شناسهٔ خبر: 70950964 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

گزارش|

تروریستی خواندن حشد الشعبی توسط فیلیمو و عمق فاجعه در نمایش خانگی!

شبکه نمایش خانگی «فیلیمو» در یک مسابقه سرگرمی نام گروه «حشدالشعبی» را در کنار داعش قرار داد و آن را تروریستی نامید چنین اشتباهاتی نه تنها به جایگاه گروه‌های مقاومت آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند باعث تضعیف گفتمان‌های حمایتی در افکار عمومی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، پلتفرم نمایش خانگی فیلیمو در یک نظرسنجی که به مناسبت ارزیابی دانش کاربران درباره آثار این پلتفرم بود، در سوالی که با محوریت فیلم «خوب، بد، جلف» طراحی شده بود،، نام گروه «حشد الشعبی»، یکی از نیروهای کلیدی و تاثیرگذار در محور مقاومت را در کنار نام گروهک‌های بعضا تروریستی مانند داعش یا اسامی با بار معنایی منفی فیلم درج کرده است.

تروریستی خواندن حشد الشعبی توسط فیلیمو و عمق فاجعه در نمایش خانگی!

هم ردیف کردن حشدالشعبی، گروه‌های تروریستی و داعش وقیح ترین کاری است که یک شبکه نمایش خانگی آن هم در حوزه سرگرمی می‌تواند کند. اینکه یک پلتفرم با مخاطب بالا چنین کلماتی را کنار هم و ذیل کمپین تبلیغاتی فیلم «خوب، بد، جلف» به هر دلیلی قرار دهد نشان از این است که نه تنها نظارتی بر این بخش وجود دارد بلکه گویی زمینی بی صاحب و رها شده است که هر لحظه باید منتظر یک غافلگیری بزرگ باشیم. 

موضوع کنار هم قرار دادن حشد الشعبی و داعشی که سالها این گروه مقاومت اصیل منطقه در عراق علیه آن و تروریست در منطقه مبارزه کرده است و از میراث ماندگار شهدای بزرگی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس است مسئله ای نیست که به سادگی بتوان از آن گذشت. این اتفاق علاوه بر اینکه توهین به مقاومت مردمی کشور عراق است می‌تواند زمینه‌ساز برهم خوردن روابط میان دو کشور ایران و عراق شود.

عمق فاجعه ای که امروز در شبکه نمایش خانگی می‌بینیم نتیجه انداختن توپ در زمین یکدیگر صدر تا ذیل قانونگذاران، مسئولین فرهنگی و مدعیانی است که در خواب غفلت خود به سر می‌برند. تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر محتوایی عاجز از نظارت لازم بر جزئیات و کلیات محتوایی است که در پلتفرمهایی شبیه به فیلیمو در حال انتشار است و اگر این موضوع به حال خود رها شود می تواند تاثیرات جبران ناپذیری برای منافع ملی و حتی امنیت ملی کشور داشته باشد. 

هزینه نشر محتوایی که می تواند علیه امنیت ملی، روابط سطح عالی دو کشور همسایه و همچنین در مقابل ارزش های هسته سخت نظام و علیه منافع ملی است آنقدر باید بالا باشد که هیچ بنگاه یا پلتفرم محتوایی به این سادگی به خود اجازه نشر آن را ندهد اما واقعیت ماجرا این است که مدیران این مجموعه ها و در صدر آن شبکه نمایش خانگی هیچ نهاد درست و درمانی را برای تنظیم گری و با داشتن ضمانت اجرایی برای بالا بردن این هزینه و ایجاد جریمه را بالای سر خود نمی بینند. 

هر چند فیلیمو با انتشار پیامی از اشتباه رخ داده عذرخواهی کرده اما واقعیت ماجرا این است که هزینه نشر چنین محتواهایی آنقدر بالاست که با یک عذرخواهی ساده از بین رفتنی نیست و اگر همین امروز فکری به حال آن نشود تبعات جبران ناپذیری خواهد داشت. اگر به تأثیرات محتوای سریال‌های خشونت آمیز و مملو از تحریکات جنسی آن اندیشه نمی‌شود اینجا موضوع تبعات سیاسی جبران ناپذیری در میان است که ثانیه شمار آن از همان لحظه نشر این محتوا آغاز شده است. 

ساترا از تنظیم گری محتوای صوت و تصویر فراگیر عاجز است و قانونگذار و سیاستگذار هم در کلاف پیچیده و سر در گمی به سر می‌برد که جز با بازنگری به مسئله راه به جایی نخواهد برد و این موضوع هر چه سریعتر باید در بالاترین سطح تصمیمگیران مطرح و حل و فصل شود. 

همه این مسائل در حالی رقم می خورد که بارها رهبر انقلاب به موضوع «افکار عمومی» و مراقبت و توجه ویژه به آن تاکید و غفلت از این مسئله می‌تواند وضع را خرابتر و آن را به موضوعات سطح بالاتری تسری دهد. 

احمدرضا معراجی کارشناس رسانه نیز این اقدام را «نمونه‌ای از سهل‌انگاری فرهنگی» توصیف کرده و افزود: «چنین اشتباهاتی نه تنها به جایگاه گروه‌های مقاومت آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند باعث تضعیف گفتمان‌های حمایتی در افکار عمومی شود». البته اینکه موضوع را یک اشتباه هم بخوانیم نگاه تمساحی و سهل گیرانه است. چرا که وقتی زنجیره اتفاقات موجود در نمایش خانگی و عمق فاجعه را در کنار هم قرار دهیم می‌توانیم بگوییم: عمق فاجعه در نمایش خانگی و عدم نظارت بر آن آنقدر زیاد است که در وصف نمی‌گنجد.