شناسهٔ خبر: 70951745 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی:

معنویت اسلامی توحیدمحور، جامعه‌نگر و دارای نظامی جامع است

قم - ایرنا- رییس فرهنگستان علوم و اندیشه اسلامی با بیان اینکه معنویت اسلامی توحیدمحور، جامعه‌نگر و دارای نظامی جامع است، گفت: معنویت اسلامی با سایر آموزه‌ها تفاوت ماهوی دارد و بر مبانی وحیانی و فطری استوار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد، روز چهارشنبه در نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی در قم، با اشاره به تدوین حدود ۴۰ مبنا برای سلامت معنوی در اسلام، افزود:‌ منبع سلامت معنوی در اسلام، وحی الهی است و دیگر آموزه‌ها از اعتبار قطعی برخوردار نیستند.

وی با تشریح ویژگی‌های معنویت اسلامی تصریح کرد: معنویت اسلامی توحیدمحور است، این معنویت برخلاف دیگر مکاتب، تنها به بُعد فردی محدود نمی‌شود و ۲ ساحت شناختی و عملی را دربرمی‌گیرد که به شکلی جامع، پیوسته و هدفمند عمل می‌کند.

وی معنویت اسلامی را یک نظام و ساختار یکپارچه دانست و افزود: این معنویت برخلاف آموزه‌های انزواگرایانه، جامعه‌محور است و به تمدن‌سازی و جامعه‌پردازی دعوت می‌کند، معنویت اسلامی روحیه زهدگرایانه دارد، اما با تصوف و گرایش‌های جامعه‌گریز تفاوت ماهوی دارد و به انسجام اجتماعی و رشد فردی و جمعی توجه ویژه‌ای نشان می‌دهد.

رشاد با تأکید بر عمق و جامعیت معنویت اسلامی گفت: این معنویت به‌طور پیوسته در حال رشد و تعالی است، در این رویکرد، سلوک و شهود درونی انسان برقرار است و معرفت و عمل، پیوسته یکدیگر را تکمیل و اصلاح می‌کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معنویت اسلامی یک امر پراکنده یا محدود به گوشه‌ای از زندگی نیست، بلکه یک نظام فکری و عملی کامل است که از عمق و گستردگی بالایی برخوردار است و ظرفیت آن برای تحقق سلامت معنوی بی‌نظیر است.

تقویت زیرساخت‌های بهداشتی، راهگشای توسعه سلامت معنوی است

معنویت اسلامی توحیدمحور، جامعه‌نگر و دارای نظامی جامع است

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این همایش بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های شبکه بهداشت و درمان به‌عنوان یکی از پیش‌نیازهای توسعه سلامت معنوی تأکید کرد.

علی ابرازه با اشاره به اهمیت سلامت روان به‌عنوان یکی از ابعاد کلیدی سلامت، گفت: توجه به معیشت، درآمد و ایجاد آرامش در زندگی مردم، نه‌تنها سلامت جسمی را بهبود می‌بخشد، بلکه تأثیر مستقیمی بر ارتقای سلامت روان دارد.

وی افزود: جامعه‌ای که به سلامت جسمی و معنوی شهروندان توجه ویژه‌ای داشته باشد، در مسیر رشد متوازن و پایدار گام برمی‌دارد.

او خاطرنشان کرد که سلامت معنوی و جسمی باید هم‌راستا با یکدیگر تقویت شوند تا جامعه به رفاه و تعالی دست یابد.

گفتنی است در این آیین از شماری از پزشکان و متخصصان حوزه‌های مختلف درمانی و فعال در حوزه سلامت روان، با اهدای لوحی تقدیر به عمل آمد.

نهمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی صبح امروز چهارشنبه با پیام رییس جمهوری در قم آغاز و تا فردا چهارم بهمن‌ماه ادامه دارد.