شناسهٔ خبر: 70951573 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش ۲۱ درصدی آزمایش تشخیصی تب مالت در استان مرکزی

اراک - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: آزمایشات تشخیصی بروسلوز(تب مالت) در جمعیت دامی این استان با هدف تشخیص و مقابله با این بیماری به عنوان یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در سال جاری ۲۱ درصد افزایش یافت. 

صاحب‌خبر -

دکتر محمد فتاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۳۲۸ هزار و ۹۶۲ رأس دام سبک و سنگین امسال برای مقابله با بیماری بروسلوز واکسینه شدند.

وی ادامه داد: این تعداد شامل ۷۹ هزار و ۸۰۴ راس دام سنگین و تعداد ۲۴۹ هزار و ۱۵۸ راس دام سبک بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به تست و خونگیری به منظور شناسایی بیماری بروسلوز افزود: تعداد ۵۶ هزار و ۱۸۰ مورد آزمایش بروسلوز در سال جاری در دامداری‌های استان انجام شد.

فتاحی اضافه کرد: ۲۷ راس دام مبتلا به بیماری بروسلوز شامل ۲۵ راس دام سنگین و ۲ راس گوسفند و بز در این آزمایش‌ها تشخیص و جهت جلوگیری از انتقال بیماری به انسان از گله حذف شدند.

وی افزود: اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برنامه‌های متنوعی برای کنترل و پیشگیری از بیماری بروسلوز در دستور کار دارد که یکی از آنها ارزیابی عملکرد واکسیناسیون انجام شده در دام سبک است و این برنامه نشان دهنده میزان اثر بخشی و ایمنی واکسیناسیون می‌باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: در همین راستا از ۲۶ گله واکسینه شده خونگیری و آزمایش سرمی متعاقب واکسیناسیون انجام شد که خوشبختانه اثر بخشی واکسن ها بسیار خوب ( بیشتر از ۹۰ درصد) ارزیابی شد.

فتاحی تاکید کرد: با انجام واکسیناسیون نمی‌توان از بیماری بروسلوز در دام‌ها پیشگیری کرد و مجموعه‌ای از اقدامات بهداشتی، قرنطینه‌ای و رعایت مسائل امنیت زیستی توسط دامداران در پیشگیری از بیماری بروسلوز در دامداری‌ها موثر است که در همین راستا جلسات آموزشی مختلف و متنوعی با بهره‌گیری از ظرفیت شوراها و دهیاری روستاها، مساجد، پایگاه های بسیج روستایی، فضای مجازی، شبکه برکت و برنامه های رادیویی در استان برگزار شده است.

وی اظهار کرد: برنامه دیگری که در دستور کار دامپزشکی استان قرار دارد انجام تست شیر در گاوداری های صنعتی است که ۳۹ مورد در سال جاری انجام شده است.

به گزارش ایرنا، بیماری بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در انسان به عنوان بیماری تب مالت شناخته می‌شود و باعث سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، احتمال عقیم شدن و نازایی دام می‌شود و از طریق مصرف لبنیات غیر پاستوریزه، پنیر محلی، آلایش خوراکی دام آلوده و تماس مستقیم با حیوان آلوده به انسان منتقل می‌شود.

واکسیناسیون دام‌ها با هدف ایمن سازی علیه بیماری بروسلوز و جلوگیری از انتقال احتمالی این بیماری به جامعه انسانی انجام می‌شود.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک‌هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.