به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری و معارفه سرپرست فرمانداری کهنوج اظهار کرد: انتظار از فرماندار پشت میز نشستن نیست بلکه ارزیایی فرماندار بر این اساس باید باشد که برای پیشرفت شهرستان چه اتفاقی افتاده است.
وی افزود: این موضوع که چشمانداز فرماندار برای شهرستان چیست و قرار است آن را به چه نقطهای برساند مورد تاکید است.
استاندار کرمان ادامه داد: انتظاراتی از فرماندار وجود دارد از جمله اینکه بهترین تعامل را با مردم داشته باشد، در میدان باشد و گوش به مشکلات آنان بسپارد.
وی اضافه کرد: فرماندار باید ارتباط مناسب با سازمان های شهرستان داشته باشد و یک جو پویا و زنده ایجاد کند؛ همچنین جذب سرمایهگذاری باید یک رویکرد باشد.
توسعه عدالتمحور
طالبی تاکید کرد: توسعه شهرستان با توجه به گستردگی آن باید عدالتمحور باشد و به جایگاه طوایف، عشایر و اقوام به عنوان سرمایههای نظام توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط خوب و تعامل نزدیک با نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز باید مدنظر فرماندار باشد.
استاندار کرمان تصریح کرد: متعهد به پیشرفت، توسعه و آبادانی جنوب استان کرمان هستم.
کهنوج سراسر استعداد
وی یادآور شد: کهنوج یکی از قطب های کشاورزی در جنوب کرمان با تولیدمحصولات استراتژیک است که در اقتصاد استان و کشور می تواند موثر باشد.
طالبی ادامه داد: کهنوج سراسر استعداد در حوزه اقتصاد است و قطب معدنی جنوب کرمان محسوب می شود که میتواند قطب صنایع معدنی نیز شود.
وی همچنین افزود: کهنوج دارای ذخایری از جمله مس، طلا، منگنز و تیتانیوم است که هرکدام این ظرفیت را دارند که پیشران توسعه در هر منطقهای باشد.
استاندار کرمان گفت: جنوب استان نقطه تلاقی استان های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است و نزدیکی آن به دریا و موضوع پسکرانههای مکران، این منطقه را به عنوان یکی از مناطق استراتژیک کشور مطرح کرده است و باید از آن برای توسعه اقتصاد کشور هم بهره گرفت.
وی یادآور شد: کهنوج در حوزه گردشگری هم استعدادها و ظرفیت های خوبی دارد اما در بحث آب و نوع کشاورزی منطقه محدودیت ها و مشکلاتی وجود دارد.
از ضعف زیرساختی تا صنایع تبدیلی
طالبی با بیان اینکه در معیشت مردم کهنوج نیز مشکلاتی دیده می شود ادامه داد: این شهرستان در حد و اندازه خود، از زیرساخت های مناسب برخوردار نشده است.
وی با اشاره به محورهای توسعه کهنوج گفت: مهمترین امر تاثیرگذار توسعه و تقویت زیرساخت ها است که توسعه جاده و خطوط ریلی در برنامههای استانداری وجود دارد.
استاندار کرمان اضافه کرد: صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی نیز می تواند اقتصاد مولدی در این منطقه به وجود بیاورد.
وی افزود: در مقوله آموزش و پرورش باید مسائل به صورت ویژه دیده شود، به خصوص در حوزه آموزش های فنی که مورد نیاز کهنوج است.
طالبی تاکید کرد: بهشدت با خام فروشی در استان مخالفیم و بهره برداری از معادن با تعهد بهرهبرداران برای ایجاد واحدهای فرآوری همراه است.
مطالبات نماینده مجلس
نماینده ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مهمترین رکن توسعه نیروی انسانی است و خواسته مردم ۶ شهرستان جنوبی بهرهگیری بیشتر از نیروهای نخبه این مناطق در پست های مدیریتی مختلف است.
منصور شکرالهی افزود: از ۱۲۰ پست مدیرکلی در استان تنها ۲۴ مدیرکل سهم ۶ شهرستان جنوبی است.
وی با بیان اینکه راه، پیش زمینه توسعه هر مکانی است ادامه داد: ریل راه آهن در لایحه بودجه آمده است که مسیر از جیرفت به جاسک و سپس به بم وصل شود.
شکرالهی با اشاره به اینکه (فرآیند ایجاد) منطقه ویژه اقتصادی جازموریان در حال اتمام است بیان کرد: آینده توسعه دریامحور است و اگر این اتفاقات بیافتد جنوب کرمان متحول می شود.
نماینده شهرستان های کهنوج، فاریاب، جازموریان، رودبارجنوب، منوجان و قلعه گنج با بیان اینکه کارخانه تیتانیوم کهنوج آماده افتتاح است افزود: معادن متنوعی از جمله مس، تیتانیوم و طلا در کهنوج داریم.
وی با اشاره به اینکه رضایت مردم ملاک است و نباید نگاه صرف سیاسی داشت عنوان کرد: مهر محرومیت باید از پیشانی مردم جنوب کرمان برداشته شود.
همه با فرماندار همراه شوند
امام جمعه موقت کهنوج نیز در این نشست با بیان اینکه مطالبه گری در این منطقه کمتر است گفت: مسئولان باید تلاششان را مضاعف کنند و مردم نیز این تلاش را می بینند و قدردان هستند.
حجتالاسلام خادمی تاکید کرد: همه با فرماندار جدید همراه شوند.
به گزارش ایرنا در این آیین محسن ایزدی به عنوان سرپرست فرمانداری کهنوج معرفی و از خدمات علی شعبانی فرماندار پیشین تقدیر شد.
استاندار کرمان صبح امروز وارد کهنوج شد و در بدو ورود با حضور در گلزار شهدا به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.
مرکز شهرستان کهنوج در فاصله ۳۳۰ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار گرفته است.