مهدی رسولی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استان خراسان رضوی با توجه به جمعیت بالا و همچنین وجود زیرساختهای مناسب، میتواند به عنوان قطب ورزش الکترونیک در کشور مطرح شود.
وی بیان کرد: ایجاد باشگاههای الکترونیک، برگزاری مسابقات منطقهای و بینالمللی و سرمایهگذاری در این زمینه میتواند به توسعه این رشته ورزشی در خراسان رضوی کمک کند.
مدیر کمیته نوآوری فدراسیون ووشو ادامه داد: شهر مشهد به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران، ظرفیت های بالایی برای پیشرو بودن در این زمینه دارد و ایجاد لیگهای حرفهای و میزبانی مسابقات بزرگ میتواند به تبدیل شدن خراسان رضوی به یک برند در حوزه ورزشهای الکترونیک کمک کند.
وی اظهار کرد: فدراسیون ووشو به عنوان یکی از پیشگامان در حوزه نوآوری، کمیتهای برای توسعه ورزشهای الکترونیک راهاندازی کرده است و در تفاهم نامه با استانداری خراسان رضوی این فدراسیون قصد دارد بهزودی نخستین دوره مسابقات الکترونیک رزمی را در شهر مشهد برگزار کند.
رسولی گفت: این اقدام میتواند به عنوان یک الگو برای دیگر فدراسیونها مطرح شود و راه را برای توسعه بیشتر رشته ورزشهای الکترونیک در ایران هموار کند.
وی افزود: با پیشرفت سریع تکنولوژی، دنیای امروز شاهد تغییرات گستردهای در سبک زندگی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان است که یکی از این تغییرات، گرایش به سمت ورزشهای الکترونیک (eSports) است.
مزایا و معایب ورزش های الکترونیک
رییس مرکز نوآوری پژوهشگاه تربیت بدنی بیان کرد: در گذشته، بازیها و فعالیتهای بدنی به صورت سنتی و در فضای باز و یا حیات خانه انجام میشد، اما امروزه با ظهور دستگاههایی مانند کنسولهای بازی، گوشیهای هوشمند و فناوریهایی مانند واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، ورزشهای الکترونیک به بخشی جداییناپذیر از زندگی بسیاری از افراد تبدیل شده است.
رسولی ادامه داد: این پیشرفتها باعث شدهاند که مردم از فواصل دور بتوانند با یکدیگر به رقابت بپردازند و حتی در مسابقات بینالمللی شرکت کنند، با افزایش جمعیت و محدودیتهای فضایی، ورزشهای الکترونیک به عنوان یک جایگزین جذاب برای فعالیتهای بدنی سنتی مطرح شدهاند.
وی با اشاره به جذابیت و فراگیری ورزشهای الکترونیک گفت: کیفیت بالای بازیها، گرافیک پیشرفته و امکان رقابت با افراد از سراسر جهان، از دلایل اصلی جذابیت ورزشهای الکترونیک است. این حوزه به سرعت در حال گسترش است و گردش مالی بسیار بالایی نیز دارد.
مدیر کمیته نوآوری فدراسیون ووشو ادامه داد: بهطوریکه برخی از کشورها، سرمایهگذاریهای کلانی در این زمینه انجام دادهاند و حتی یکی از کشورهای عربی میزبانی مسابقات جهانی این مسابقات را برای ۱۰ سال بر عهده گرفتهاند.
وی بیان کرد: ورزش های الکترونیک در سالهای اخیر به عنوان یک رشته رسمی در برخی مسابقات آسیایی پذیرفته شدهاند و حتی مدالهایی نیز در این زمینه اهدا شده است، اگرچه این رشته هنوز در بازیهای المپیک جایگاهی ندارد، اما به نظر میرسد که در آیندهای نزدیک شاهد حضور آن در این رقابتها خواهیم بود.
رسولی در خصوص چالشها و فرصتهای ورزشهای الکترونیک اظهار کرد: ورزشهای الکترونیک مانند هر پدیده دیگری دارای مزایا و معایب است، از یک سو این بازیها میتوانند به بهبود هوش و از جمله هوش هیجانی، سرعت عمل و تصمیمگیری کمک کنند و
از سوی دیگر نشستن طولانیمدت و کاهش تحرک بدنی نیز میتواند منجر به مشکلات سلامتی مانند اختلالات اسکلتی و عضلانی شود و همچنین کاهش تعاملات اجتماعی و گرایش به سمت انزوا از دیگر چالشهای این حوزه است.
این محقق ورزشی افزود: این در حالی است که برخی بازیهای الکترونیک با استفاده از فناوریهایی مانند واقعیت مجازی (VR)، فعالیتهای حرکتی را نیز در بر میگیرند.
وی به نقش هوش مصنوعی در ورزشهای الکترونیک نیاز اشاره و بیان کرد: هوش مصنوعی (AI) به عنوان یکی از فناوریهای پیشرو، نقش مهمی در توسعه ورزشهای الکترونیک دارد و حتی در برخی از مسابقات ورزشی از هوش مصنوعی برای کاهش خطاهای داوری، تحلیل عملکرد ورزشکاران و حتی تمرینات شخصیسازی شده استفاده میشود.
رییس مرکز نوآوری پژوهشگاه تربیت بدنی گفت: در ایران نیز فدراسیونهای ورزشی مانند فدراسیون ووشو با همکاری شرکتهای دانشبنیان، از هوش مصنوعی برای بهبود داوری و تحلیل مسابقات ورشی استفاده میکنند، این فناوری میتواند به کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت در رقابتها کمک کند.