا با روح ایرانی ارائه کرده‌ است، پرگویی و کم‌گویی ندارد و ملال‌آور نیست و ما با فضاهای موسیقایی گوناگونی در این اثر روبه‌رو هستیم.

مسجدجامعی افزود: در فضای موسیقایی استاد شهبازیان گزیده‌گو است. کم‌گویی او مخل معنا نیست. متناسب با محتوا آهنگسازی می‌کند و نوای آهنگ‌های او در خدمت فهم معنا و در مسیر پیوند شعر و موسیقی است.

مسجدجامعی: موسیقی زنده‌نام شهبازیان با روح ایرانی عجین است

امیدواری برای حل مشکلات تنفسی موسیقی

ساعد باقری، شاعر نیز در این آیین اظهارداشت: متاسفم که ما استاد ارجمندی را با مرگی نمادین بر اثر مشکلات تنفسی از دست دادیم اما امیدوارم که مشکلات تنفسی برای موسیقی برطرف شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های حرفه‌ای استاد شهبازیان گفت: استاد شهبازیان بسیاری اوقات حیرت و تعجب مرا برمی‌انگیخت، هنرمندانی که دستی در سنت نوآوری دارند بسیار کار سختی پیش روی آنهاست، به‌خصوص اینکه پیشگام هستند. با آهنگسازان برجسته بسیاری همکاری کردم اما شهبازیان متفاوت بود و از او آموختم، این هنرمند با ریشه زبان فارسی آشنا بود نه فقط شعر و با توجه و با دقت آثار را بررسی می‌کرد.

مسجدجامعی: موسیقی زنده‌نام شهبازیان با روح ایرانی عجین است

خدمت شهبازیان به موسیقی ملی ایران

هوشنگ کامکار در این مراسم یادبود با اشاره به آنکه ارزش فریدون شهبازیان خدمت او به موسیقی ملی ایران است، موسیقی که آمیخته‌ای از موسیقی‌های سنتی و فولکلور و موسیقی‌های دیگر است و ترکیب آن با عوامل موسیقایی جهانی است که کمک بسیاری در جهت ارتقای این نوع موسیقی کرد، شاگردان بسیار خوبی را تربیت کرد و کارهایی که فریدون انجام داده است، تا ابد در تاریخ موسیقی ما جاودانه خواهد بود، روحش شاد باشد.

مسجدجامعی: موسیقی زنده‌نام شهبازیان با روح ایرانی عجین است

«جام تهی» بهترین اثر شهبازیان

در ادامه این آیین پیام تصویری کامبیز روشن‌روان رئیس کانون آهنگسازان سینمای ایران پخش شد، وی در این پیام گفت: شوربختانه عزیز دیگری؛ فریدون شهبازیان آهنگساز، رهبر ارکستر و عضو شورای مرکزی کانون آهنگسازان سینمای ایران را از دست دادیم.

وی گفت: در نیمه دهه پنجاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اثری را مضمون اشعار عمر خیام را با آهنگسازی شهبازیان منتشر کرد، این اثر روح تازه‌ای در کالبد موسیقی ایران دمید و تا مدت‌ها در ذهن اهالی موسیقی حضور داشت، زمزمه می‌شد و مردم می‌شنیدند و استقبال خیلی زیادی از آن شد.

این آهنگساز بیان کرد: به گفته آقای شهبازیان «جام تهی» یکی از بهترین آثارش بر روی اشعار فریدون مشیری با صدای شجریان است و جزو نخستین آثار موسیقی ایرانی است که بر اساس شعر نو ساخته شده و توسط ارکستر «گل‌ها» اجرا شده است.

در این مراسم هنرمندان و چهره‌های فرهنگی و هنری چون محمد اصفهانی، خواننده؛ وارطان ساهاکیان، آهنگساز؛ علی جعفری پویان، نوازنده و دبیر هنری سال‌نوای موسیقی ایران؛ ماهور موسائیان، همسر زنده‌نام استاد شهبازیان نیز سخنرانی کردند.

انتهای پیام