به گزارش ایرنا، محمد کعب عمیر روز چهارشنبه در نشست شورای اداری شهرستان شوش که با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سالن نشستهای فرمانداری شوش برگزار شد، افزود: میراث جهانی شوش به تهدیدی برای توسعه شوش طی سالهای گذشته تبدیل شده بود که خوشبختانه نگاه این تهدید آمیز به گردشگری در دولت سیزدهم به نگاه فرصت محور در دولت چهاردهم تغییر کرد.
وی با بیان اینکه شوش شهر تاریخی، مذهبی و جهانی است و باید توسعه این شهر نیز متناسب با این ظرفیت باشد، ادامه داد: متاسفانه شوش با وجود ظرفیتهای عظیم گردشگری، تاریخی و مذهبی از زیرساختهای گردشگری محروم است.
نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شوش نگین تمدن ایران اسلامی است، گفت: وزیر میراث فرهنگی شناخت و اشراف کافی بر ظرفیتهای گردشگری و تاریخی شوش دارد که این موضوع باعث افزایش امید برای تحول در این شهرستان در دوره مدیریتی صالحی امیری شده است.
وی افزود: تامین بسیار محدود منابع مالی برای توسعه و ارتقای زیرساختهای حرم دانیال نبی(ع) موجب شده تا شرایط کنونی این حرم سنخیتی با شان و جایگاه این پیامبر الهی نداشته باشد.
بیکاری یکی از چالشهای جدی جوانان شوش است
کعب عمیر با بیان اینکه مسایل خوزستان و شوش مشخص بوده و حل آنها نیازمند هم افزایی میان تمام ارکان است، اظهارکرد: تدوین برنامه مشخص برای حل مسایل میراث فرهنگی و گردشگری شوش و تقسیم کار برای گره گشایی از این مسایل ضرورت دارد.
وی بیکاری را یکی از چالشهای جدی جوانان شوش دانست و افزود: استفاده از معافیت مالیاتی شرکتهای مستقر در شوش برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری این شهرستان از جمله ظرفیتهای لازم برای جذب اعتبار و سرمایه گذار به بخش گردشگری شوش است.
نماینده مردم شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ۲ اثر از ۲۶ اثر فرهنگی و تاریخی ثبت جهانی در یونسکو متعلق به شوش است که این ظرفیت بیبدیل به خوبی مورد استفاده قرار نگرفته است.
خواسته اصلی مردم شوش، توسعه زیرساختهای گردشگری این شهرستان است
سرپرست فرمانداری شوش نیز در این نشست با بیان اینکه شوش، کهن شهر ایران با قدمت بیش از ۶ هزار سال خواستگاه تمدن و شهرنشینی در جهان است، گفت: آرامگاه دانیال نبی(ع) و دعبل خزاعی، یادمان شهدای فتح المبین، داشتن ۲ اثر فاخر میراث فرهنگی ثبت شده جهانی، طبیعت غنی و ارزشمند و وجود سه رودخانه کرخه، دز و شاوور بخشی از ظرفیتهای عظیم گردشگری و میراث فرهنگی و مذهبی شوش است.
امید صبری پور با اشاره به ظرفیتهای بینظیر گردشگری شوش افزود: رفع دغدغهها، کمبودها، نواقص و بهره گیری از ظرفیتهای بیبدیل شوش در بخش میراث فرهنگی و گردشگری نیازمند توجه جدی ملی و استانی است.
وی با بیان اینکه میراث تاریخی شوش در جهان شناخته شده است، ادامه داد: اولویت و خواسته اصلی مردم شوش، توسعه زیرساختهای میراث فرهنگی و گردشگری در این شهرستان است و حضور وزیر گردشگری در شوش فرصتی برای گره گشایی از مشکلات بخش گردشگری و میراث فرهنگی است.
ضوابط حریم و عرصه مصوب میراث فرهنگی در شوش نیازمند بازنگری است
سرپرست فرمانداری شوش اظهارکرد: ضوابط حریم و عرصه مصوب میراث فرهنگی در شوش در برخی موارد بدون ملاحظههای اجتماعی و سیاسی تدوین شده است که نیاز به بازنگری جدی در راستای توسعه پایدار این شهرستان دارد.
وی ادامه داد: بازنگری ضوابط حریم و عرصه میراث فرهنگی در شوش ضمن رعایت قوانین حراست و حفاظت از میراث فرهنگی یکی از مطالبههای مهم این شهرستان است.
صبری پور گفت: محدودیت ارتفاع ساخت و سازها در شوش موجب شده تا امکان احداث هتل در این شهرستان وجود نداشته باشد که این موضوع به مانعی جدی برای توسعه گردشگری و جذب گردشگران در شوش تبدیل شده است.
سفر رییس جمهور و هیات همراه به خوزستان امیدآفرین است
امام جمعه شوش نیز در این نشست سفر رییس جمهور و هیات همراه به خوزستان را امیدآفرین دانست و گفت: مصوبههای قابل اجرا به عنوان دستاوردهای سفر رییس جمهور به خوزستان میتواند ارتقای امید در استان و شهرستان را در پی داشته باشد.
حجت الاسلام سیدمرتضی مرعشی، با بیان اینکه رفع موانع از توسعه شوش میتواند بستر تحول در این شهرستان را فراهم کند، افزود: مصوبههای قابل اجرا برای شوش انتظار از وزیر میراث فرهنگی در سفر به شوش است.
به گزارش ایرنا، همزمان با سفر رییس جمهور به خوزستان، ۱۰ وزیر و معاون رییس جمهور نیز به نمایندگی از رییس جمهور در شهرهای مختلف خوزستان حاضر شدهاند و ضمن بازدید و نشستهای مختلف، افتتاح طرحهای مختلف را در دستور کار دارند.
شوش از مهمترین و باشکوهترین شهرهای باستانی ایران و جهان در ۱۱۵ کیلومتری شمال غربی اهواز قرار دارد.
پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه سال ۹۴ در نشست آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در شهر بن آلمان بررسی و ثبت جهانی آن تأیید شد.
پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپههای آکروپول و قلعه فرانسویها است.
باستانشناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوشها را در این منطقه انجام دادند، بر اساس برآورد اولیه، ۴۰۰ هکتار از این محوطه را بهعنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند اما در بررسیهای باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش بهاضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.
“محوطه باستانی شوش” و “معبد چغازنبیل” ۲ اثر شاخص میراث فرهنگی کشورمان در شهرستان شوش قرار دارند که هر ۲ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند.
وجود آثار باستانی پیش از میلاد و نیز آثاری از چندین تمدن مهم از جمله هخامنشی، ساسانی، اشکانی و اسلامی در شوش، این شهرستان را به یک هدف مهم برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.