به گزارش ایرنا، اسلامآباد غرب «هارونآباد» یکی از شهرستان های بزرگ در استان کرمانشاه است و بعد از شهر کرمانشاه در رده دوم جمعیتی قرار دارد اما با این حال جوانان این شهرستان برای گذراندن اوقات فراغت خود بیشتر از چند انتخاب ندارند؛ یا کوه یا قهوه خانه، تعداد اندکی نیز سر از باشگاه های ورزشی در می آورند که البته تعدادشان زیاد نیست.
اسلام آباد غرب با اینکه بر مسیر اصلی ۲ مرز رسمی کشور یعنی پرویزخان و سومار قرار دارد اما جوانان منطقه درآمد بالایی ندارند بنابر این برای گذراندن اوقات فراغت خود به قهوه خانه یا نهایتا به کوه های اطراف شهر پناه ببرند.
اسلامآباد غرب زادگاه چهره های علمی، ادبی و ورزشی زیادی همچون کیهان کلهر هنرمند بین المللی، کریم سنجابی دکترای حقوق از دانشگاه سوربن و وزیر خارجه دولت دکتر مصدق، غلامرضا رشید یاسمی محقق و ادیب، علی اکبر نقی پور پزشک، مورخ، نویسنده، فرزاد فرهادیان کاپیتان تیم ملی والیبال به مدت ۱۲ سال و مدرس فدراسیون جهانی و کرم احمدیان کاپیتان سابق تیم ملی بسکتبال بوده است.
خبرنگار ایرنا در گفت و گو با یکی از شهروندان اسلام آبادی از وی در مورد گذراندن اوقات فراغت و اماکن تفریحی این شهر پرسید که او اینگونه پاسخ داد: اون قدری که من مراکز تاریخی استان رو از سرناچاری و نبود مکان های تفریحی رفتم و مهمان هام رو بردم که همه جا برام تکراری شده.
این شهروند افزود: هر زمانی که برایم مهمان میاد میگه این جاها رو دفعات قبلی رفتیم و دیگه نریم؛ یعنی موندم که چیکار کنم و مهمان ها و خانوادم رو کجا باید ببرم برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت؛ جایی به جز کوه های اطراف شهر به ذهنم نمیاد که برای ساعتی هم شده از فکر و خیال در بیام.
یک شهروند دیگر نیز به ایرنا گفت: به هر کسی در اسلام آباد غرب میگیم بریم تفریح میگه بریم کوه! یعنی کوه رفتن و کباب پختن شده تنها تفریح سالم مردم این شهر؛ اینها سخنان یکی از شهروندان دغدغه مند اسلام آبادی است.
هاب (قطب) تجارت کرمانشاه چه شد؟
در شهرستان اسلام آباد غرب نیز مانند کل استان کرمانشاه درد اصلی مردم و به خصوص جوانان کمبود مشاغل پایدار است؛ آمار بالای بیکاری و کمبود زیرساخت های مناسب باعث شده بسیاری از جوانان برای یافتن کار به دیگر شهرهای ایران مهاجرت کنند، عده ای از جوانان نیز مغازه ای باز کرده اند و تعداد زیادی نیز بیکارند.
منطقه ویژه اقتصادی اسلامآباد غرب که زمانی از آن با نام هاب تجارت غرب کشور یاد می شد یکی از ظرفیت هایی است که می تواند علاوه بر اشتغال بالا باعث گردش اقتضادی زیاد و جذب سرمایه گذار شود که به تبع آن رشد فضای گردشگری و ایجاد اماکن و مراکز تفریحی و رفاهی است.
کسی به فکر اسلام آباد غرب نیست
ستار پروین دانشیار دانشگاه و مددکاری اجتماعی طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهرستان اسلام آباد غرب از لحاظ جمعیتی دومین شهرستان پرجمعیت استان است و در آن تنوع فرهنگی و مذهبی زیادی وجود دارد.
وی با بیان اینکه اسلام آباد غرب تنها از نظر وسعت شهری رشد کرده است، ادامه داد: آثار جنگ تحمیلی در جای جای این شهرستان وجود دارد و ترکش های ناشی از بمباران های متعدد بر پیکر شهر هنوز نظر هر عابر پیاده ای را به خود جلب می کند.
