شناسهٔ خبر: 70951484 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

صحت و اصالت تمام آثار بازگشتی به موزه امام علی (ع) تایید شد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از موزه امام علی (ع) و ۲۸ تابلوی بازگردانده شده این موزه که چندی پیش جهت شرکت در نمایشگاه دائمی «Word Art Dubai» ارسال شده بود، بازدید کرد.

صاحب‌خبر -

نرگس معدنی‌پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از گنجینه موزه امام علی (ع) و ۲۸ اثر هنری بازگردانده شده که تابستان امسال جهت نمایش در نمایشگاه دائمی «Word Art Dubai» ارسال شده بود، بازدید به عمل آورد و صحت و سلامت آثار را تایید کرد.

معدنی‌پور گفت: با توجه به تذکرات اعضای شورا و توضیحات رییس سازمان فرهنگی و هنری و به دنبال آن پیگیری‌ها و بررسی‌های کارشناسی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و کمیته هنری شورا مبنی بر ارسال ۳۰ اثر به خارج از کشور برای نمایش و فروش، سازمان فرهنگی و هنری اعلام کرد که تنها دو اثر از هانیبال الخاص به فروش رسیده و مابقی آثار تنها به نمایش گذاشته شده و به سازمان و موزه امام علی (ع) بازگشته است.

وی ادامه داد: پس از اعلام این موضوع، اسناد نیز مشاهده و مشخص شد که این آثار بر اساس اختیاری که به هیئت امنا داده شده، خارج شده و کاملاً بر اساس بررسی‌های کارشناسی بوده است.

تمام آثار با تأیید هیئت امنای سازمان فرهنگی و هنری خارج شد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه ما مدارک را بررسی کردیم و سازمان نیز اسناد را برای شورا ارسال کرد، یادآور شد: تمام آثار بر اساس صورت جلسه هیئت امنا و موافقت آنها انتخاب و خارج شده و در واقع مجوز هیئت امنا را داشته و این موضوع جزء اختیارات سازمان فرهنگی و هنری است.

وی همچنین تصریح کرد: آنچه اهمیت داشت، این بود که آثار به کشور برگردد و در فضای موزه قرار بگیرد. کمیته هنری شورا موظف به بررسی این موضوع شد و این اقدام صورت گرفت و گزارش بررسی‌ها ارائه شد. بنده نیز امروز از موزه بازدید کردم که این اطمینان حاصل شود که آثار به گنجینه بازگشته است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه تمام این آثار رؤیت شد، گفت: با توجه به اینکه لیست آثار را در اختیار داشتیم، طبق لیست تمام ۲۸ اثر بررسی شد و آثار کاملاً طبق فهرستی که صورت جلسه شده، بازگشت داده شده بود.

وی افزود: درخواستی که داشتیم این بود که ۲۸ اثر بازگشت داده شده، به دلیل ابهامات مطرح شده و سوالات اعضای شورا به نمایش گذاشته شود و هم اعضا و هم اصحاب رسانه از آن بازدید کنند.

پیش‌بینی بودجه برای ترمیم آثار هنری ارزشمند شهرداری تهران

معدنی‌پور با تاکید بر اینکه یکی از ظرفیت‌های خوبی که شهرداری تهران از گذشته به یادگار دارد، آثار فرهنگی و هنری است، اظهار کرد: سازمان فرهنگی و هنری تنها مجموعه تخصصی در این حوزه است و باید به آثار تحت نظارت آن، توجه ویژه‌ای داشته باشیم. این آثار خاص و ویژه است و باید به‌روز رسانی شود.

معدنی‌پور با بیان اینکه آثار قدیمی زیادی در موزه‌ها وجود دارد که در صورت نیاز باید ترمیم شوند، خاطرنشان کرد: ممکن است در دوره‌های قبل به آنها بی‌توجهی شده باشد و حالا که این نگاه وجود دارد، باید آثار بررسی و برآورد مالی ترمیم و به‌روزرسانی آن اعلام شود. این آثار جزء سرمایه‌های ملی به شمار می‌رود و باید متخصصین آنها را کارشناسی کنند و در بودجه پیشنهاد دهند؛ ما نیز در شورا قطعاً حمایت خواهیم کرد.

وی با اعلام اینکه بودجه مشخصی برای موزه‌ها به مناطق اختصاص دادیم، تصریح کرد: یکی از برنامه‌هایی که سازمان فرهنگی و هنری دارد، حفظ آثار هنری موزه‌هاست؛ لذا گفتیم که این بخش به صورت مشخص و جداگانه برای تخصیص بودجه به ما اعلام شود.

ثبت ۳۰۰ اثر هنری موزه امام علی (ع) در سامانه جام

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه یکی از اقدامات مثبت موزه امام علی (ع) ثبت آثار در سامانه جام است، گفت: از پنج هزار و ۶۹۰ اثر این موزه، سه هزار اثر قابلیت ثبت در سامانه را دارند که تاکنون تعداد ۳۰۰ اثر اولویت‌دار به ثبت رسیده و همه روزه این روند ادامه دارد و مابقی آثار تا یک سال آینده به طور کامل ثبت خواهد شد.

معدنی‌پور با بیان اینکه طرحی در شورا تهیه شده که بر اساس آن شهرداری ملزم به ثبت تمام آثار هنری و تاریخی واجد ارزش در سامانه جام خواهد شد، اظهار کرد: کمیته‌ها و کمیسیون‌های شورا نظرات تخصصی خود را اعلام کردند که پس از جمع‌بندی جهت تصویب، تا پایان امسال در صحن مطرح خواهد شد.

وی تاکید کرد: جز معاونت اجتماعی و فرهنگی و سازمان فرهنگی و هنری، سایر بخش‌های شهرداری و دیگر معاونت‌ها نیز آثاری دارند که از ارزش تاریخی و هنری برخوردار هستند و باید در سامانه ثبت شوند. پس از تصویب این طرح شهرداری ملزم به ثبت این آثار خواهد شد.

گفتنی است ۳۰ اثر از ۱۹ هنرمند شامل آیدین آغداشلو، نعمت لاله‌ای، صادق تبریزی، مهدی حسینی، آنه محمد تاتاری، محمد جوادی‌پور، علی اکبر صادقی، علی ذاکری، عنایت‌الله نظری نوری، خسرو خسروی، بابک خدابنده، رضا هدایت، رضوان صادق‌زاده، حسین محجوبی، هانیبال الخاص، احمد خلیلی فرد، علی شیرازی، احمد وکیلی و حبیب توحیدی در نمایشگاه word art dubai به نمایش گذاشته شده بود که با احتساب فروش دو اثر از هانیبال الخاص، ۲۸ اثر دیگر به موزه امام علی (ع) بازگشت.

منبع: شهرداری