به گزارش خبرنگار ایلنا، صبح امروز تیاگو آویلا (استاد دانشگاه و از فعالین کارگری و اجتماعی برزیل) به نمایندگی از برخی موسسات مردم نهاد این کشور با حضور در خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران با محمد حمزهای (معاون امور بین الملل خانه کارگر) به گفتگو و تبادل نظر پرداخته و درباره امکانهای همکاری بین تشکلات مدنی و کارگری برزیل و ایران صحبت کردند.
تیاگو آویلا، فعال کارگری و اجتماعی برزیلی، در ابتدای این جلسه ضمن اشاره به فعالیتهای خود در حوزه کنشهای ضد جنگ در اقصی نقاط جهان و از جمله در خاورمیانه گفت: ما در برزیل گروهی کارگری برای فقرزدایی و آموزشها در حوزههای مختلف مهارتی داریم که در حوزههایی مانند خیاطی، مهارتهای فنی و… فعال است.
وی افزود: ما در این حوزهها حاضر به همکاری با تشکلهای کارگری ایران هستیم و امیدواریم که بتوانیم از تجربیات این کشور استفاده کنیم.
در ادامه این جلسه، حمزهای توضیح داد: از همان ابتدای تشکیل تشکل خانه کارگر، آموزش از محورهای کار این تشکل است و خانه کارگر قویترین شبکه آموزش مهارتی را در بین تشکلهای کارگری منطقه به صورت کاملا رایگان یا بسیار ارزان داراست و این امکان را داریم که در این حوزه با دوستان برزیلی همکاری کنیم.
آویلا با بیان اینکه بسیاری از امکانهای همکاریِ جامعه بشری بخاطر وجود سرمایهداری و نفوذ امپریالیسم در کشورها از بین رفته، بر ضرورت همبستگی میان ملتها برای فائق آمدن بر این پدیدههای خطرناک تاکید کرد.
حمزهای در ادامه در پاسخ به این فعال اجتماعی تاکید کرد: انقلاب ما در ایران برای مستضعفین بود و ما از اساس با مقوله سرمایهداری مشکل داشته و داریم. سرمایه داری خشنترین پدیده بشری است و مشکلات آن امروز در بزرگترین قدرتهای جهان بر جامعه بشری پوشیده نیست؛ چنان که امروز میبینیم در ایالت کالیفرنیا ۳۶ هزار بیخانمان وجود دارد و این درحالی است که این کشور بیشترین فوتی را در کرونا بخاطر نبود نظام درمانی باکیفیت داشته است و این درحالی است که همزمان ثروتمندترین کشور دنیاست.
وی افزود: در ایران نیز آثار مخرب دخالت آمریکا را میبینیم. تحریمهای آمریکا باعث تخریب سطح دستمزدها در ایران و افت سطح زندگی شده اما خود سرمایهداری آمریکا در تمام جهان علاوه بر مسئله تحریم برخی کشورها، باعث تشدید فقر، نقض کنوانسیونهای بنیادین سازمان جهانی کار، تحمیل تورم، سرکوب مزدی و فقر و کودک کار و… شده است.
تیاگو آویلا اظهار کرد: در ایران شاهد حوادث پس از مرگ خانم امینی بودیم و در کشورها اعتراضات زیادی به راه افتاد و دولتهای غربی همراهی کردند اما همان دولتها در برابر کشتار غزه سکوت کردند. در مقابل هر آنچه در روسیه و چین و ایران و کشورهایی از این دست که خارج از مدار قدرت آمریکا رخ میدهد، توسط رسانههای بزرگ و همین دولتها برجسته و بزرگنمایی میشود و سایر موضوعات جهان از جمله نسلکشی اسرائیل در غزه نادیده انگاشته شده و سانسور میشود.
در پایان این نشست، تحریمهای کشورهایی مثل کوبا و ایران مورد محکومیت قرار گرفت و تاکید شد که باید کشورهای حوزه بریکس که برزیل هم جز آن است، همکاری بیشتری به عنوان دولتهای مستقل داشته باشند. ضمن اینکه تشکلهای کارگری هم باید در حوزه فلسطین و کنش علیه جنگ فعالیت بیشتری داشته باشند.
پس از این نشست، تیاگو آویلا استاد دانشگاه برزیل از بخش های مختلف خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بازدید کرد.