این استاد دانشگاه افزود: اگرچه جغرافیای شهر اسلام آباد غرب رشد کرده است اما به طبع این رشد سطح اقتصادی و فرهنگی در جا زده است؛ بسیاری از نخبگان و افراد توانمند شهرستان به دلیل نبود زیرساخت های رفاهی مهاجرت کرده اند و متاسفانه این افراد آورده مفیدی برای زادگاهشان نداشته اند.
طبیعت اسلام آباد غرب به گردشگری تبدیل نشده است
پروین با بیان اینکه اسلام آباد غرب طبیعت زیبایی دارد اما زیرساخت گردشگری برای آن فراهم نشده است، افزود: منطقه «گلال سیه» در میانه جاده اسلام آباد به گیلانغرب دارای طبیعت بکر و جنگل های انبوه بلوط است؛ این دره بسیار زیبا را می توان با ایجاد زیرساخت هایی مانند احداث رستوران، موزه، آب نما و چند آبشار مصنوعی به یکی از مراکز گردشگری استان کرمانشاه تبدیل کرد.
وی گفت: برنامه مدون و منسجمی برای ایجاد مراکز تفریحی و گردشگری اسلام آباد غرب وجود ندارد و اگر طرحی تهیه شده است ؛ مردم و کارشناسان از آن بی اطلاعند.
تپه چغاگاوانه؛ ۱۰ هزار سال قدمت دارد
وی ادامه داد: یکی دیگر از مکان هایی که ظرفیت دارد تا به عنوان مرکز تفریحی، گردشگری حتی در سطح بین المللی از آن استفاده شود تپه چغاگاوانه است؛ این تپه مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان و در تاریخ ۱۹ تیر ۱۳۴۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد، چغاگاوانه با ارتفاعی حدود ۲۵ متر در وسط شهر اسلامآباد غرب بین خانههای مسکونی قرار دارد.
پروین افزود: اگر اعتبار کافی برای کاوش باستان شناسی در این تپه اختصاص پیدا کند، می توان آن را مانند تپه باستانی هگمتانه به یک سایت موزه تبدیل کرد اما متاسفانه برنامه خاصی برای تبدیل این مزیت به فرصت جدید وجود ندارد.
وی گفت: با وجود چنین اماکنی متاسفانه غیر از میدان امام خمینی که آنهم هویت بصری چندانی ندارد نماد فرهنگی دیگری در این شهرستان وجود ندارد؛ یک سینما در اسلام آباد غرب وجود داشت که آن نیز تعطیل شد و تعطیلی سینما در هر شهر نشان دهنده این است که فرهنگ در آنجا اهمیتی ندارد.
وی پیشنهاد داد: شهرداری اسلام آباد در کنار ایجاد فضاهای تفریحی با برگزاری جشنواره های مختلف و گرامیداشت روزهای متنوع استانی، ملی و جهانی زمینه شادی و پرکردن اوقات فراغت شهروندان در شهر را فراهم کند.
خبرنگار ایرنا به دلیل سختی دسترسی به فرماندار و شهردار ؛ نظر معاون فرماندار اسلام آباد غرب را جویا شد که وی در پاسخ گفت: ظرفیتهای شهرستان شناسایی شدهاند و ضروریست که زیرساختهای متناسب با آن ایجاد و گسترش یابد.
رضا حیدری افزود: در عین حال لازم است که مفهوم تفریح و سرگرمی به طور جامعتری تعریف شود تا نیازهای مختلف اقشار جامعه را در برگیرد زیرا با توجه به تنوع سلیقهها و نیازهای مردم ایجاد فضاهایی برای فعالیتهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی میتواند به بهبود کیفیت زندگی در شهرستان و حتی جذب گردشگر کمک کند.
وی تایید کرد که شهرستان اسلام آباد غرب با کمبود اماکن تفریحی عمومی، نظیر شهربازی و پارکها مواجه است که بر کیفیت زندگی ساکنان تأثیر میگذارد.
وی در خصوص برنامه های مسوولان شهرستان اسلام آباد برای رفع این کمبودها توضیحاتی ارائه داد که متعاقبا منتشر می شود.
به گزارش ایرنا، شهرستان اسلام آباد غرب با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در ۶۰ کیلومتری غرب کرمانشاه قرار دارد.